Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Kurt Vile & The Violators: It’s A Big World Out There (And...

Kurt Vile & The Violators: It’s A Big World Out There (And I’m Scared) EP **** (4/6)

1632
0

Kurt Vile og legekammerater er som altid i det produktive hjørne, og knap et halv år efter seneste anmelderroste album er de klar med en fornøjelig EP, der emmer af sol og sommer i vinterkulden.

Eller EP og EP, slackeren Kurt Vile og hans Violators tager sig god tid på It’s A Big World Out There (And I’m Scared), og udgivelsen fortjener nok mere betegnelsen “mini-album”. 7 numre i tilbagelænet tempo bliver det til, hvoraf de 2 er instrumentale repriser af 2 af sangene. Steneren Kurt Vile har ikke travlt, og EP’en gennemstrømmes af en behagelig følelse af at ligge og slumre ved stranden i en let sommerbrise.

Den sommerliflige og let vuggende “Never Run Away (String Synth)” tøffer EP’en i gang, en behagelig lille sag som slår tonen an for resten af materialet. Hvis denne gemytlige åbner ikke har fået lullet dig ind i en afslappende hyggestemning, så får du også lige “NRA Reprise” til at synke helt ned i strandstolen til, inden EP’en forsætter med næste reelle nummer, “Feel My Pain”. Man sipper lidt til sin drink, fyrer op i den næste omgang røg af eget valg, gaber på den helt rigtige måde og vipper lidt med foden til det tyste nummer, der snegler sig afdæmpet afsted. Emnet lyder alvorligt nok, en lille kærlighedssang om ja, smerte, men alligevel føler man sig ubekymret. “There’s a fountain out there flowing deep and wide // Somewhere deep in this town // You jump in, if you can’t swim”, lyder det stenet og semi-kryptisk fra Vile – far out, man.

Over 6 minutter senere slæber man sig ned til strandkanten for at dyppe tæerne lidt, “Snowflakes Extended” sætter tempoet en lille smule op og man “bought a ticket from a tinman // he was my main man”, ifølge den lettere tågede tekst. Instrumenteringen er generelt meget minimalistisk på EP’en, med Kurt’s akustiske guitar i centrum, hvilket giver det varme og slumrende lydbillede EP’en igennem, på dette nummer kommer der dog en lille smule mere fut i løjerne, imens man dypper tæerne i det lune vand. Et glimrende nummer, på en udgivelse uden svipsere.

Denne gang går der kun lidt under 6 minutter inden vi når til næste skæring, det bølge-skvulpende og meditative instrumentalnummer “Wedding Budz”, der med en catchy og smittende surferbums melodi sender én tilbage i skyggen under parasollen. Den bygger perfekt op til højdepunktet på It’s A Big World Out There (And I’m Scared), “The Ghost of Freddy Roach”, en fortrinlig retro-soft rocker, hvor der lige så vel kunne stå 1970 som udgivelsesår og ikke 2013. Stolen er lagt helt ned, og man svæver væk i Kurt Vile’s dovne, luftige og drømmende lydlandskab, imens verden udenom kan være helt ligegyldig for en stund. Det balancerer fornemt mellem det lettere trippy, melodisk fængende og hypnotiske, det er sgu bare rart at lægge ører til.

(Reprise Reprise) lukker EP’en, og man begynder langsomt at vågne op fra den behagelige døs som Kurt Vile & The Violators har frembragt. It’s A Big World Out There (And I’m Scared) bringer ikke afgørende nyt på bordet, eller tilføjer væsentligt nyt til Kurt Vile’s samlede produktion, men det er en let fordøjelig og velsmagende lille parentes fra slacker kongen.

Hvis du savner et lille afbræk fra novemberkulden, gråvejr og juleræs, så tag en tur på stranden med Kurt og vennerne – det er svært afstressende selskab.

Anmeldt af Kodi

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleInterpol – Evil – 29/11 – 2013
Next articleGFR Live: Frightened Rabbit, Radar, 28/11 – 2013 ***** (5/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.