Home Seneste April 2017 - Nyheder Udvalgte koncerter i København, uge 35+36

Udvalgte koncerter i København, uge 35+36

2103
0

Efteråret står sgu for døren, og det betyder normalt at spillestederne vågner helt op igen, men vi slår alligevel lige de næste to ugers koncertkig sammen – indtil alle er helt oppe i omdrejninger igen.

Fredag d. 1/9 er der 4 forskellige arrangementer, at smide noget af lønnen efter, men men men, vent lidt – det ene er faktisk ganske gratis. Forbrændingen i Albertslund satser på godt vejr og rykker Allan’s Hegn udendørs med start kl. 17.30. Her kan du ganske gratis opleve 4 navne, norsk dødsmetal fra Blood Red Throne, mere moderne, dansk død fra Billy Boy In Poison, mere progressive, og relativt hypede Sunless Dawn, samt de mere klassisk orienterede Horns.

Det var da lidt af en hårdtslående buffet for ingen penge!

Forbrændingen // d. 1/9 // Kl. 17.30 // Gratis

Men der er flere tunge toner at finde denne fredag, hvor Loppen inviterer til Doom Over Copenhagen. Her bydes der på kjøwenhawner doom fra Death Rides A Horse, der er aktuelle med albummet More God Than Man. Bandet spillede deres første koncert i 1 ½ års tid på sommerens Metal Magic Festival i Fredericia, til fine anmeldelser.

Du får også “heavy metal doom” fra svenske el Camino, samt mere klassisk doom fra fynske Hadron.

Loppen // d. 1/9 // Kl. 21.00 // 80 kr.

I Lille Vega kan du opleve et ægte ekko fra 90’erne, dengang jeg var ung! Faktisk blev jeg konfirmeret det år Dog Eat Dog blev dannet, det er nogle år siden, men hvis de holder sig lige så godt som undertegnede, så er der stadig masser af…. bid i deres blanding af hardcore, punk, horn og rap.

Opvarmningen står powerpop punkerne Daycare For Jedi for, som vi har anmeldt to udgivelser fra.

Lille Vega // d. 1/9 // Kl. 20.00 // 200 kr.
Og bare lige for, at sprede metalpublikummet mest muligt, så er sidste stop denne fredag også metalrelateret. Templet i Lyngby åbner nemlig efterårssæonen med en omgang Temple of Doom, der byder på progressiv, melodisk djent fra Odense-bandet When Water Runs Deep og teknisk metal fra Ghost Iris.

Sidstnævnte har vi anmeldt to albums fra, hvor ambitionsniveauet var tårnhøjt. Jonas tog sig af Anecdotes of Science and Soul i 2015 og jeg selv lyttede til Blind World tilbage i februar måned. Bandet spillede blandt andet på Hades Scenen på sommerens Copenhell Festival.

Templet // d. 1/9 // Kl. 21.00 // 100/120 kr.

Jump jump! Vi hopper frem til torsdag d. 7/9, hvor der er gratis musik en tidlig efterårsaften i Byhaven ved Pumpehuset. Her byder Surburban Music Collective på synth-pop fra Nûrnbear og indie-folk med elektroniske elementer fra Eos Tribe, som Thomas roste for deres eksperimenter, produktion og sangskrivning på DIY udgivelsen First World Problems.

Du får også det alternative rockband Alcabean (tidligere John Alcabean), som jeg sendte 4 stjerner efter for en EP sidste efterår. Jeg indledte anmeldelsen således:

“Der er dømt støjende 90’er rock med en alternativ kant og lidt grunge æltet ind i den solide dej, den unge trio John Alcabean serverer på deres debut-EP Real Time Fiction. En velsmagende blanding, som måske godt kunne klare et par minutter mere i ovnen.” Resten kan læses HER

Byhaven // d. 7/9 // Kl. 18.30 // Gratis
Vi dribler videre til dagen efter og et navn som vi har skrevet om flere gange, men som det endnu ikke er lykkedes os at anmelde hverken på plade, eller live. Nemlig In Lonely Majesty, der giver koncert på Ideal Bar denne aften.

Til gengæld har vi både interviewet dem i forbindelse med at de var i finalen i Karrierekanonen i 2014 (HER) og om deres oplevelser med at være en del af Oppenheimer-lineuppet – det interview kan læses HER. Bandet gør sig i en organisk og levende folk, men løftede i det seneste interview sløret for, at de sammen med producer Søren Balsner også er begyndt at eksperimentere med at inddrage synths.

Support: Fischer, som jeg tidligere har anmeldt en fin EP fra da han brugte sit fulde navn.

Ideal Bar // d. 8/9 // Kl. 20.00 // 115 kr.

Ohøj, mand, skal vi aldrig sætte kursen mod Amager i denne omgang, eller hvad!? Jo da, Amager Bio kan nemlig lokke med skumsprøjt, sømands-folk og gyngende viser fra Sømændene. De har efterhånden været på banen.. eller til søs… OK, nok af det. De 9 sømænd har efterhånden 15 år på bagen som band og fik et radiogennembrud så sent som i 2016, med nummeret “Kommer hjem igen”

Amager Bio // d. 8/9 // Kl. 20.00 // 220 kr.

Så slår vi en sløjfe omkring Staden, på vej ind mod byen igen, hvor der er dansk aftappet brit pop på plakaten, på Loppen. Det er ved at være nogle år siden, at jeg anmeldte Paper Tigers og deres debutplade, men nu er der nyt på trapperne.

I den 4-stjernede anmeldelse af Head Over Heels lød det blandt andet:

“Paper Tigers leverer med Head Over Heels en plade, som det meste af vejen bare er rigtig godt rock-håndværk. De lever og ånder tydeligvis for denne form for let-opdateret britpop, og spiller og lyder som de gør, fordi de simpelthen ikke kan lade være. De er tro mod forbillederne og uhyre stilbevidste, næsten for stilbevidste og sikre i deres udtryk af og til”. Læs hele anmeldelsen HER

Loppen // d. 8/9 // Kl. 21.00 // 60 kr.
Vi runder denne fredag af med en tur tilbage til Byhaven ved Pumpehuset og deres gratis musik. Denne aften præsenterer Bands of Tomorrow to danske navne, begge to nogen vi tidligere har anmeldt/omtalt.

Jeg anmeldte selv We At Sea tilbage i 2015: “We At Sea er et velspillende og vellydende folk-pop band fra København med en nydelig kvindevokal i front”. Og så skrev jeg ellers noget med, at jeg havde lyst til at hive mig i håret for at føle noget – dårlig dag, eller også savnede jeg noget drama og noget der ramte mig i musikken?

Double Moom Mirage har vi to gange haft som Dagens Track med henholdsvis “Summer will come” og “Tropical Tale”. Som man måske kan fornemmer, så lyder ægteparret Henriette og Nikolaj Paakjær lidt af sommer og sol. Deres unison sang og akustiske univers, giver en dejlig fornemmelse af en lun og luftig brise fra 60’erne. Tænk noget i retning af Simon & Garfunkel møder The Carpenters, i et moderne og frisk neo-folk lydbillede.

Byhaven // d. 8/9 // Kl. 18.30 // Gratis

Lørdag aften kan du tilbringe i Dødsmaskinen i Ungdomshuset, hvor stemningen bliver sort og metallisk. 3 danske bands for en 50er, det er sgu’ dagens tilbud. Du får “depressiv” black fra Afsky, som endnu ikke har anmeldt. Jeg var til gengæld ude med 4 stjerner til Sunken tidligere i år, da jeg anmeldte deres nedstigning i dybet Departure. Sidste navn, Morild, anmelder jeg i næste uge, når de udsender den atmosfæriske EP VI. Den er fed.

Ungdomshuset // d. 9/9 // Kl. 21.00 // 50 kr.

https://www.youtube.com/watch?v=jxmoR_S2nJg

Vi lukker og slukker hele baduljen med en søndagsudflugt tilbage til Amager, hvor Beta har lokket The Discussion til at kigge forbi. Bandet er nyeste musikalske projekt for Laura Pleasants, der tidligere har stået i front med sin guitar for Kylesa. De valgte, efter 15 år og cirka halvt så mange plader, at tage en tidsubestemt pause i 2015.

The Discussion skulle ifølge Pleasants selv være et skridt væk fra Kylesa’s metalliske lyd, og over mod noget punket og 80’er goth inspireret.

Beta // d. 10/9 // Kl. 20.00 // 95/125 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Double Moon Mirage, pressefoto

Previous articlePiss Vortex: Soft Reboot (EP) ★★★★☆☆
Next articlePeppermint B – Scissors & Glue – 31/8 – 2017

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.