Home Seneste August 2017 - Nyheder Udvalgte koncerter i København, uge 31+32

Udvalgte koncerter i København, uge 31+32

2183
0

Alright, op på skrivehesten igen, måske man kan skrive sig varm med et kig på nogle koncerter her i første halvdel af august – anden halvdel af måneden følger om et par uger.

Vi lægger ud med en tur i Pumpehuset, der i morgen aften (torsdag) lokker med gratis label night fra Indisciplinarian i Byhaven. Det lille danske label har vi efterhånden anmeldt mange kvalitetsudgivelser fra, fra navne som eksempelvis Fossils, Solbrud, No Light, Kristian Harting og mange andre.

Denne aften præsenteres dog tre “nye” navne, i hvert fald nogen vi endnu ikke har anmeldt. Du får melodisk punk fra Big Mess, modbydelig punk fra Ond Tro og lige lidt vedmodig sangskrivning fra Lasse Jensen.

Byhaven // d. 3/8 // Kl. 18.30 // Gratis

Vi hopper til søndag, hvor Amager Bio lægger scene til førstedagen af Dirty Days of Summer, den løst genremæssigt sammenhængende koncertrække som er ved at være i Amager-tradition. I år lægges der ud med et vaskeægte legendarisk thrash navn, der alt efter hvem man spørger burde regnes med i The Big 4, som dermed burde omdøbes til Big 5 – nemlig Testament.

Det ér ved at være nogle år siden at jeg oplevede legenderne live, det var på Copenhell 2013, hvor jeg syntes de kom lidt sløvt fra start men fik reddet den i land som koncerten skred frem:

“Efter det fremragende titelnummer “Dark Roots Of Earth”, gik der stort set greatest hits sæt i den koncerten ud: “Into The Pit”, The New Order”, “Alone In The Dark”, “Over The Wall”, “The Formation Of Damnation” og hvad de ellers hedder. Var Testament bare begyndt at ruste en smule i på grund af vandmasserne fra oven, og skulle lige have banket den af de stivnede metal-led? Kunne virke sådan. Ærgerligt med den mislykkede indledning, men bandet rejste sig flot og fik bevist, at der stadig er noget tilbage i tanken”. Hele anmeldelsen kan findes HER

Support: Last In Line

Amager Bio // d. 6/8 // Kl. 19.00 // 275 kr.
Dagen efter, mandag d. 7, er det igen Amager Bio der byder på Dirty Days of Summer, denne gang med veteranpunk øverst på plakaten i form af de gamle punkrødder Bad Religion. Dem har jeg også oplevet på Copenhell, hvor de enten var fejlcastet, havde en dårlig dag eller bare ikke havde meget mere tilbage i tanken.

“Det er lidt nemt at blive benovet over, eller overdrevet imponeret, “bare” fordi unge kvinder spiller høj, larmende og potent rock i en ellers mandedomineret genre. Men Velvet Volume var sgu en lidt imponerende oplevelse, og man kunne næsten ikke andet end at tænke “hvordan kan 3 teenage tøser rocke så tungt og sejt igennem?!.”

Således skrev jeg blandt andet efter jeg havde oplevet Velvet Volume vælte UHØRT Festival forrige år i august måned, og så begyndte det for alvor at gå stærkt for Aarhus/søskende/rock-gruppen med Kongehus det ene, Koncerthus det andet og Northside det tredje – blandt meget andet! Godt gået, men det var nu ikke fordi trioen kom ud af ingenting, de har spillet sammen i hunnar år og stille og roligt arbejdet sig op fra undergrunden i Aarhus, eller var det ud af dagligstuen derhjemme?

Jonas fangede dem allerede som support band for Captain Casanova tilbage i oktober 2013, hvor han syntes det lød lovende, det Velvet Volume leverede. Han var nok ikke helt klar over hvor meget ret han havde dengang, og nu gælder det så supporttjansen for Bad Religion.

Amager Bio // d. 7/8 // Kl. 20.00 // 300 kr.

Dirty Days of Summer afsluttes dagen efter på Beta, hvor den internationale “supergruppe” Tau Cross kigger forbi. Bandet, der er dannet i 2013, består af bassist og vokalist Rob “The Baron” Miller (Amebix), Michel “Away” Langevin (Voivod) på trommer og Jon Misery (Misery) og Andy Lefton (War//Plague) på guitar.

Det er crustpunk og sort metal der mødes og frembringer lyden af død, ødelæggelse og undergang.

Support: Konvent + Swordwielder

Beta // d. 8/8 // Kl. 20.00 // 150/175 kr.

https://www.youtube.com/watch?v=3gd3xYtars8

Og så etwas ganz anders, torsdag d. 10/8 er der nemlig R&B møder klub jazz, 60’er soul, boogaloo og garagerock på Loppen når den amerikanske producer, sangskriver og musiker Nick Waterhouse gæster Staden.

Hvordan det lige skal eksekveres live aner jeg ikke, så det er vist en til gamblerne, en lottokupon.

Loppen // d. 10/8 // Kl 20.30 // 160 kr.

Dagen efter, fredag d. 11/8, afvikles Free Your Mind arrangementet, en udløber/videreudvikling af Copenhagen Psych Fest og dens afstikkere. Arrangementet er blevet lidt nedskaleret i forhold til den oprindelige plan på grund af sygdom, men der er nu alligevel disket op med kræs til øregangene.

Udover Måneskjold, Octopus Syng og Baby Woodrose bydes der på De Forbandede, som jeg har været ret begejstret for, både på EP, album og live, hvor jeg oplevede dem sætte fut i teltet på Gutter Island for et lille års tid siden. En koncert der endte blandt mine favoritter for 2016.

En koncert der startede med et noget tyndt befolket telt, men endte som lidt af en psykedelisk rockende fest, med stage diving, crowd surfing og dans, uden at det stak af og blev farligt.

Free Your Mind // d. 11/8 // Kl. 19.00 // 225 kr.

Byhaven ved Pumpehuset har også mere gratis på programmet, denne fredag er det dog i skivende stund stadig lidt sparsomt med info… der står faktisk bare to bandnavne og”mere info følger” på hjemmesiden. Du får i hvert fald musik fra Mavoureen og Modest.

Modest skyder jeg så på er den samme aarhusianske gruppe som spredte The Smiths og ikke så lidt The Cure inspirerede toner, blandet med en snert 90’er rock, på Rising Scenen på Roskilde Festival tidligere på sommeren.

Byhaven // d. 11/8 // Kl. 18.30 // Gratis

Bliver man hængende til lørdag, så er der igen to navne på plakaten i Byhaven, denne gang et dansk og et svensk. Danske Eerie Glue har vi anmeldt to EP’er fra, endda i et hug da Troels-Henrik uddelte 4 stjerner til henholdsvis Fuzz og Horror tilbage i april måned. Bandet har dog allerede en tredje EP ude, som jeg i skrivende stund er ved at lytte igennem. Alternativ rock, lidt støj, en snert af noget poppet og lidt psykedeliske vibrationer er hvad gruppen byder på.

Svenske Sista Bossen har jeg også lagt ører til, og her var jeg, trods en ihærdig og energisk indsats ikke helt fanget og revet med af gruppens punkede rock med tekster på modersmålet. Men live kunne det godt være lidt af en oplevelse!

Byhaven // d. 12/8 /7 Kl. 18.30 // Gratis
Så lukker vi denne første del af august ned med dobbelt op i Vega, hvor henholdsvis den store og lille sal er i brug – og til ret forskellige koncerter. Det må i hvert fald formodes, at der kommer til at være et noget blandet publikum der mødes i forhallen og på toiletterne.

I Lille Vega er der dømt klassisk heavy fra bassist og sangskriver i Iron Maiden, Steve Harris, der er på solotogt (med band) som Steve Harris British Lion. I Store Vega står den til gengæld på indie fra The Shins, der er aktuelle med deres første album, Heartworms, i fem år. En plade jeg andetsteds blandt andet har karakteriseret som:

“Sådan en, hvor man fanger nogle fine formuleringer hist og her, spækket med luftige melodier, der glider ubesværet ned og jævnligt går lige i hygge-vippe foden. Behageligt, om end lidt udramatisk”.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: De Forbandede

Previous articlePolars Collide: One To Rise (EP) ★★★★☆☆
Next articleONBC – Tombstone – 3/8 – 2017

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.