Home Koncerter Udvalgte koncerter i København, uge 12+13

Udvalgte koncerter i København, uge 12+13

1953
0

Påsken står for døren, jaha, allerede! Det betyder også, at mange spillesteder tager en slapper i næste uge, med spredte undtagelser (eller udsolgte koncerter). Denne uge er der dog stadig godt med tilbud til de musikhungrende.

Man kunne bruge en onsdag aften i selskab med de canadiske heavy-hoveder fra Anvil, der rammer Beta denne aften. Bandet brød nok først for alvor igennem efter en fin dokumentar om deres mildt sagt ujævne karriere, og en rodet koncerttour, så dagens lys i 2009.

Et hjerteligt portræt af nogle elskelige dudes, der bare gerne ville spille noget heavy, men på flere punkter måske ikke helt havde evnerne til, at kunne gøre det til en levevej. Der var lidt This Is Spinal Tap over løjerne, bare med mindre douchy karakterer.

Selvom de er respekteret af kolleger og som kultfænomen verden over (især for deres første plader), er det alligevel imponerende, at de nu har holdt den kørende i 40 år, uden for alvor at bryde igennem. Dedikeret!

Beta // d. 21/3 // 19.00 // 200/225 kr.

Ideal Bar kan du torsdag aften fange et af de fremadstormende bands på den danske alt-rock/shoegaze/støj scene, Alcabean. Jeg har anmeldt to EP’er fra bandet, og formkurven er stigende. Real Time Fiction fra forrige år var lovende, men på den aktuelle EP, Head Down, viser bandet, at den buzz de især har fået i flere udenlandske medier er berettiget:

“Det er altså ikke fordi Alcabean betræder decideret nye områder i den guitardrevne del af rockland, faktisk rummer første nummer, “Head Down”, ekkoer af Sune Wagner, både 90’er inkarnationen i Psyched Up Janis men også de dele af The Raveonettes, hvor støjfladerne får lov til at bryde igennem. Wagner, der jo også selv stod på skulderne af andre navne fra 90’erne. Så er det her en kopi af en kopi, eller blot en videreførelse af en tradition og stilart? Jeg hælder mod et positivt udsyn. Især fordi der er mere i det, det er kort og godt et virkelig fedt nummer, et af den slags alternativt rockende numre, som der altid burde være plads til at sluge et mere af”.

Support: Modern

Ideal Bar // d. 22/3 // Kl. 20.00 7/ 115 kr.
I samme bygning lægger Lille Vega samme aften scene til et andet band, der har markeret sig ganske positivt på det seneste, nemlig de danske soul/funk band D/troit. Og hvis du tænker, at det er et mismatch, at en flok blege herrer fra Danmark kaster sig over den sorte, amerikanske musik anno slut-60’erne/start-70’erne, så er du nok som mig, inden jeg hørte deres glimrende plade Soul Sound System sidste efterår:

“Ingen grund til panik, D/troit spiller og lyder som om de aldrig har lavet andet end, at spille op til svedige fester i en brandvarm amerikansk ghetto i slut-60erne og start 70’erne. “Autentisk klingende” er nok den helt rette betegnelse, men også lidt nem at diske op med. Men det her lyder vitterlig “autentisk”, i den forstand, at man fornemmer at bandet i deres lyd, måden de spiller på og sangskrivningen har en intuitiv forståelse for, hvordan denne form for musik skal leveres og klinge”.

Lille Vega // d. 22/3 // Kl. 20.00 // 200 kr.

Fredag bliver mere psykedelisk, i hvert fald hvis du sætter kurs mod Staden. Nej nej, hov hov, på grund af musikken! På Loppen! Her er der norsk besøg fra Electric Eye, der har været nogle produktive herrer med et studiealbum (deres andet) og en liveplade udsendt indenfor det seneste års tid.

Gruppen har også været at finde på diverse psychfestivaler herhjemme, dengang det var en ting og en bølge (er det slut nu?), og har ellers markeret sig som et stærkt livenavn.

Opvarmningen leveres af danske Skifting, der lå og lurede på kanten af undergrunden dengang bølgerne gik højest indenfor de psykedeliske genrer, men forblev vist hovedsageligt lige under overfladen. Det er nok meget godt, man kunne hurtigt drukne i det hav, og nu er der plads!

Loppen // d. 23/3 // Kl. 21.00 // 70 kr.

Beta står den på power metal fra dansk/svenske Seven Thorns, der ud over at bringe heroisk stemning til Amager, fejrer udgivelsen af deres tredje album. Bandet har haft godt med vind i sejlene det seneste stykke tid, hvilket blandt andet blæste dem forbi Refshaleøen og Copenhell sidste sommer.

Med i prisen får du også noget power/melo-død fra tyske Kambrium.

Beta // d. 23/3 // Kl. 20.00 // 95/125 kr.
Så er vi nået til lørdag, hvor du kan smutte i Kødbyen og få en dosis rock og rul fra SuperdirtKB18. De hylder og er inspireret af 80’ernes hair metal og sleaze rock scene, med et skud DAD oveni.

Med sig har de Flush the Fashion, der i følge deres Facebook side er ret vilde med rockmusik og alt med “awesome guitar solos”. Om de selv har det, det finder vi ud af snarest, når vi anmelder bandets debutudgivelse.

KB18 // d. 24/3 // Kl. 20.00 // 50 kr.

Du kan også drible tilbage på Loppen, hvor Rigsfællesskabet hyldes på musikalsk maner. Anders Riis, der modtog 5 stjerner for sit soloalbum Alt Væk sidste efter år, optræder under navnet Anders & Riiisfælleskabet og har allieret sig med 3 Færøske bands, der sammen drager til Grønland sidst på måneden for at spille koncerter.

Inden da kan du opleve de 4 bands på Loppen, hvor du ud over Anders Riis’ højskolesangbog klingende toner sammen med Bartal, Sons of Fortune og doombandet Svartmálm. Lidt for enhver smag fra Rigsfællesskabet!

Loppen // d. 24/3 // kl. 21.00 // 80 kr.

Tilbudene tynder voldsomt ud i næste uge, men du kan blandt andet få dig en ordentlig omgang klassisk amerikansk dødsmetal fra Obituary i Pumpehuset tirsdag d. 27/3 og noget  sort masse fra Uada, Grift og AfskyStengade fredag d. 30/3.
Hey, wow, hallo, vi var lige ved at glemme VM i Rock i Råhuset, der bliver afholdt den 29/3! Her kan du opleve 5 bands kæmpe om Vesterbro Mesterskabet i Rock, og endda ganske gratis. Dysten udkæmpes mellem: De Frigjorte, der efter sigende spiller “Erik Balling rock” og lyder som en blanding af Gasolin og Magtens Korridorer, elektro-rock fra Mount Ego, rock med vokalharmonier fra Loyal Spine, The Penetrators, der lover store armbevægelser og Vi Er Fædre, som har alt fra ballader til punk med i kufferten.

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleBlack Light White Light: Horizons ★★★★☆☆
Next articleAbove Above: Black Marble ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.