Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Pussi & Pløk: Du Står Og Ligner En Lufthavn (EP) ★★★★☆☆

Pussi & Pløk: Du Står Og Ligner En Lufthavn (EP) ★★★★☆☆

1849
0

Pussi & Pløk er et nyt bud på dansksproget sludge/stoner-metal og Du Står Og Ligner En Lufthavn er en lovende debut.

Bag navnet Pussi & Pløk gemmer sig en kvartet, der spiller tonsertung stoner/sludge rock/metal. Det var ikke lige mit første gæt da jeg hørte navnet første gang. Men det er da godt man stadig kan blive lidt overrasket! Et eller andet sted, og det her egentlig mest ment som en ros, kunne Pussi & Pløk godt lyde som en lidt skramlet stoner/sludge-version af Magtens Korridorer.

Du Står Og Ligner En Lufthavn er første udgivelse fra bandet, der har base på Nørrebro. Den udkom vist egentlig sidste år, men vi tager det med. “Vi kalder alle venner/Alle venner der vil noget/For vi skal ud i samlet flok i nat” lyder det på åbneren ‘Samlet Flok’, en byturshymne, hvor Jacob Kirkensgaard i front har skruet godt op for volumen i vokalen. Det veksler lidt hvordan jeg har det med hans vokal undervejs – her får den næsten for meget tryk, mens den på ‘Det Vigtigste Vi Har’ står stærkest da det er som om han giver lidt los til sidst i sangen. Det er nu ellers et ret fint tungrock-nummer, som fint showcaser hvad Pussi & Pløk kan; skrue nogle gode stoner/sludge riffs sammen og spille tungt.

Og så har bandet faktisk også okay fat i melodierne.Tydeligst på ‘Det Vigtigste Vi Har’ og ‘Sibirisk Stål’, der ligger som de to midterste sange på EP’en. På sidstnævnte ligger der synths på omkvædet, og når synths’ene sniger sig frem i lyden giver det bandet noget variation fra den ellers ret klassiske stoner/sludgede lyd, de rammer det meste af vejen.

Udlægget på ‘Vi Kommer Nok Aldrig Hjem’ er nærmest groove-metallisk og går Pantera anno midt-90’erne lidt i bedene. Nummeret skifter dog karakter undervejs, og her virker synths’ene en smule forstyrrende for mig. Det ved jeg ikke helt om fungerer 100% for mig. Jeg tror godt jeg kan høre, hvad bandet vil, men der er alligevel noget, der stikker lidt. Ellers er der igen godt med tryk på, og det er også her vi får lidt forklaring på hvad EP-titlen mon betyder; “Jeg kan se du står og ligner en lufthavn/Og det er som om du ikke fatter at jeg letter fra dig”. Her er jeg i øvrigt heller ikke helt begejstret for vokalen, der virker sådan lidt…vrængende, er måske ordet. Det kan givetvis være et bevidst valg, og giver måske også mening i forhold til teksten, så måske er jeg bare sippet.

Der er bestemt meget at holde af hos Pussi & Pløk – for eksempel synes jeg for det meste de mundrette tekster fungerer godt på den tunge underlægning, og selv om jeg har et mindre udfordringer med vokal og synths, så er det overordnede helhedsindtryk overvejende positivt. Det virker lovende, det Pussi & Pløk har gang i. Derfor lander vi på 4 stjerner.

Anmeldt af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleThe Love Coffin: Second Skin ★★★★☆☆
Next articleRepeat #55

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.