Home Seneste April 2015 - Nyheder Off Spot koncerter 2015 – anbefalinger

Off Spot koncerter 2015 – anbefalinger

2864
0

SPOT Festival sørger for at tiltrække både masser af branchefolk og almindeligt musikinteresserede,  at der er mange fra musikmiljøet i byen, benytter en række andre arrangører til at afholde arrangementer, der ikke er en del af det officielle SPOT program – og derfor ofte går under betegnelser som Off Spot, og lignende. Selv om Spot byder på omkring 150 indslag, så er der stadig mange interessante navne i rock-vækstlaget, som spiller udenfor den officielle festival. Her er en guide til nogle af dem. 

Torsdag d.30. april

Backstage i Mejlgade har efterhånden opbygget en tradition for at være vært ved deres eget OFFSPOT-event, hvor de gennem årene især har haft fokus på den hårdere rock og metallen, som ind i mellem godt kan være overset hos Spot. I år er ingen undtagelse og Backstage har i år samlet 31 bands fordelt over torsdag, fredag og lørdag. Rigtig mange af de bands har vi anmeldt her på siden og leverer glimrende rock, så der er generelt god grund til at besøge OFFSPOT, hvis du er til svedig rock og tunge riffs. Her har jeg plukket mine personlige anbefalinger ud, men lad dig ikke holde tilbage i forhold til at tjekke resten ud også.

Det starter allerede torsdag kl. 19.30, hvor Black Dog Howl går på. Thomas anmeldte duoens debut-EP The Baskerville Tapes med blandt andet følgende ord: “Duoen, der har base i Kolding og Aarhus, leverer på deres nye EP, The Baskerville Tapes, et troværdigt, nedbarberet, råt, simpelt og beskidt udspil, hvor EP’ens 6 sange er båret af forsanger Mazdak Khosravi’s rustne, dybe stemme og fine guitarspil, og bakket op af trommeslager Signe Møller Rosendal’s lyse vokal og tighte trommespil” – jeg har selv oplevet dem en enkelt gang, hvor de varmede op for islandske Mugison, og det gjorde de ganske fint.

Samme aften kan Savage Machine anbefales – de spiller kl. 22.50. Ken anmeldte begejstret EP’en  A World In Ruins tilbage fra dengang de hed Momentum, mens Thomas var lidt mere lunken over for de klassiske heavy metal eskapader, da han anmeldte bandets seneste EP. At bandet måske ikke ligefrem bryder nogen genrevægge ned, gør ikke så meget live, hvor der er godt med smæk på bandet.

Aftenen byder også på koncerter med: Thunderboss, A Road To Damascus, Act of Instinct, Lowrider Betty og All Trays for Venom.

Hele torsdagens program på Backstage koster 50 kr (gratis adgang med Spot branchebillet)
Fredag d.1. maj

Det er efterhånden nærmest tradition at københavnske Franklin Zoo besøger Aarhus under Spot. Således også i år, hvor de spiller fredag kl. 22.20 – Ken var svært begejstret for bandets debut-album, Untamed, som jeg også selv har hørt igennem med fornøjelse en del gange. Lige efter spiller Velvet Volume, kl. 23.10. Søstre-trioen har gjort godt opmærksom på sig selv over de sidste par år med opvarmningsjobs for blandt andre Captain Casanova og The Blue Van, og deres ligefremme rock har gode vilkår live. Fra Ken kommer der også anbefaling om at tjekke Lady-Like ud – de spiller 00.00 – ukompliceret og uimodståelig rock’n roll, lød skudsmålet blandt andet i anmeldelsen af bandets selvbetitlede EP. De andre navne i fredagens program er: The Reaper’s New Rumour, Drivenfield, Federal Unicorn, Blended Brew og Kings In Exile.

Det koster 50 kr for hele fredagen, igen er der gratis adgang med Spot branchebillet.

På Sway kan man høre Spot-aktuelle The Radar Post fredag aften, og psych-rockerne Morgan Square. De spiller begge til Djepeta’s Off Spot arrangement, som starter kl. 20 og slutter kl. 23. Der er gratis adgang.
Lørdag d.2. maj

Lørdag må man relativt tidligt ud af fjerene og sluge brunchen, for allerede kl. 12.10 går I Said I Love på som første band. De unge herningenseres demo/EP havde jeg selv til anmeldelse i februar, og dengang skrev jeg blandt andet: “Den står således på sex, stoffer, kærligheden, og hvad der nu ellers er en del af at det at være ung og vokse op, til stede som temaer undervejs. I Said I Love lægger ud med ‘Slow Blues’, som ikke er falsk varebetegnelse, for den er holdt i langsomt tempo, hvor guitarerne får lov at klage sig, ligesom Søren Mølsted’s trommer også får plads til at udfolde sig. Det er ganske overbevisende leveret instrumentalt”. På grund af aflysning fra Zoo Me Now, er der blevet plads kl. 18 til lokale Five Dollar Justice, som jeg anmeldte EP fra i november sidste år – er du til tung og svedig rock med nosser, så må du hellere stå klar foran scenen her.

Sørme om ikke The Rambling Vibes, som spiller kl. 19.50, også har ligget i min anmelderbunke, og deres EP fik hele 5 stjerner med, da jeg anmeldte sidste år – også retro-rock på fuld skrald.  Captain Casanova, kl. 22.20, har jeg oplevet live et par gange, og der er altid masser af energi, blandt andet beskrevet i denne halvandet år gamle anmeldelse fra HeadQuarters. TurboChild (som også spiller på den officielle Spot) kl. 23.10 skal også lige have en anbefaling med på vejen, og det samme skal hyperenergiske rock’n rollende The White Dominos kl. 00.00.

Resten af navnene lørdag er: Mud Stripes, Umlaut, Junkyard Drive, Turquoise Sun, SEA, Embargo, Tainted Lady, Lucer, Daycare for Jedi og Dance With Dirt.

Igen gælder det samme på Backstage: Entré: 50 kr, med Spot branchebillet gratis.

Lørdag byder Target også ind med et Off Spot arrangement på Café Under Masken, og her kan det anbefales at tjekke Merigold ud – Ken anmeldte albummet Songs and Reality i marts, og skrev blandt andet: “Den mestendels afdæmpede og roligt tøffende musik er både stemningsfuld og rummer masser af atmosfære, så man straks føler sig placeret på en hesteryg, mens man tager sig en tilbagelænet ridetur udover de store åbne prærievidder. Med solen lige i sit vindbidte og furede fjæs, i temperaturer der gør én dvask og afslappet”. Hvad albummet ellers gjorde ved Ken kan du læse HER. De to øvrige navne er Laurits Emanuel og Nathav, og koncerterne finder sted mellem kl. 15 og 17. Der er gratis entré.

Også på rockbaren Sway under Clemens Bro kan man finde Off Spot-koncerter, og her ser lørdag aften også ud til at kunne give nogle gode koncertoplevelser. Tidligere omtalte Captain Casanova spiller kl. 21, ligeledes tidligere omtalte The White Dominos kl. 21.45, mens Catch The Breeze går på kl. 22.30 – det garvede band anmeldte Ken EP fra sidste år, hvor han skrev: “Der savnes måske lidt mere flossede kanter og et band der træder ud af deres comfort zone, men men men, det er småting. Det lyder jo lidt underligt, at kritiserer nogen for at være FOR gode og sikre, men man fornemmer der ulmer noget i Catch The Breeze, som kunne være spændende at få ud. Fordelen er så, at man føler sig i usvigeligt sikkert og trygt selskab med bandet, hvor man roligt kan læne sig tilbage og bare lade musikken omfavne en”. Endelig er electro-rockende Deltaburst rosinen i pølseenden kl. 23.15. Arrangementet på Sway er gratis – og så har du jo råd til en øl.

https://youtu.be/H-RbepXXOiM

Det var blot et lille udpluk af hvad der rører sig udenfor det officielle festivalområde, så hold øjne og ører åbne – mange bands, der spiller på festivalen, spiller koncerter udenfor også, når de nu er i byen, så der er gode chancer for at opleve gratis, eller billig, kvalitetsmusik – hold øje med din facebook, der er sikkert nogen du kender, der skal til noget jeg ikke har opdaget… Vi ses (måske) derude.

Af Jonas Strandholdt Bach

 

Previous articleKoncerter i KBH, uge 18
Next articleTurboChild – Still My Love – 30/4 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.