Home Artikler GFR Fokus: MTV Headbangers Ball 2013 (inkl. interview med Helhorse’s Mikkel Wad...

GFR Fokus: MTV Headbangers Ball 2013 (inkl. interview med Helhorse’s Mikkel Wad Larsen)

3186
0

På lørdag d. 23/11 rammer MTV Headbangers Ball Tour Beta på Amager. Vi kigger lidt nærmere på arrangementet, krydret med input fra Helhorse frontmand Mikkel Wad Larsen.

Plakaten til årets udgave af Headbangers Ball rummer umiddelbart 3 ret forskellige bands i form af Helhorse, Solbrud og By the Patient. De opererer alle indenfor metalmusikken, men indenfor forskellige subgenrer. Helhorse er hvad man kunne metallisk hard rock, sludge og melodisk punk i en stor blanding, Solbrud gør sig i atmosfærisk black metal og By the Patient er hårdtpumpet dødsmetal. Lidt for enhver smag og en fin afspejling af, at den danske “metal scene”, eller metal scener, stortrives i disse år.

Vores mand i Aarhus oplevede tidligere i år Helhorse live på Radar, inden deres nye album Oh Death udkom, en koncert som han han kastede 5 stjerner efter (læs anmeldelsen her). Nu er der gået et halvt år, og Oh Death er udkommet til generelt flotte anmeldelser, også her på siden, hvor der endnu engang måtte 5 stjerner op af foret. Lige op til Headbangers Ball tour-starten, bragte vi et interview med Stephan C. Krabsen og Mikkel Wad Larsen fra bandet, hvor de lovede at flå Danmark midt over. Hvordan er det så gået med den beundringsværdige plan?

Jeg vil sige, at vi i den grad har flået Danmark midt over, fortæller Mikkel Wad Larsen her få dage før Helhesten rider ind mod Amager, inden han forsætter, Helhorse har nok aldrig spillet bedre end vi gør lige nu. Sangene føles stadig friske og vi nyder hvert et øjeblik på scenen. Vi føler os meget taknemmelige og priviligerede over at have fået denne mulighed og har tænkt os at få det absolut meste ud af den. Den glæde tror jeg også publikum kan mærke. At spille live er nerven i Helhorse og det vi lever og ånder for. Personligt er det at turnere noget af det, der giver mig mest glæde i hele verden, så at få lov til at spille så fede klubber med så gode bands hver weekend er en stor fornøjelse.

Een ting er roser fra anmeldere, og positive ytringer fra fans på nettet, om et nyt album, noget andet er når materialet skal testes live, overfor et publikum der måske ikke alle kender de nye sange lige godt. Men også det, er ifølge Mikkel Wad Larsen, gået rigtig godt:

Vi kan mærke at en del har hørt den nye skive og det virker til at have en ret bred appel, der er i hvert fald mange forskellige mennesker der kommer og siger de synes det er fedt. Vi spiller mest nye ting på denne tour for at promote pladen, men også fordi det er det, der virker mest frisk på os. Et enkelt gammelt track eller 2 bliver det dog også til.

Den brede appel har gruppen kunnet mærke fra Esbjerg til Aalborg, over Herning til Roskilde, og lidt til. Nu er Danmark jo ikke så stort, så man kunne måske fristes til at konkludere, at forskellene fra by til by nok ikke er så stor, men Mikkel Wad har haft en anden oplevelse:

Der er forskel, svarer Wad på spørgsmålet om metal folk er “ens” landet rundt, Aallborg var et meget lyttende publikum, hvorimod Esbjerg bare var klar til at feste! Det at der er så mange forskellige mennesker ude for at tjekke os ud, giver en god dynamik og vi kan lave et sæt der appellerer både til dem der står bagerst med fadøllen og lytter og de helt unge kids der gerne vil moshe. Esbjerg og Herning havde vi aldrig spillet før og vidste ikke hvad vi skulle forvente, men begge to var meget positive overraskelser.

Nu er Helhorse, som nævnt, ikke alene om at trække læsset til Headbangers Ball, og de 2 andre bands har vi faktisk også oplevet live i år. By The Patient’s grumme toner var jeg nok ikke helt gearet til endnu, da de ramte mig tidligt på årets Copenhell. Der var intet at udsætte på deres fandenivoldske performance, men jeg blev nok lige fanget på det forkerte ben da jeg skrev denne anmeldelse. De fortjener på baggrund af pladen Premonitions helt klart et ekstra live-lyt på lørdag. Eller som Mikkel Wad udtrykker det, By The Patient kendte jeg rigtig godt i forvejen, så at de sparker røv kom ikke bag på mig.

Solbrud opslugte os til gengæld på imponerende vis, da de indtog Pavilion Junior under Warm Up dagene på årets Roskilde festival. Deres stemningsfulde, langsomt opbyggende og atmosfæriske black metal holdt teltet og undertegnede i et jerngreb, så jeg måtte kvittere med 5 store stjerner i anmeldelsen. Også Wad Larsen har taget bandet og deres black metal til sig:

Faktisk kan jeg godt synes at Black Metal kan være ret anstrengende til tider, men Solbrud har en musikalitet, dynamik og opbygning der gør at jo mere du hører det, jo mere kommer det under huden på dig og sætter et varigt indtryk – jeg er sgu blevet fan. De er alle nogle super cool gutter og vi har det sgu ret skægt sammen.

Der er altså lagt i metal-ovnen til en brandvarm aften i den intime Beta boks, hvor du kan få blæst knoppen igennem og rusket de vinter-frosne knogler af 3 omgange! Skulle det ikke være argument nok for at forlade de varme stuer lørdag aften, så lover Mikkel Wad Larsen at det bliver novembers ultimativ fest!  Og han runder af med ordene, alle tre bands er bosiddende i København og vi glæder til at komme på hjemmebane igen og fyre den max af. Et Helhorse show er altid en fest, men på hjemmebane i et tæt pakket lokale som BETA, det bliver noget helt specielt, så kom og fest med os!

Ja, skal vi ikke det? Fuck art, Let’s Kill!

Beta 2300 var stedet.
MTV Headbangers Ball, nu på lørdag d. 23/11
Festen starter kl. 20.00 (dvs. dørene åbnes)
Prisen for 3 fremragende live-bands er kun 140 kr. i forsalg, 150 kr. i døren.

Af Kodi

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleTool – Stinkfist – 20/11 – 2013
Next articleBad Religion: Christmas Songs ** (2/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.