Home Artikler Blandet Nyt Fra Rockland, uge 47

Blandet Nyt Fra Rockland, uge 47

3162
0

Velkommen til endnu en omgang blandet nyt, måske den sidste lige foreløbig, da vi arbejder på en plan for at få vores nyheder ud lidt hurtigere. Så, for måske sidste gang, lad os se hvad der sker ude i rocklandet.

Vi lægger ud med Dicte & Claus Hempler, der endnu engang slår de musikalske pjalter sammen og drager på en fælles tour. Under overskriften The Dark and Stormy Sessions, 2013 er duoen klar med 7 datoer. Koncerterne er efter sigende inspireret af Elvis Presley’s store comeback show fra 1968. Materialet kommer til at bestå af egne numre krydret med udvalgte favoritter fra andres kunstnere i nye fortolkninger.

29.11 – kl. 20.00 Brenderup Højskole
30.11 – kl. 20.00 Trommen, Hørsholm
01.12 – kl. 20.00 Studie 2, Koncerthuset, København
02.12 – kl. 19.30 Musikhuset Aarhus
06.12 – kl. 20.00 Ny Ridehus, Næstved
07.12 – kl. 12.00 Fermaten, Herning
07.12 – kl. 21.00 Tobakken, Esbjerg

Alt-country bandet Cody barsler med nyt album og drager i den forbindelse ud på de støvede landeveje i begyndelsen af næste år. Gruppen har 4 anmelderroste udgivelser med i bagagen, udover det lovede nye album, og du kan opleve dem følgende steder:

27.02 – Studenterhuset, Aarhus
28.02 – Studenterhuset, Aalborg
01.03 – Fermaten, Herning
02.03 – STARS, Vordingborg
06.03 – Studenterhuset, Odense
07.03 – Det Bruunske Pakhus, Fredericia
08.03 – Turbinen, Randers
14.03 – Templet, Lyngby
15.03 – Bremen Teater, København

P6 Beat Rocker Koncerthuset er kun en enkelt dag, tilgengæld byder den på 13 koncerter på 7 timer, så der skulle være mulighed for, at få sig en musikalsk juleforstoppelse. Samtlige Koncerthusets 5 sale/scener tages i brug, når navne som Baby In Vain, De Høje Hæle, The Minds Of 99, Hymns From Nineveh (solo), Spids Nøgenhat, Peter Sommer, Sune Wagner & Steen Jørgensen m.fl. træder op, når huset skal rockes fra 19 til 02.

Læs mere HER

Jacob Bellens, hvis album The Daisy Age modtog hele 6 stjerner fra min kollega Judas, er klar med en ny video/single, som ikke stammer fra albummet. Efter udgivelsen af “Do You Have Anything Harder?” drager Bellens ud på en lille tour. I januar kan han fanges følgende steder:

22.01 Lyngby, Templet
23.01 Kolding, Godset
24.01 Aalborg, Northern Winter Beat
25.01 Aarhus, VoxHall
26.01 København, Vega

Er du til dødsmetal? Dansk dødsmetal? Så er der godt nyt, Deus Otiosus går i studiet til januar for at indspille deres tredje album. Bandet udsendte i 2012 den anmelderroste plade Godless, som jeg smed 4 stjerner efter her på siden, i anmeldelsen lød det blandt andet:

Er du til dødsmetal, så er der absolut ingen vej udenom Deus Otiosus. Det er stramt produceret, men lyder levende og energisk, og ikke mindst forbandet velspillet og veludført. Hele anmeldelsen kan læses HER

Fans af kreativ teknisk dødsmetal kan godt begynde at glæde sig, og er du i Sverige, så kan du nå at fange dem live en sidste gang inden de går i studiet, når de gæster Helsingborg d. 6/12. Følg med på bandets Facebook-side.

Feel the sound, get in there, be the moment, cock a gun of madness and shoot it! Således indledes pressemeddelelsen fra Black Seagull, og så er man jo straks lidt nysgerrig. Bandet består af tidligere medlemmer af On Trail og Passion Orange, som blander elementer fra psych, alternativ og garage rock med akustisk folk på en udgivelse der udkommer til februar.

Hvis du trykker HER, så kan du lytte til deres version af On Trail nummeret “Black Seagull”, som en lille appetitvækker.

På lørdag er der MTV Headbangers Ball, med Helhorse, Solbrud og By The Patient på Beta, læs mere om det HER, men inden kan du varme stemmen op med en lille debat. Musikparlamentet samles igen, denne gang for at diskutere mediernes dækning af metalmusikken.

Ifølge Musikparlamentet har metalmusikken, trods dens nuværende popularitet i ind- og udland, svært ved at få omtale i medierne. Sandt eller falskt? Parlamentet har inviteret 2×3 repræsentanter fra hver deres side af hegnet til at debattere emnet.

På medieholdet er: Ole Rosenstand Svidt (GAFFA), Anders Bøtter (Danmarks Radio) og Jesper Nordahl (Københavns Musikudvalg).

På musikerholdet er: Jakob Mølbjerg (musiker, Mercenary), Kristian “Jeff” Højlund (booker, Pumpehuset) og Jacob Binzer (musiker, D-A-D).

Musikparlamentet afholdes fra kl. 19 til 21, hvor publikum også får mulighed for at stille spørgsmål m.m. Herefter afholdes MTV Headbangers Ball.

Vi lukker turen rundt i Rockland med en ny video fra Vokadin, der for nylig gav den gas til vores arrangement i Aarhus. Vi har tidligere anmeldt udgivelser fra bandet, dem finder du her – My Fix Before Yours  og EP, her følger videoen til titelnummeret fra bandets seneste skive My Fix Before Yours.

Af Kodi

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleGFR Fokus: Koncerter i Aarhus, uge 47
Next articleThen Comes Silence: Then Comes Silence II ***** (5/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.