Home Koncerter Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 12

Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 12

2751
0

Så kom påsken, men det forhindrer ikke spillestederne i at byde på lidt…skal vi kalde dem påskeæg? Med godt og blandet indhold. 

Onsdag d.23. marts

Ja, hvor skal vi starte? På Radar! Her er der rock x 3, i form af Childrenn, Drön og Kristian Marstal. Førstnævnte havde Thomas for nylig fingrene i et debutalbum fra, og det var han pænt tosset med – han skrev blandt andet: “Man bliver ramt af en blanding af krautrock/noise, moderne psych og tung rock med opløftende guitarflader, og på trods af dette, fremstår albummet sammenhængende og selvfølgelig meget varieret, men den røde tråd er tydelig fra første til sidste anslag”, og kvitterede med 5 stjerner. Hele anmeldelsen kan læses HER, og den gode Thomas hostede op med 5 stjerner.

Lokale Drön har jeg sørme selv oplevet live en enkelt gang, da de sammen med engelske God Damn og københavnske Hjortene støjrockede løs på selvsamme Radar – duoen bevæger sig en blueset version af tungrocken, og den leverede de ganske solidt, den aften på Radar – anmeldelse HER.

Så er der Kristian Marstal, ham ved jeg ikke alverden om, så ham må du selv lytte dig til hvad er for en – det er noget med repetitive synth-flader og så er han også med i Shiny Darkly.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 90 kr. 

Hvis det lyder som lige grov nok, så er der også et par andre gode muligheder. På HeadQuarters, for eksempel, hvor Tales of Murder and Dust holder release for deres nye album – et album, som faldt i særdeles god jord, da Stefanie havde fat i det mandag. “Der er en rød tråd gennem hele albummet, og det er tydeligt at rækkefølgen af numre er velovervejet og gennemtænkt. Selvom et par af numrene står ud, dem med mere dragende elementer (efter min mening er disse ’Black Reflections’, ’Endless Repetition’ og ’Distorted Ways’), så er albummet skabt til at blive lyttet til i en helhed. Tales of Murder And Dust svæver mellem eksperimenterende noise-psych og smuk, orkestral shoegaze, der væves sammen til et pragtfuldt musikalsk tæppe” – resten af anmeldelsen kan læses HER.

Ken fangede også bandet til et interview for ganske nylig – det kan du læse HER. Jeg har også selv oplevet bandet live et par gange i forbindelse med Aarhus Psych Fest, og det er bestemt værd at høre.

HeadQuarters, døre kl. 19, 40 kr. 

Som om det ikke var nok med 2 bands, vi har kastet 5 stjerner efter, så byder onsdagen faktisk på et hattrick. Vi kastede nemlig også 5 stjerner efter The Entrepreneurs da de bragede igennem på Rising scenen – det kan du finde nogle ord om HER. Faktisk har de også høstet 6 stjerner, da Ken transcenderede verdensaltet og anmeldte The Entrepreneurs og Fribytterdrømme i én stor helhed tilbage i oktober. Dengang skrev han blandt andet om The Entrepreneurs: “Materialet bliver leveret med overbevisende autoritet og trods det lidt tilknappede udseende, også med følelserne ude på tøjet. Det virker nemlig som om der er masser af drama og højstemte følelser til stede i numrene, det bliver nærmest en form for larmende melodrama – på den fede måde”. Resten kan læses HER. Vi anmelder i øvrigt bandets kommende EP efter påske.

Nå, det var så det tredje sted du burde være denne onsdag aften – uanset hvad du vælger, så får du nok god valuta for pengene.

Fatter Eskil, døre kl. 20, 75 kr + gebyr

Torsdag d.24. marts

Torsdag er der også noget godt at komme efter på Atlas, hvor albumaktuelle Ida Gard spiller. Gards nyeste album, Womb, tager udgangspunkt i Mikael Niemis roman, Populærmusik fra Vittula, og det gør den på fin vis.  I min anmeldelse skrev jeg blandt andet: “(…) ingen tvivl om, at Ida Gard har sammensæt et spændende album, med flere gode sange, og som fint rammer temaer omkring sårbar identitet og anderledeshed. Det fortjener 4 store stjerner, og en anbefaling om at dykke ned i Womb – og læs da også Populærmusik fra Vittula, nu du alligevel er i gang” – hele anmeldelsen finder du HER. Ida Gard har netop spillet en del koncerter i Tyskland, så mon ikke hun har varmet godt op til koncerten på Atlas? The Magnettes varmer op.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 130 kr. 

Fredag d.25. marts

Fredagen er lang, men byder også på RAUM EINS 6 års fødselsdag på Tape. Tre bands på plakaten: Ecstasy in Order, Pleasuredome og Televicious, jeg kender ikke nogen af dem, men det er givetvis interessant.

Tape, døre kl. 20, 40 kr. (kun kontant og mobilepay i døren)

Lørdag d.26. marts

Så blev det lørdag, og måske tid til at ryste lidt af påskefrokosternes indhold af til noget musik? Der er et godt, eksotisk bud at finde, hvis du ikke 80’er rocker ud på Fatter Eskil til Trykspark Til Ansigt (Som skifter navn til Hair Metal Heröes, jep). Japanske Tricot besøger nemlig Atlas med deres blanding af postrock og mathrock. De har haft succes i Japan, og har blandt andet varmet op for Pixies, så det er potentielt rigtig spændende. Og så er det jo lørdag og du har fri to dage bagefter, wuhu!

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 110 kr. 

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleKlönk: Fyldt Med Fejl (EP) ★★☆☆☆☆
Next articleThe Rambling Vibes – I Won’t Back Down – 23/3 – 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.