Home Seneste December 2015 - Nyheder Disarray Son – videreudviklingen af en beskidt rocklyd

Disarray Son – videreudviklingen af en beskidt rocklyd

1820
0

Interview: Rockgruppen Disarray Son har netop spillet en lille showcase (se en kort video derfra nederst), hvor de præsenterede publikum for en række nye numre, i intime rammer. Vi har fået en snak med bandet om showcasen, deres seneste EP, fremtidsplaner og Disarray Son som liveband.

Da Thomas anmeldte Disarray Son’s selvbetitlede EP her på siden tilbage i marts kaldte han dem leveringsdygtige i “en god omgang beskidt, autentisk og ikke mindst medrivende rock og rul”, med “en næse for gode melodier og sublime riff”. Det resulterede i 5 stjerner for deres debut-ep i anmeldelsen HER

Men hvad er der sket sidenhen?

Det nærmer sig at det et års tid siden, at I udsendte Disarray Son EP, hvordan oplevede I modtagelsen af den og hvordan har I det selv med EP’en nu den er kommet lidt på afstand?

Især perioden op til vores EP’s release var intens. I og med at vi benyttede Kickstarter som crowdfunding-medie til finansieringen af EP’en, kom folks forventning til skiven til udtryk, da en masse mennesker donerede og i sidste ende sprang vores første mål til noget, der ligner det dobbelte. Så det var en kæmpe forløsning, da vi endelig kunne sende vores musik ud i folks højtalere og få den respons, vi så længe havde været spændte på.

Heldigvis var folk begejstrede, og flere har forklaret, hvordan numrene kørte i cirkulation i deres respektive hjem. Mange havde hørt EP’ens numre på forhånd til live-koncerter og var nu glade for at kunne have dem i høretelefonerne. Derfor er det en spændende periode, vi er i nu, da noget af det nye materiale, vi arbejder på, er noget, som folk ikke har lagt ører til før.

Vi ser tilbage på EP’en og alle dens numre med stor glæde, men allerede en vis mængde nostalgi da vi føler, at vi allerede har rykket os videre og er forberedte på at levere en ny og spændende lyd til alle vores følgere af EP’en og mange flere.

Hvad har I brugt tiden på siden udgivelsen af EP’en?

Lige efter udgivelsen brugte vi en del tid på at planlægge en tour, men der var desværre nogle praktiske omstændigheder, der gjorde, at det ikke blev en realitet. I stedet endte vi med at bruge en masse tid i vores nye studie, ikke langt fra vores gamle øvelokale, hvor vi indspillede Disarray Son EP. I vores studie har vi brugt meget tid på at skrive nye sange og udvikle vores metoder i forhold til sangskrivning. Det er, og har været, en kæmpe booster i vores sangskrivningsproces, at vi har vores helt eget sted og kan komme på alle tider af døgnet og indspille og skrive sange.

Noget af tiden er altså gået med at indspille nye numre, hvordan har den proces været, og hvor har bandet og jeres lyd bevæget sig hen ad?

Som sagt har vi brugt mange dage og nætter på at videreudvikle vores lyd og koncept i Disarray Son. I denne sammenhæng har vi hver især søgt rigtig meget ud i andre musikgenrer for at trække diversitet ind i vores musik. Det har lært os at tage chancer og udfordre bandets musikalske forståelse. Lige nu samarbejder vi med produceren Jakob Winther fra Vibe Factory og tager, hvad vi føler, er de skridt, der skal til for at udvikle vores lyd og komme ud med et stærkt og sammenstøbt lydunivers på den anden side. Et lydunivers vi glæder os meget til at præsentere med de nye singler, der bliver udgivet i starten af det nye år.

I har lige holdt en lille showcase, hvor I også præsenterede nye numre, hvordan gik den og hvordan var modtagelsen af sangene?

Showcasen gav os en mulighed for at fremvise, hvilket materiale vi arbejder med til fremtidig udgivelse. Idéen var at vise, hvem vi er, for en lille portion mennesker, der formodentlig ikke har hørt om os før. Det var en chance for at udvide vores netværk og få en respons på ellers uhørt materiale. Vi har hørt om mange andre bands, der har taget samme valg om en showcase, så vi prøvede at lave atmosfæren en smule anderledes. I stedet for at stå på en scene på et af Københavns mange spillesteder og svede ud over første række, som vi plejer, ville vi prøve at lave scenariet om – både for gæsternes skyld og for os selv. Så vi valgte at afholde showcasen i Vibe Factory, hvor vi også arbejder på vores singler.

Her guidede vi gæsterne ind i studiets mixer-rum, mens vi havde stillet vores grej ind i det store studie A. Derfor blev scenariet meget specielt for os, da vi stod og spillede i et andet lokale, mens vores publikum stod lydløse og kiggede på fra den anden side af ruden. Det gav en helt anden intensitet, end vi er vant til, samtidig med at de kunne få en meget klarere lyd end til en normal koncert. Derfor valgte vi også at optage hele koncerten til fremtidig brug. Gæsterne virkede begejstrede for både set-up’et og for de nye numre, der er kommet på bordet.

Vi holder kontakten med flere af gæsterne vedrørende eventuelt fremtidigt samarbejde. Alt i alt mødte vi en masse spændende mennesker, som vi føler kan bidrage til vores færd i den kommende tid.

Hvad er planen nu rent musikalsk, hvad skal der ske i nærmeste fremtid?

Vi har nogle endnu ikke offentliggjorte koncerter i det nye år, hvor vi vil præsentere det nye materiale og bryde en koncertpause på snart 4 måneder – hvilket er lang tid for os. Det er noget vi ser enormt meget frem til! Og så er vi selvfølgelig også spændte på folks reaktion på det nye materiale. Indtil da dæmper vi for vores trang til at spille live ved at køre på med den kreative energi, vi har lige nu, og skrive nye sange til den kommende udgivelse

Og hvis man går og mangler en grund til at opleve jer live, hvad er det så man kan forvente sig af en Disarray Son koncert?

Vi er vante på en scene og live-shows er noget af det, vi er bedst til. Vi byder på energiske koncerter, hvor man ikke behøver at have hørt os før for at rocke med på numrene, synge med på sidste omkvæd og gå derfra med melodier på hjernen.

Som vi engang blev citeret for i et interview: “Disarray Son is a live band. We get shit done on stage”.

Hvor meget de gør det, kan du opleve i Huset KBH d. 23/1-16, når de giver koncert.

Video fra showcasen:
Hold øje med kommende koncerter på bandets facebook-side

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Stine Seier

 

Previous articleFobius: Deep Down Inside (EP) ★★★★☆☆
Next articleTårn + Aksglæde, Huset-KBH, d. 10/12 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.