Home Koncerter Udvalgte koncerter i København, uge 43

Udvalgte koncerter i København, uge 43

2281
0

Efterårsferien er i bogen, vi ræser mod november og julemusik, men forsøger at distrahere med en række nedslag i de københavnske spillesteders kalendere. Der er en del at vælge i mellem i denne uge, hvilket også betyder, at der er sorteret lidt i udbuddet – så gå eventuelt selv på jagt.

Vi lægger fra land med hele tre tilbud på en torsdag, hvoraf de to er på Amager, men først svinger vi forbi Pumpehuset. Her er der nemlig energisk norsk punk-rock på programmet, når det roste liveband Honningbarna kigger forbi. Dem har vi faktisk anmeldt og omtalt en del gange her på siden, første gang var helt tilbage i februar 2013, hvor det blev til topkarakter til albummet Verden Er Enkel.

Siden er det blevet til begejstrede anmeldelser fra koncerter på Beta i maj 2013, Pumphuset i marts 2015 og også 2015 udgaven af Roskilde Festival. Under sidstnævnte fik de Pavilion til at koge, både på og foran scenen, fuld knald på og ikke noget med at tage fanger. Det eneste bandmedlem der ikke endte ude i, eller ovenpå, publikum, var vist trommeslageren?

Så hvis du har lyst til at kampsvede, hoppe rundt, skeje ud og få nogle skarpe punk-paroler, på råbe-norsk, lige i smasken, så er det her det sker.

Support: Riverhead

Pumpehuset // d. 27/10 // Kl. 20.00 // 148 kr.

Så skal vi have et dyp syre i Amager Bio, hvor legendariske Burnin Red Ivanhoe, der nærmer sig 50 års jubilæum som band og har spillet over 1000 koncerter. 1000! Så det sidder nok lige i skabet, når du skal høre historier om “Ivanhoe i Brøndbyerne” og “Tingel-Tangel Manden”.

Med sig har de et nyere band indenfor “samme genre. Det er efterhånden 2 ½ års tid siden at trioen Syreregn udsendte deres seneste album, Skabt Værk Består, som Jonas tildelte 4 stjerner:

“I det hele taget er Skabt Værk Består et velfungerende album, med tryk på album, hvor de hurtigere, blues-rockede numre og de mere svævende, psykedeliske supplerer hinanden godt…….. Syreregn er så absolut værd at nævne i sammenhæng med bands som ligesindede Fuzz Manta, Red Sky Wizard og Spids Nøgenhat, og kan du lide rock både med tempofyldt blues og udsvævende psykedeliske stykker, så bør du tjekke Skabt Værk Består ud. 4 store stjerner tikker ind til bandet herfra”. Læs resten af anmeldelsen HER

Jeg oplevede bandet live, sammen med samme Jonas, da de varmede op for legendariske Young Flowers i Amager Bio i efteråret 2014, hvor de gjorde en rigtig fin figur. Det og en del andet kan du læse mere om i interviewet HER

Amager Bio // d. 27/10 // Kl. 19.00 // 150 kr.

Norsk besøg er der også på Beta, hvor torsdagen står i metallens tegn. Lad os gøre det kort, under overskriften “Profane Solstice from the North” har to af Norges roste metalbands, Kampfar og Vreid, slået de tunge pjalter sammen og drager Europa rundt som dobbelt headlinere. Med sig som opvarmning har de Dreamarcher.

Beta // d. 27/10 // Kl. 20.30 // 150/175 kr.

Fredag er der 1, 2, 3, 4, 5 tilbud at vælge imellem! Huha, nå, lad os komme i gang så. Lad os lægge ud på Rust, hvor den endnu engang står på 3 upcoming navne for en billig penge, denne gang også med en releasekoncert på plakaten. Det er sanger- og sangskriver Esben Kronborg, der er klar med opfølgeren til første album, Trumpets.

Trumpets pop-rockede og radiovenlige lyd blev generelt godt modtaget, også af mig, der var ude med 4 stjerner i en anmeldelse som jeg indledte således:

“Esben Kronborg er en ung sangskriver, der på debutalbummet ikke er bange for, at besynge velkendte emner, ikke mindst den der forbaskede kærlighed. Men de lyriske klichéer glider temmelig ubesværet ned, på grund af Kronborg’s flair for gode melodier og generelt velsmurte sangskrivning”.

Derudover får du lofi-folk fra Death Machine og britisk inspireret rock fra Nord.

Rust // d. 28/10 // Kl. 20.00 // 40 kr.

High Voltage sørger album-aktulle The End of Rosalina for 70’er inspireret derudaf-rock, med et nik og lille løft på hatten i retning af noget Foo Fighters. Sidste navn er garage, punk og grunge rockende Panda Cash, som Jonas anmeldte tilbage i maj måned, her blev det også til 3 positivt stemte stjerner til en EP:

“Man kan egentlig godt høre at Panda Cash er et band, der i udgangspunktet har spillet til fester og fredagsbarer på Københavns Universitet. Højt tempo, melodi og genkendelighed er i centrum – sidstnævnte forstået på den måde, at Panda Cash har nogle tydelige referencepunkter i den energiske, guitarbårne afdeling af rocken”. Læs resten af anmeldelsen HER

High Voltage // d. 28/10 // Kl. 22.00 // 70 kr.

Grumt bliver det på KB18, hvor 3 metalbands har sat hinanden stævne. Ud over ret koncertaktive Downfall, som jeg synes dukker op hver anden uge på et spillested lige for tiden, så får du også Scientic og Satanic Assault Division. Selv om krigsmaling og ting med satan hverken gør fra eller til i min opfattelse af et band, så er jeg sgu vild med det bandnavn – ondt og lidt over the top, det er da meget hyggeligt! Stilen er black og bandet har 2 anmelder roste udgivelser på samvittigheden, March To Victory og Kill The Cross, som forresten kan downloades for kun 42 kr. stykket HER

KB18 // d. 28/10 // Kl. 20.00 // 40 kr.

Huset i Magstræde AKA Huset-KBH bliver også rocket godt igennem denne fredag, i dette tilfælde med to, fede danske upcoming bands. The White Dominos er ved at have fået ret godt vejgreb på rockens mere radiovenlige hovedvej, blandt andet har Karrierekanonen nu fået ørerne op (pssst, jeg tror de har en chance for at blive en af de tre vindere). Vi har anmeldt/omtalte dem en del gange efterhånden, lad os fremhæve lidt fra arkivet.

Joans var ude med 5 stjerner til bandet EP On To Something for lidt over et år siden, hvilket var samme antal stjerner, jeg havde klar for deres koncert på årets UHØRT Festival, en koncert hvor bandet fik demonstreret, at de havde umådeligt godt styr på sagerne. Stramt og uhyre professionelt, men stadig fyldt med gnist, energi og liv. Her fangede jeg dem forresten også til et åbent og ærligt interview.

5 stjernet er også Disarray Son, som vi både har lavet et interview med og anmeldte en EP fra, samt tjekket ud live for ganske nylig, hvor Stefanie fangede dem i Huset KBH. Her kom hun både ud på kanten af stolen, fik associationer til at sidde omkring et lejrbål og drikke rom fra flasken, vilde soloer og trommer og bas der går lige i brystkassen.

Huset-KBH // d. 28/10 // Kl. 20.00 // 55/75 kr.

“Shotgun Revolution er aktuelle med album nummer 3, hvor det forsætter med at være bundsolide leverandører af god, gammeldags rock ‘n roll af den slags hvor en rigtig badboy rebel drikker Jack Daniels og går rundt i ærmeløse trøjer. Farligt er det ikke, men forbandet fængende”.

Således skrev jeg indledningsvis i min 4-stjernede anmeldelse af gruppens nyeste album All This Could Be Yours, der udkom lige inden sommerferien. Shotgun Revolution’s ører for catchy rockmelodier kan man endnu engang opleve i Amager Bio fredag aften, et spillested der vel efterhånden har udviklet sig til en slags hjemmebane for bandet. Således er det hele 9. gang de spiller der.

Amager Bio // d. 28/10 // Kl. 20.00 // 150 kr.

Efter en tætpakket fredag er man jo nærmest glad for, at der “kun” er to tilbud lørdag, hvor vi lægger ud med en omgang metal på Lygten Station. Her har 3 bands indenfor den mere folk-metalliske del af den danske metalscene. Svartsot er vel nærmest landets største band indenfor genren, og har efterhånden 11 år på bagen. Du får også Vanir,  dem har vi en enkelt album-anmeldelse i arkivet med,  Jonas var godt nok “kun” ude med 3 stjerner til The Glorious Dead fra 2014, men det var muligvis mere et udslag af at han fik en overdosis af nogle af gruppens virkemidler, som sækkepibe, end det var direkte møntet på black metal folkernes musikalske meritter?

“Jeg er temmelig overbevist om at Vanir nok skal sparke grum vikinge-rumpe live, men The Glorious Dead bliver aldrig helt glorværdigt for bandet, dertil er kompositionerne for ordinære, omend bandet spiller alt hvad de har lært. Jeg ender faktisk også med at savne mere nordisk islæt (det er meget internationalt klingende dødsmetal, Vanir byder på), når nu sangene er centrerede omkring vikingeuniverset. Samtidig ender jeg heller ikke helt med at være fan af den omfattende brug af sækkepibe, og derfor ender vi ‘kun’ på 3 store stjerner til The Glorious Dead”. Læs hele anmeldelsen HER

Support: Meliae

Lygten Station // d. 29/10 // Kl. 20.00 // 130/150 kr.

Vi runder ugens udflugt af med at kigge forbi Loppen, der har to danske bands på plakaten, som vi oplevede give den gas på Gutter Island Garage Rock Festival tilbage i august måned. Energiske og pågående Columbian Neckties havde både flotte mandekroppe på scenen og en eksalteret publikummer, der tog sin mooning indsats meget alvorligt og sørgede for frit udsyn til det meste. Thomas kvitterede med 4 stjerner og en omgang låååå til de nordjyske garage-punkrockere, “For da først bandet var oppe i gear, hvilket de var fra første anslag, blev der ikke stoppet op eller set sig tilbage, der var dømt højoktan rock ‘n’ roll fra et meget veloplagt band”.

4 stjerner havde jeg også i ærmet dagen inden, da De Forbandede indtog teltet, Gutter Stage, og fik folk til at crowd surfe og stage dive ganske meget til deres herlige psykedeliske syrerock. En “genre” der er lidt crowded herhjemme, men jeg synes faktisk Odense-bandet formår at tilføre genren deres eget personlige twist og præg:

“De Forbandede er ikke det tungeste eller mest dystre band i verden, men numrene gennemstrømmes af en eller anden uro, dyster tone og noget hjemsøgt, som både virker dragende og tillokkende, men også urovækkende. Tydeligst er det måske i den fremragende “Evig Ild”, der blev fyret af som næstsidste nummer i sættet og for alvor fik gang i Gutter-skuldrene og bentøjet hos det efterhånden pæne fremmøde”. Hele anmeldelsen kan læses HER

Loppen // d. 29/19 // Kl. 21.00 // 50 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

 

 

 

Previous articleLangsyn: Hvilke chancer ★★☆☆☆☆
Next articleSkalkeskjul: Motivet Ukendt ★★★☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.