Home Koncerter Udvalgte koncerter i København, uge 20

Udvalgte koncerter i København, uge 20

3274
0

Vi buldrer videre mod sommeren med et kig på nogle af ugens koncerter i København og omegn, hvor spillestederne stadig ikke er blevet helt sommerdvaske.

Vi lægger ud med et hurtigt smut på Loppen torsdag aften, hvor Norges nationaldag markeres og fejres med to bands fra det høje nord. Du får en omgang rap-rock fra et musikalske samarbejde mellem OnkIP og De Fjerne Slektningene, samt et skud punk-rock fra LüT, der de seneste to år har markeret sig ganske stærkt på deres hjemmebane med nogle energiske livekoncerter.

Loppen // d. 17/5 // Kl. 20.30 // 120 kr.

“Lasse Matthiessen besidder en sublim vokal og musikalitet, og hans talent og evne for at skabe medrivende sange der udfordrer lytteren er i særklasse. På When We Collided gøres dette med relativt få virkemidler, hvilket ikke gør oplevelsen mindre positiv. EP’en består af 5 sange, som hver især er på et overordentligt højt niveau og hver især har deres styrker, og meget få, hvis nogen, svagheder”.

Således lød det blandt andet, da Thomas sendte topkarakter efter Lasse Matthiessen sidste efterår, torsdag aften gæster han Musikcaféen i Huset-KBH. Matthiessen har også tidligere begejstret Jonas, der har sendt henholdsvis 4 og 5 stjerner efter udgivelserne Carry Me Down og Wildfires.

Huset-KBH // d. 17/5 // Kl. 20.00 // 75/110 kr.
Så er det vist tid til, at sidde lidt ned og det kan du gøre i Store Vega fredag aften, hvor Kira Skov præsenterer hendes sange for et siddende publikum. Det kan måske lyde lidt underligt for en rocker som Kira Skov, men det passer nok glimrende til hendes nye, mere afdæmpede, men bestemt ikke mindre dramatiske og gribende, materiale. På hendes seneste album kredser hun om hendes mand og samarbejdspartners alt for tidlige og pludselige død for et par år siden, en plade der i øvrigt er blevet rost til skyerne rundt omkring.

Store Vega // d. 18/5 // Kl. 19.00 // 275 kr.

Videre til Spillestedet Stengade, der denne aften står i post-punk/gazer/new wavens tegn med Actors, Golden Apes og The Foreign Resort, som vi har anmeldt en hel del gange i årenes løb.

Først blev det til 5 stjerner til Scattered and Buried i 2012, samme antal stjerner var der til opfølgeren New Frontiers, der gravede dybt i de grå-blå britiske 80’ere. Dernæst var der 4 stjerner til EP’en The American Dream, der kredsede om netop den, og dens kulsejling, noget bandet har oplevet med egne øjne på flere turnéer i staterne.

Senest var der igen 4 stjerner, da Jonas tidligere i år anmeldte Part Time Punks Sessions:

“EP’ens fire numre byder ikke på de store overraskelser, men til gengæld en virkelig velsmurt new wave/post-punk maskine. Første nummer, ‘Onto Us’, spinder, efter en ildevarslende indledning, som en velsmurt motor på en sportsvogn, der ræser ud over de amerikanske vidder. Det er sgu ret skarpt leveret, især med tanke på, at det er optaget live”.

Spillestedet Stengade // d. 18/5 // Kl. 20.00 // 100/120 kr.

I Pumpehuset finder vi den dansk/australske indie-duo Palace Winter, der har haft lidt vokseværk siden vi så dem på Uhørt Festival og anmeldte Medication, tilbage i 2015. Det er kort og godt som om deres lyd har fået mere tyngde og sangene blevet bedre, i hvert fald dem jeg har nået at fange i radioen op til udgivelsen af deres nye album, Nowadays. Den ved jeg ikke om vi når, at få anmeldt, men der har været store roser fra andre hjørner af internettet, så der er vi måske gået glip af noget!

Support: Ticktock + Sleep Party people afterparty DJ-sæt

Pumpehuset // d. 18/5 // Kl. 20.00 // 125 kr.
Sidste stop fredag bliver Beta på Amager, til det der ligner dagens skallerhjernefest. Sons of Death Valley, der kombinerer country, hardcore og metal har vi tidligere anmeldt to plader fra. Dirt Forge‘s EP og debutalbummet fra sidste år fik vi også anmeldt, om albummet lød det blandt andet:

“Selvom man kan blive helt imponeret over HVOR meget tre mand kan larme, og hvor tungt de kan få skidtet til at lyde, så er der stadig en klarhed i lyden her. Og godt med luft og plads rundt om instrumenterne og vokalen, i en genre der eller af og til kan mudre til. Det synes jeg ikke jeg oplever her, det lyder fedt og klart, på den rigtige måde, hvor det stadig er tungt og beskidt”.

Men lyden ville jo ikke have meget at arbejde med, hvis ikke sangene var gode. Det er de heldigvis, og lidt til, i en del tilfælde. Også her er der virkelig sket en udvikling med Dirt Forge siden EP’en, som jeg forresten godt kunne lide, på sådan en rå, primitiv og grim måde”.

Senest viste bandet stærk dagsform til Mono Goes Metal i Aarhus, og kan opleves på Roskilde om lidt over en måned, når de åbner Rising Scenen

Beta // d. 18/5 // Kl. 20.00 // 95/125 kr.

Vi lægger ud med to hurtige til lørdag og en der fylder lidt mere. Templet i Lyngby afholder igen Temple of Doom, denne gang kan du få en på skallen af The Petulant og Billy Boy In Poison. Sidstnævnte anmeldte jeg albummet Invoker fra tilbage i december måned, et voldsomt potent bud på hvordan moderne dødsmetal kan lyde, fordelt på 35 4-stjernede minutter.

Templet // d. 19/5 // Kl. 20.00 // 100/120 kr.
I Store Vega er det noget anderledes toner det gælder, her kigger den tidligere guitarist, og legende i sin egen ret, fra The Smiths, Johnny Marr, nemlig forbi. Marr har både flirtet med filmmusik, soloalbums og optrådt som gæst hos andre siden The Smiths lagde dem selv i graven. Og, så ser det også ud til, at han ikke er gakket helt ud, modsat Morrissey, så – bonuspoint for det!

Store Vega // d. 19/5 // Kl. 19.00 // 275 kr.

Så skal vi til ugens store, ubehagelige, mundfuld, som man finder i Byhaven og Pumpehuset, hvor det danske label Indisciplinarian holder fest! Her får du hele 7 hårdtslående og grumme bands, 3 gratis i Byhaven og de 4 resterende i Pumpehuset for 120 kroner.

Lineuppet i Byhaven består af de danskesprogede hardcore punkere Smertegrænsens Toldere, der har stukket mig i mit grimme fjæs 3 gange. Først med deres selvbetitlede debut fra 2016, dernæst en voldsom aften på Stengade og endelig tidligere på ugen, da jeg anmeldte deres split-udgivelse med UxDxS. Og netop UxDxS kan du også opleve i Byhaven, det er turbo grindcore, hvor sangene er så korte og voldsomme, at det kan være vanskeligt, at opdage hvad der egentlig ramte én. Endelig har vi punkrockerne Big Mess, som jeg sendte 4 stjerner efter for en plade sidste efterår.

Inde i Pumpehusets mørke bliver det ikke mindre voldsomt, når du får en omgang hardcore fra Parasight, der udsendte deres album nummer to tidligere i år. ORM udsendte sidste år deres selvbetitlede debut, selvom bandmedlemmerne bestemt ikke er rookies på metalscenen, da de tidligere smadrede skaller i dødsmetalbandet By The Patient. Nu er stilen endnu mere frådende og blackened. Det er dejligt.

Dejligt var også Rising‘s seneste album, Oceans Into Their Graves, der udkom i 2016, hvor de også fandt vej til Roskilde Festivals plakat. Jonas fangede dem i Aarhus samme efterår, mens jeg fik sludge i solskin fra gruppen, da de indtog Hades Scenen på Copenhell sidste sommer. Siden har bandet været i studiet og nyt skulle være på vej.

Det er der, måske, også fra Solbrud, der er aftenens sidste navn, som senest var aktuelle med albummet Vemod? Jeg var selv lidt mere til Jærtegn, men det er nok en smagssag, men live har de altid leveret varen, når vi har fanget dem. På Beta, på Radar, på Roskilde, i en kirke, eller hvor vi nu end har fanget black metal bandet de seneste år? Dog er det faktisk over 3 år siden, at jeg sidst så bandet live, så vi må da vist hellere ses i Pumpehuset!

Pumpehuset // d. 19/5 // Kl. 18.00 // gratis/120 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Rising, Hasan Jensen / Homage Photography

Previous articleForest God: Back to The Forest (EP) ★★★☆☆☆
Next articleSmertegrænsens Toldere Vs UxDxS (split 7″) ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.