Home Seneste April 2018 - Nyheder Anbefalede koncerter i Aarhus, april 2018

Anbefalede koncerter i Aarhus, april 2018

3215
0

Vinteren vil ikke helt slippe sit tag, men så er det godt, spillestederne fortsat er varme. Vi skyder en omgang april-anbefalinger afsted. 

Fredag d.6. og lørdag d.7. april

Vi lægger ud med månedens festival, denne gang den traditionsrige Royal Metal Fest, som samler metalnavne fra ind- og udland til fest, hygge og tunge toner på Atlas og Voxhall.

Blandt årets navne er Blood Eagle, Møl og Crocell, som senest udgav Relics, et album Ken faldt pladask på halen over for nylig: “I det hele taget, så flirter Crocell med mange af metalgenrens klichéer og indbyggede konventioner på Relics, der på den måde jo sagtens kan fremstå en kende konservativ i stilen. Men… det er simpelthen SÅ veludført, vellydende og ikke mindst velspillet, at det fremstår fuldstændig frisk og særdeles virkningsfuldt” – og så uddelte Ken 6 stjerner i anmeldelsen.

Du kan finde det fulde line-up og meget mere information på Royal Metal Fests hjemmeside. Og skal vi ikke kaldet det Årets metalbrag i Aarhus?

Atlas/Voxhall, partout 590 kr/en-dags billet 390 kr.
Lørdag d.7. april

Er man til et tystere mørke, kan man i stedet slå vejen forbi Radar, hvor Vessel og Marie-Louise Munck er på besøg. Begge navne jeg indenfor de seneste måneder har anmeldt albums fra, og begge høstede endda 5 stjerner.

Om Vessel skrev jeg i november sidste år: “Man skal lige tune sig ind på, at tempoet er et helt andet end i det meste andet musik vi ellers lægger ører til hos GFR. Men når man så har fået indstillet lyttelapperne, kan man også virkelig begynde at værdsætte de mange fine nuancer og stemningen i de seks sange, der er blevet plads til” – hele anmeldelsen kan læses HER.

Marie-Louise Munck fik blandt andet følgende ord med på vejen i marts: “Marie-Louise Munck’s æteriske, men samtidig knugende, lydlandskaber kræver en indsats af lytteren, men Moon Dogs virker også som et album, man kan blive ved med at lytte til og finde nye nuancer på, også efter den første håndfuld gennemlytninger” – hele anmeldelsen finder du HER.

Månedens tyste slagtilbud.

Radar, døre kl.20, start kl. 21, 90 kr. 

Også på Tape kan man få et skud kvalitetsmusik, her fra De Underjordiske. Dem skrev vi en del om da de bragede igennem i 2015 og blandt andet spillede på Roskilde Rising. Efter en stille periode rører bandet på sig igen, og besøger altså Tape denne aften, og mon ikke de har lidt nyt materiale med? Du får også Blood Child med i pakken.

Tape, døre kl. 20, 100 kr. 
Fredag d.13. april

Belgiske Warhaus har vor belgiske musik-fetichist Troels-Henrik naturligvis en svaghed for, og både live og på album har det resulteret i positive anmeldelser. Nu er Warhaus så tilbage på Radar igen – sidste de var på besøg skrev Troels-Henrik blandt andet:

“Der er ingen tvivl om, at Warhaus på denne aften sejrer stort – og jeg glæder mig til hvis/når det bliver muligt at se dem igen. Der er dog stadig risiko for, at de som andre, fantastiske belgiske bands bliver noget, man må rejse efter” – du slipper for en lang rejse, Troels-Henrik! Hele anmeldelsen kan læses HER.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 120 kr.

Samme aften kan man også få sig en gang nordjysk mørkemandsrock fra Get Your Gun, som vi i flere ombæringer har rost her på siden. Senest for albummet Doubt Is My Rope Back To You fra sidste år, hvor jeg også fangede bandet live og til en snak i London. Om albummet (som nåede toppen af min årsliste, hvor Vessel i øvrigt også figurerede) skrev jeg:

Doubt Is My Rope Back To You er i høj grad et album, der suger lytteren ind via sine stemninger, et album, der står sig godt ved at blive lyttet til med et par gode hovedtelefoner, et album man kan grave sig ind i og udforske. Det er også et album, der kræver tid, men det belønnes altså også at investere i lytningen” – hele anmeldelsen kan læses HER.

Og hey, har du ikke hørt dem live før, så er det på tide!

Tape, døre kl. 20, start kl. 21, 90 kr. i forsalg/100 kr. i døren

Onsdag d.18. april

Vi skal også omkring Skolegade og Fatter Eskil, som denne onsdag får besøg af Esben Amdisen og hans backing band, De Blege Mænd i Sort- ham har vi anmeldt og haft som dagens track, senest med ‘Læg dig ned’ tilbage i januar – tjek den ud og se om du ikke skulle ud og høre noget rockmusik denne onsdag.

Fatter Eskil, kl. 21, 56,75 kr. i forsalg (inkl. en øl)
Fredag d.20. april

Et tredobbelt rockbrag kan man få på Radar, hvor The Van, Electric Elephants, og The Clever Leathers træder op. Førstnævnte er måske bedre kendt under det lidt længere navn, The Blue Van, mens Electric Elephants har viftet med elefantørerne live i et par sammenhænge, senest på sidste års Spot Festival. Hvordan det forløb kan læses i denne reportage (spoiler: de gjorde det godt).

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 150 kr. 

Mere dæmpede toner er der på Tape fra The New Spring, som er aktuelle med album nummer tre, som har høstet roser flere steder. Det gjorde deres seneste album fra 2014 også, blandt andet hos os, hvor jeg anmeldte og skrev: “På ‘Song for Ana Mendieta’ viser Kallesøe at det ikke kun handler om instrumenteringen, men også om kompositionen, for her er der netop skåret ind til benet – og samtidig er det et af albummets højdepunkter. Der er heldigvis flere på Late Bloomer, som er en rigtig lytteplade til de kolde og mørke måneder” – hele anmeldelsen, i vores totalt gamle format kan læses HER (det er faktisk en form for tidsrejse).

Shaolin Showdown spiller også.

Tape, døre kl. 20, 80 kr. i forsalg, 90 kr. i døren

Lørdag d.21. april

Endnu et albumaktuelt og rost band besøger Radar denne lørdag, eller faktisk to. Bersærk fejrer udgivelsen af deres andet album på hjemmebane (anmeldelse følger inden længe) og får selskab af ligeledes pladeaktuelle Ondt Blod fra Norge. Deres aktuelle album har vi sørme også anmeldt – og her skrev Troels-Henrik blandt andet: “Et sjovt, intenst og energisk bekendtskab og som sagt et band, jeg vældig gerne ville se live” – hele anmeldelsen (hvor der også står noget om samisk joik og Sepultura) kan læses HER.

Og lige et par ord mere om Bersærk – dem har vi nemlig også en del med i arkivet, senest endda i samme Spot-reportage som jeg tidligere linkede til, og ud over på Spot har vi oplevet bandet blandt andet på Roskilde Rising – og de har hver gang leveret solidt eller bedre. Albumdebuten hed Mulm, og den anmeldte Ken til 5 stjerner – den anmeldelse kan læses HER.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 120 kr. 

Fredag d.27. april

Mere albumaktuel musik får du fra drømmepopperne Moon Loves Honey. Troels-Henrik var ikke helt solgt på deres aktuelle album, som der lander en udgivelse af inden længe.

Det har dog måske også noget med smag og behag at gøre, i hvert fald var jeg mere positivt stemt overfor bandets et par år gamle EP, Apart: “Som samlet enhed er det dog et flot udført drømmelandskab, Moon Loves Honey byder os indenfor i, og det betyder at vi sniger os op på 5 upcoming-stjerner” – hele den anmeldelse kan læses HER. Bear With Me supporter.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 40 kr. 
Lørdag d.28. april

Vi nærmer os slutningen af måneden, men igen er der et par gode tilbud at vælge mellem. Ken roste Fribytterdrømme i stride strømme tilbage i 2015, hvor de høstede et par 6 stjerners live-anmeldelser, og 6 stjerner for albummet Labyrintens FarverSeneste album, Superego, måtte dog “nøjes” med 4 stjerner sidste år. Men mon ikke de giver en på opleveren live stadigvæk?

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 145 kr. 

På Headquarters er der dobbeltkoncert med Kirstine Stubbe Teglbjærg (det er hende fra Blue Foundation) og Penny Police, som Troels-Henrik anmeldte EP fra i februar – dengang skrev han: “Når boet er gjort op, så må jeg tage hatten af for en fin pop-EP.”  – og så skrev han en masse andet, det kan du læse HER.

HeadQuarters, døre kl. 19, 50 kr + gebyr i forsalg, 70 kr. i døren

Mandag d.30. april

Vi slutter måneden med en mandagsgodte på Tape. Her kommer amerikanske Protomartyr og Tyvek på besøg. Førstnævnte blev årets positive overraskelse for Ken og undertegnede på Roskilde da vi uden voldsomt meget research lagde vejen forbi deres koncert på Pavilion forrige år.

Blandt ordene om koncerten var disse: “(…) når den tighte, velspillede post-punk maskine spillede blev ordene spyttet arrigt afsted, nogle gange i snakketempo, andre gange i mere regulær sang, og man kunne fristes til at placere Protomartyr et sted mellem The Clash, The Fall, Interpol og Sun Kil Moon på det musikalske kort” – hele anmeldelsen (og lidt andet løst og fast) kan læses HER.

Og Tyvek? De spiller garage rock.

Tape, døre kl. 20, start kl. 21, 100 kr. i forsalg/110 kr i døren
Nååårh, det var da ikke en helt sløj omgang – og husk der er endnu mere derude.

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleMorten Skou Andersen & De Mennesker Han Normalt Sammenligner Sig Med: Boligindretning ★☆☆☆☆☆
Next articleViktors Garage: Prøvelser ★★★☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.