Home Seneste Februar 2016 - Nyheder Anbefalede koncerter i København, uge 6

Anbefalede koncerter i København, uge 6

2495
0

Så banker vinterferien sgu’ allerede på døren, det betyder også, at spillestederne måske lige træder en smule på bremsen, men der er nu stadigvæk en god bunke tilbud at finde rundt omkring. Let’s have a look.

Vi lægger ud med 3 arrangementer torsdag og starter turen i Huset KBH, hvor Musikcaféen gæstes af 2 danske navne. Tilmed 2 navne som vi begge har anmeldt udgivelser fra. Først har vi de energiske retro-rockere Le Fox Holes. De udsendte en selvbetitlet debut-EP i sensommeren sidste år, som Thomas tildelte 4 tilfredse stjerner her på siden:

“Det er måske ikke super nyskabende det bandet ligger for dagen, men det er til gengæld uhyre troværdigt, EP’en er fint varieret og der er en klart defineret rød tråd fra start til slut. Produktionsmæssigt er lyden spot on, godt beskidt og støvet, og bandet spiller overbevisende og ved hvad de vil, nemlig levere god gedigen uforfalsket rock ‘n’ roll uden de store dikkedarer”. Resten af anmeldelsen kan læses HER

Udengrund har vi til gengæld anmeldt en EP fra for ganske nylig, hvor det blev til hele 5-stjerner fra Jonas til bandets selvproklamerede “slaverock”:

“Trioen er leveringsdygtig i relativt let tilgængelig rock, der alligevel ikke helt lyder som så mange andre. Pludselig sidder du her virker kort og godt som et gennemarbejdet produkt, med en rød tråd og et klart udtryk, både musikalsk og lyrisk”. Læs hele anmeldelsen HER

Huset KBH // d. 11/2 // Kl. 20.00 // 50 kr. (forsalg) 70 kr. (døren)

På Loppen skal vi et smut til Texas, i form af ægteparret  Emily Cross og hendes mand, Dan Duszynski, der leverer en form for både vellydende og let-ildevarlsende, atmosfærisk folk-pop under navnet Cross Record og nedtonet melankoli og drypvis larm fra Shearwater.

Sidstnævnte er egentlig en udløber af bandet Okkervil River, dannet af Will Sheff og Jonathan Meibur. i 1999. Meibur forsatte sidenhen i Shearwater på fuld tid med en række skiftende medlemmer og musikere.

Loppen // d. 11/2 // Kl. 20.30 // 125 kr.

Vi slutter torsdagen med en omgang velgørenhed, i Vega afholdes der støttekoncert for mennesker på flugt. arrangeret af organisationen Fair Welcome. Overskriften er Fair Welcome – It’s In Your Hands og byder optrædener med en lang række danske navne som D-A-D, Turboweekend, Thomas Buttenschøn, Søren Huss, Aura, Folkeklubben, Baby In Vain og mange andre.

Store Vega // d. 11/2 // start ? // 295 kr.

Fredag læger vi ud med et smut i Kødbyen, hvor KB18 huser The Yeah Force’s gratis releasekoncert for debutalbummet Ambassadors, der udkommer samme dag. Det har vi i anmelder-bunken, men der går nok lige et par uger inden den er igennem systemet, men pressematerielt lover 11 rocknumre fordelt på 32 minutter. Stilen er kontant rock, med rødder til 50’er rock og 70’er syre – sådan, det skulle da være til at gå til!

Opvarmningen leveres af Benny and The Me Love You Long Times, hvis melodiske og fængende powerpop og snotnæsede tyggegummi punk jeg smed 4 stjerner efter for EP’en Young Love sidste sommer.

KB18 // d. 12/2 // Kl. 20.00 // Gratis

Hmm, klassisk hardrock eller feee døø’? Vi startet med den klassiske hardrock repræsenteret ved danske SEA, der sammen med svenske Honeymoon Disease indtager High Voltage fredag aften.

SEA kan jeg bedre lide live, end jeg kunne på plade, i det jeg kvitterede med 4 solide stjerner for deres middags-tjans på Copenhell sidste år. En fredag middag med sidevind og byger, det siger sig selv omgivelserne taget i betragtning!

“Bandets potente guitar-rock, der med let blues’et klang af og til sender tankerne i retning af et møde mellem Thin Lizzy og Deep Purple, fik sgu’ også, omstændighederne taget i betragtning, godt gang i publikum. Fra det storladne udlæg med “Cry” til “hittet” “Sorry To Be Sane” så havde SEA et godt greb om de fremmødte. Genren er også nogenlunde taknemmelig, altså – hvem kan ikke holde ud at få en portion tung, klassisk rock lige i dunken?”. Læs hele anmeldelsen HER

High Voltage // d. 12/2 // Kl. 22.00 // 90 kr.

Så er vi klar til den fede død aka feee døøø’ fra Aarhus, nemlig album aktuelle Hatesphere, der er på landevejene for at markere udgivelsen af deres 9. (!) album New Hell – fredag rammer de Forbrændingen i Albertslund. Albummet har fået rigtig fine anmeldelser rundt omkring, vi selv har ikke anmeldt et Hatesphere album siden den solide Murderlust i 2013, men intet tyder på at veteranerne, det må man vist gerne kalde dem nu, er faldet af på den.

Med sig har de kompetent opvarmning i form af Aphyxion fra Ribe, som jeg faktisk har anmeldt af 2 omgange, begge gange for omkring 1 ½ års tid siden. Det blev til 4 stjerner til debutten Earth Entangled, hvor jeg blandt andet skrev:

“I langt størstedelen af tiden, er det en medrivende og hårdtslående omgang moderne dødsmetal, med diverse små afstikkere, det unge orkester knalder i solar plexus på en, men stedvis bliver man en lille smule immun overfor virkemidlerne – og sangene kommer måske til at fremstå lidt ensformige i deres lyd”. Læs hele anmeldelsen HER

Faktisk var jeg endnu mere solgt på bandet live, da jeg hørte dem på Uhørt Festival en månedes tid inden udgivelsen af albummet, hvor jeg kvitterede med 5 stjerner for en koncert der måske nok kun var en halv time lang, men til gengæld var en ordentlig kæberasler til det fremmødte publikum.

Hvis du ikke allerede ved det, eller havde lugtet lunten, så er Aphyxion et af de der unge metalhåb i DK (som forresten allerede har masser af erfaring og rutine), som er værd at holde øje med – inden de eksploderer.

Forbrændingen // d. 12/2 // Kl. 21.00 // 129 kr. (forsalg) 149 kr. (døren)

Lørdag skal har vi kun 2 stop, det første er endnu engang på High Voltage, der denne aften gæstes af ABO og St. Prostitute. Bag pseudonymet/kunsternavnet ABO finder vi guitarist Anders Bo, der det seneste årti har ernæret sig som musikalsk lejesvend for navne som Medina, L.O.C., Suspekt, Rasmus Seebach, Burhan G, Stella Blackrose og Black City.

Nu er han klar med et album i eget navn, indspillet i Medley Studios sammen med Søren Andersen og en række gæste vokalister. Albummet indeholder 10 numre indspillet på 10 dage, samtlige sange er skrevet i samarbejde mellem Anders Bo og den respektive “gæst” på nummeret og Anders Bo har spillet samtlige instrumenter selv.

St. Prostitute udsendte deres debutalbum, Glorified, tilbage i august måend sidste år, i min 4-stjernede anmeldelse skrev jeg blandt andet:

“… når vi får Glorified kogt lidt ind til benet, så er der faktisk rigtig meget godt at komme efter i afdelingen for fræsende RAWK. Med hjertet på rette sted galoperer St. Prostitute ud over stepper der syntes tyndslidte fra genrens storhedstid op gennem 80’erne og ind i 90’erne, men det sympatiske band går til opgaven med smittende iver og nærmest en naiv tro på, at bare man spiller røven ud af bukserne, så gør det ikke noget det hele er hørt før”. Læs hele anmeldelsen HER

High Voltage // d. 13/2 // Kl. 22.00 // 70 kr.

Sidste stop bliver Pumpehuset, hvor Uhørt Festival tager en lille afstikker, for eller eftersmag på den festival der normalt afvikles på Refshaleøen i august måned. Denne aften præsenterer de 7 danske navne, hvoraf de 3 er nogle der falder ind under vores brede vifte af ting vi kunne, eller har, dækket.

The New Investors er west coast 60’er pop-rock sound på nye flasker, de har et album på trapperne og vi en anmeldelse lige så. kejthåndet oplevede vi på sidste års festival, hvor deres synth-tunge, dansevenlige 80’er inspirerede pop sørgede for ganske god underholding, da jeg skulle hvile bentøjet lidt. På samme festival, bare dagen før, oplevede jeg Shy Shy Shy gøre en god figur i lidt samme, dog mindre pågående, stil og genre, med deres fine og nænsomme synth-drømmepop. I november måned var jeg så ude med 4 stjerner til deres elegant udførte, stilsikre og ganske bedårende debut-EP, Love Songs, der over 5 vellykkede numre beskrev 5 forskellige stadier af den der kærlighed.

Pumpehuset // d. 13/2 // Kl. 19.30 // 90 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: The New Investors

Previous articleFright Eye – Not That Dude – 10/2 – 2016
Next articleThe House: Race To The Red Light ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.