Home Seneste April 2015 - Nyheder SPOT Festival 2015 – anbefalinger til lørdag

SPOT Festival 2015 – anbefalinger til lørdag

2606
0

GFRocks Spot-udsending (undertegnede) er taget på vandring i årets Spot Festival program, med henblik på at grave lidt godter op. Følg med på, hvad der endte med at blive en større rundtur i programmet. Her med fokus på lørdag d.2. maj. 

Der er ikke lang tid til at fordøje fredagens indtryk – kl. 13 lørdag går det løs igen, på Tak Rock Scenen, hvor Thy Music Collective holder et såkaldt Dayparty. Der er 5 bands fra det nordvestlige Jylland på plakaten frem til kl. 17, blandt andre electro-pop/rockende Quick Quick Obey, som jeg interviewede på sidste års Spot Festival, og melankoli-rockerne Magnolia Shoals, som udgav rost debutalbum i år – jeg delte selv fire stjerner ud i min anmeldelse. De spiller henholdvis kl. 14.40 og kl. 15.30. Endelig spiller også The Entrepreneurs for tredje gang på festivalen – det er kl. 16.20.
Synes man det er lidt for Thy’sk, så er der såmænd også andre spændende navne om eftermiddagen. Kl. 14.30 kan man for eksempel få sig en omgang tung rock i selskab med The Boy That Got Away, som genoplivede grungen sidste år – Thomas anmeldte de energiske udladninger på deres selvbetitlede debut i december sidste år.

Kl. 15 kan man komme på små-psykedelisk folk-tur med The Migrant, som jeg anmeldte albummet Beads fra for to år siden. Eller man kan gå på Voxhall kl. 15.30, hvor jeg har udset mig Black Horse, som nogen jeg gerne vil blive klogere på. Bandets americana-rock lyder i hvert fald potentielt ret lovende og bandet har et debutalbum på vej.

Et andet godt bud på en stærk koncertoplevelse finder du kl. 16 i Musikhusets Store Sal, hvor Jacob Bellens & Band spiller. Jeg var ret begejstret for Bellens’ forrige album, The Daisy Age, som jeg tildelte topkarakter tilbage i 2012, og de par gange jeg har oplevet Bellens live har han leveret fine og hyggelige koncerter. Et godt bud på et eftermiddagshøjdepunkt, og så endda i bløde sæder.

Kl. 16.30 på HeadQuarters kan man fange The Radar Post, hvis debut vi snart anmelder her på siden, og bevæger sig i folk/singer-songwriter/pop/rock-området. Jeg har også noteret mig et interessant svensk navn, nemlig de mørke, dødsfikserede svenskere i Riddarna, som spiller kl. 17 på Voxhall. Bandet skulle spille en kombination af stoner punk, psykedelisk rock, indie metal og garage, og det lyder da som en meget god kombination. Ken oplevede dem på Loppen for et års tid siden, sammen med et andet svensk, dødsfikseret band, Then Comes Silence, og det kan du læse en anmeldelse af HER.
Herefter indgår der i mit personlige Spot program et interview med I’ll Be Damned, men skal du ikke interviewe dem, så kan du tjekke psykedelisk rockende The Wands ud på Atlas kl. 17.45. Eller danske Thunderboss kl. 18 på Filuren – dem anmeldte Ken en halvflabet EP fra sidste år, en anmeldelse du kan læse HER.

Måske kan jeg nå til Jonah Blacksmith‘s filmkoncert kl. 18.30, i Musikhusets Lille Sal. Den folk-rockende thyboer udgav et ganske fint album i efteråret, Northern Trail, som jeg sendte 4 stjerner efter i min anmeldelse. Filmen ‘In The Middle of Nowhere’ følger brødrene Alstrup fra bandet som følger i sporene efter deres musikalske bedstefar, Johannes Alstrup, som lever videre i bandets sange. Jeg gætter på at kombinationen af film, musik og nordjysk lune vil gøre sig godt en tidlig lørdag aften.

Et band, der har etableret sig solidt i det danske musiklandskab de sidste par år er Folkeklubben, som spiller kl. 19.30 i Musikhusets Store Sal. Jeg har faktisk ikke selv fået hørt dem live, og kun hørt et par numre hist og her, men det jeg har hørt, har været godt, så måske det er lørdag jeg skal have dem hørt for alvor? Et andet bud på samme tid, på HeadQuarters, er storladent rockende Sound of Shiva, som jeg anmeldte album fra sidste år.
Lidt senere er det formentlig blevet tid til at se, hvordan det står til med Baby In Vain, der fik temmelig meget opmærksomhed forrige år for deres energiske tungrock. Vi oplevede dem på Roskildes Pavilion Junior i 2013, hvor de gjorde det godt, og har såmænd en mere nylig live-anmeldelse fra sidste års Gutter Island Festival – gæsteanmelder Søren gav 5 stjerner i sin anmeldelse og skrev blandt andet: “Overbevisende. Forfriskende. Og støjende på den forførende facon. Havde jeg været sømand på de 7 have og alt det der, så ville den sagnomspundne sirene-sang være udskiftet med Baby In Vain. Og jeg ville være lige så forført og have fulgt efter tonerne og forlist med skibet, lige så hårdt som sagnet om sirenerne fortæller. Tre rock-chicks. Mere skal der ikke til”. Det er kl. 20.20 på Voxhall.

Ellers byder aftenen blandt andet på spændende navne i form af svenske Daniel Norgren kl. 21.15 i Musikhusets Store Sal, og livlige Keep Camping kl. 21.30 på Musikhuset Café-scene (deres debut blev anmeldt af Ken i januar, anmeldelsen kan læses HER), og så bliver der måske endda mulighed for at spare lidt energi sammen til Vampire Blow (som spiller for anden gang på festivalen) kl. 23.00 på SCC Minor, og/eller eksperimenterende SVIN, kl. 00.30 på Atlas. Ken var begejstret for bandets skramlede og mærkværdige lydbillede, da han anmeldte bandets selvbetitlede album i januar, i hvert fald.
Og så skal man måske slutte aftenen/natten af med at gå på opdagelse på Radar, hvor M’era Luna præsenterer Nordic Goth & Industrial Night med new wave/cold wave bandet Private Pact kl. 01.30 og det finske industrial/metal/dance (!!) band Black Light Discipline kl. 02.20. Det er også sidste band på programmet, og måske er en tung og mørk nattefest lige hvad man behøver ovenpå et par dages musikalsk overflod?

Eller muligvis ligger jeg allerede og bobler derhjemme, hvem ved. Der er i hvert fald igen rigeligt med spændende bands på programmet til at man kan få fyldt musikdepoterne godt og grundigt op, så man kan klare sig til festivalsommeren for alvor går i gang.

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleRøde Mor – Rotterne Revolterer – 1/5 – 2015
Next articleInacave: Inacave ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.