Home Koncerter Anbefalede koncerter i København, uge 21

Anbefalede koncerter i København, uge 21

2224
0

Så kom vi da ned på 10 koncerttilbud (plus hvad jeg nu liiiige måtte have overset!), så dem klarer vi da lige med et snuptag!

Vi lægger ud med et enkelt tilbud onsdag, hvor du kan smutte en tur forbi Vesterbro og Lille Vega, hvor Baby In Vain larmer igennem. De var voldsomt i vælten for 2-3 sæsoner siden, og så blev der en lille smule stille omkring støj-rockerne…… nuvel, nu larmer de altså igen. Vi fangede dem live på Roskilde Rising i 2013, hov næh, “Pavilion Junior” var det sgu’ da dengang, da hypen var noget nær på sit højeste, og senere gik gæste-anmelder Onkel S i koma over dem på Gutter Island Garage Festival 2014. Bandet har netop udsendt nyt… som vi ikke har modtaget!

Med sig har de larme-punk-lømlerne Molly, der er et af de navne man af og til ser dukke op, når der skal hypes lidt blandt den øvre undergrunds mere punkede navne. Bandet har eksisteret i 4 år og har allerede været lidt omkring på landevejene i ind- og udland, samt modtaget rosende ord for albummet Peach Melba.Læs et interview HER

Lille Vega // d. 25/5 // Kl. 20.00 // 135 kr. (forsalg) 150 kr. (døren)

Vi sniger os videre til torsdag, hvor vi lægger ud under åben i himmel i Byhaven ved Pumpehuset, der disker op med 2 danske navne. Det første er DJ Slowolf, men det er det andet der falder ind under vores afdeling, nemlig Klub 27. De unge beat-rockere har allerede vunder Karrierekanonen på DR og fået en del opmærksomhed og hype i adskillige musikmedier, og spiller blandt andet på Roskilde Festival denne sommer.

Jonas fangede dem på Spot Festival i begyndelsen af måneden:

“Bandets blanding af dansk beat-rock, som den lød omkring Steppeulvene og tidlig Gasolin’, og en opdateret, men stadig ligefrem lyrik, går direkte i vippefoden, og der er ingen tvivl om at bandet skruer catchy sange sammen. Samtidig er forsanger Haruna James Wasajja en humørbombe på scenen, og hans smittende energi er svær at modstå”.

Byhaven // d. 26/5 // Kl. 18.30 // Gratis

Og så skal vi på Staden. På Loppen er der dømt mørke og matchende toner, med 2 bands der ikke ligefrem laver solstråle-musik.

Hovednavnet, The KVB, er leverandører af kulsort shoegazer toner, der også indeholder nik til glam-rocken og små electronica krusninger. Både lidt til dansebenene og dine mareridt. Opvarmningen leveres af The Foreign Resort, som vi har bragt en del om i tidens løb.

Først blev det til 5 stjerner til Scattered and Buried i 2012, samme antal stjerner var der til opfølgeren New Frontiers, der gravede dybt i de grå-blå britiske 80ere. Senest var der 4 stjerner til EP’en The American Dream, der kredsede om netop den, og dens kulsejling, noget bandet har oplevet med egne øjne på flere turnéer i staterne:

“Stilen er stadig meget britisk i sin lyd og atmosfære, inspireret af new romantics, post-punken og shoegazer/støj, som den gjorde sig ud i slut-80’erne. Der er dog skruet lidt ned for virkemidlerne i denne omgang, så EP’en som helhed i højere grad føles som ét sammenhængende og sammenflydende værk”. Hele anmeldelsen kan læses HER

Loppen // d. 26/5 // Kl. 20.30 // 60 kr.

Så bevæger vi os over til fredag og Kødbyen, hvor KB18 skruer op for volumen med 3 tungere sager. Du får svensk sortnet død fra Degial, samt finsk død fra Vorum. Aftenens eneste danske islæt er Serpents Lair, et dansk bud i black genren.

Gruppen var en del af Blastbeast’s New Shit Showcase i 2014, og kollegerne plejer at have ret gode øjne og ører hvad de bands de udvælger angår, træfkvotienten er forholdsvis høj, så det alene burde være et kvalitetsstempel. Duoen bagved er i den hemmelighedsfulde ende, så identiteterne er skjulte og der er ikke mange informationer at finde om bandet, i hvert fald udad til. Dystert, hadfyldt og musik der taler for sig selv!

KB18 // d. 27/5 // Kl. 20.00 / 50 kr. (forsalg) 70 kr. (døren)

Tilbage til Pumpehuset, hvor vi lige slår 2 arrangementer sammen. Først er der, igen, gratis musik i Byhaven kl. 18.30, denne gang 80er inspireret, dansksproget pop fra Just Some Joy, plus synthede narrestreger fra hypede Franske Piger.

Inde i Pumpehuset er der senere Emergenza Festival Finale (ditto lørdag aften), hvor du kan opleve en lang række upcoming bands i forskellige genre, det fulde program og tidsplanen kan du finde på Pumpehusets hjemmeside.

Pumpehuset // d. 27/5 // Kl. 19.00 // 140 kr., begge dage

Vi slutter fredag en med en tur tilbage på Loppen, hvor der denne aften er besøg fra USA, nemlig Spain. Spain er skabt af  bassisten Josh Haden, der gør sig i stemningsmættet slowcore og drømme-pop. Spain er grundlagt helt tilbage i 1995, og udsender i begyndelsen af juni deres 6. album, Carolina.

Loppen // d. 27/5 // Kl. 21.00 // 135 kr.

Lørdag, her lægger vi ud på High Voltage, hvor der endnu engang er fundet plads til Grumpynators. Gruppen er en lidt sjov størrelse, de blander nemlig hardrock, heavy, rockabilly og pop-punktil noget de kalder motorbilly.

Selv om de befandt sig lidt på gyngende grund på albummet Wonderland, så formåede de alligevel at holde skuden flydende:

“Alt fra sangskrivning, over lyrikken til sammenspillet er lidt flosset i kanterne eller fyldt med løse ender, så bandet ind i mellem lyder som en flok uregerlige teenage-knægte, der har stjålet nøglen til musiklokalet og benytter chancen til at baldre igennem, uden rynkede øjenbryn fra læreren. Til gengæld gør de det med en uforfalsket energi, begejstring og spilleglæde, så man gang på gang tilgiver, at det af og til lyder lidt sjasket og uterligt. Wonderland gennemstrømmes simpelthen af en oprigtig glæde og vilje, som er svært smittende og vanedannende”. Hele anmeldelsen kan læses HER

Support: Granted Sin

High Voltage // d. 28/5 // Kl. 22.00 // 100 kr.

Videre til Spillestedet Stengade, hvor aftenen står i DIY’ens tegn med arrangementet Moment “En Hyldest Til Dansk DIY Anno 2016”. Arrangementet falder i 2 dele, del 1, som er gratis, fra 15-18 indeholder nogle såkaldte “talks”, Rewind – båndet som moderne musikmedie modereret af Jan Sneum og Set It Up – Koncerter Uden For Rammerne. Desuden er der DIY Labelmarked + loppemarked. Del 2 består af en række koncerter, se line uppet i linket.

Stengade // d. 28/5 // Kl. 15.00 // 80 kr (forsalg) 100 kr. (døren) til koncerterne

Så skal vi have et stykke med metal, det serverer KB18 heldigvis, faktisk hele 3 stykker af slagsen. Fra Aalborg får du det forholdsvis nye band SVRL, som definerer dem selv som “alt fra rock til tech-thrash. De 2 resterende bands er begge fra København, Among Wolves, der spiller metalcore og Contrition, som gør sig indenfor det mere progressive.

KB18// d. 28/5 // Kl. 20.00 // 50 kr. (i døren)

En releasekoncert skal der da også være tid til, den finder vi på Rust, hvor Wild Forest fejrer udgivelsen af deres nye single, “How To Breathe”, der udkom i mandags. Vi er ovre i det der bredt betegnet kunne kaldes “alternativ rock”, med en varm og fyldig lyd. Inspirationskilderne tæller i følge bandet selv både rock ‘n roll, folk, cremet soul og folk af den mere psychede slags. Alt det kan man på en eller anden måde godt høre i nummeret, lyt HER.

Med i pakken får du Herning bandet Woyzeck, der spiller symfonisk elektrorock/reggae cabaret (?!) og retro-funkerne The Colour.

Rust // d. 28/5 // Kl. 20.30 // 40 kr.

Vi slutter med en tur i Byhaven, hvor der er dømt dobbelt op på sommerlig pop. kejthåndet oplevede vi på sidste års festival, hvor deres synth-tunge, dansevenlige 80’er inspirerede pop sørgede for ganske god underholding, da jeg skulle hvile bentøjet lidt. På samme festival, bare dagen før, oplevede jeg Shy Shy Shy gøre en god figur i lidt samme, dog mindre pågående, stil og genre, med deres fine og nænsomme synth-drømmepop. I november måned var jeg så ude med 4 stjerner til deres elegant udførte, stilsikre og ganske bedårende debut-EP, Love Songs, der over 5 vellykkede numre beskrev 5 forskellige stadier af den der kærlighed.

Byhaven // d. 28/5 // Kl. 18.30 // Gratis

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Thomas Bjerregaard Bonde, GFR / Baby In Vain, Gutter Island 2014

Previous articleMagnolia Shoals – BLVD – 25/5 – 2016
Next articleBlended Brew: Laughing At Your Feet (EP) ★★★☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.