Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Ocean View: Ocean.Puke.Future. (EP) ***** (5/6)

Ocean View: Ocean.Puke.Future. (EP) ***** (5/6)

3330
0

Fremadstormende danske Ocean View turnerer i øjeblikket i USA, hvor Ocean.Puke.Future. EP’en allerede er udkommet. Her i Danmark har vi måttet vente til i dag (10/6) med release, men det har nu været værd at vente på, hvis man værdsætter desperat støjende, men stadig melodisk rock. 

EP’en sender 5 trykspark afsted i ansigtet på sin lytter, men ind i mellem kan det være en fornøjelse at blive trampet i hovedet, rent musikalsk. ‘Blood’, der åbner EP’en, gør det med en fin opvisning i, hvad Ocean View gør virkelig godt – nemlig at spille en bastardisk, energisk rockblanding med både melodi og power. Der bygges effektfuldt op til et virkelig stærkt vers, og der er både punkede og psychede elementer, men først og fremmest en in-your-face attitude og så er det bare et allerhelvedes medrivende track, som med sit lidt uventede temposkift også viser en lyst til at eksperimentere.

At første skud ikke er en engangsforeteelse, viser ‘Floor’, som er anden del af skudsalven Ocean.Puke.Future. udgør. Her er både imponerende guitararbejde, melankoli og desperation, og en dejlig tyngde i rytmesektionen. “You’re not in here anymore!” vrænger forsangeren, som fint bevæger sig i omegnen af en dybere post-punket vokal, uden det bliver ensformigt. Flænsende guitarer sætter ‘Grow’ i gang, og gennem nummeret er det de både støjende og melodiske guitarer, der imponerer mest. Samtidig kan man ikke holde fødderne i ro, og der er også stærke melodiske elementer, som ikke kan ignoreres.

På ‘Cake’ er det en baslinie der sætter første angreb ind, inden guitarerne broderer sig på kryds og tværs af nummeret, så det er lytteværdigt på en kompromisløs måde. Også her viser Ocean View at de formår at ramme noget som er catchy og melodisk, selv om det samtidig er kompromisløst, eksperimenterende og støjende. Det er relativt få bands forundt, og især at kunne det på en hel EP.

Den mere repetitive ‘Megalomaniacal Psychopath Kills Blond 16 y.o. Boy’ har sin helt egen stemning,  og bygges fint op til trommer og vokal sætter ind, og der går endnu et stykke tid før nummeret eksploderer over et par omgange, før en udsyret og støjende solo sætter ind, og bygger bro til slutningen.

Ocean View viser på Ocean.Puke.Future. at de er blandt de mest spændende unge bands i Danmark i øjeblikket. Hvis man kan lide kompromisløs musik fra krydsfeltet mellem post-punk, psych-rock og tempofyldt guitarbåret rock i det hele taget, med snert, støj og melodiøre, så bør man tjekke Ocean.Puke.Future. ud.

Anmeldt af Judas

Ocean.Puke.Future. udkommer i dag (10/6) på Big Oil Recording Company. Tjek Ocean View ud på deres hjemmeside.

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal, and the what have you – hver dag!

Previous articleTestament – Dark Roots of Earth (live) – 10/6 – 2013
Next articleGFR Fokus: Anbefalinger til årets Northside Festival

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.