Home Artikler Nyhedsstrømmen, Uge 7

Nyhedsstrømmen, Uge 7

1255
0
Pale Honey, pressefoto af Jasmin Storch

Velkommen til den anden udgave af vores ugentlige kig på nyhedstrømmen, denne gang med indslag om alt fra Royal Metal Fest, A Colossal Weekend, nye sange fra Pale Honey og Redwood Hill, en Powersolo LP til Carl Prisen. Og lidt til!

Det er stadig a work in progress, så bær over med mig, jeg justerer løbende, lige som det stadig er mit håb, at det bliver en ugentlig ting – såfremt tiden tillader det. Ugens nyheder er igen udvalgt af undertegnede, ud fra nogle løst definerede kriterier om relevans for vores normale dækningsområde.

Uge 7 var, som bekendt, vinterferie for en del, måske også for den generelle nyhedsstrøm, i hvert fald var det småt med de store kioskbasker nyheder. Derfor udgår ugens tophistorie også i denne omgang, i stedet for har jeg inviteret en gæst i “studiet”. Det bliver sikkert også en tilbagevendende finte, hvis jeg ikke lige finder en nyhedshistorie med nok kød på, eller som jeg på anden vis får blæst op.

Lad os komme i gang, vi starter helt ekstraordinært med en international nyhed, en hvor den danske vinkel er, at der ikke rigtig er nogen… Men lad os få festivalelefanten i rummet adresseret én gang for alle. Rage Against The Machine kommer IKKE på Roskilde Festival, eller nogen anden dansk festival, i år, som sagerne står lige nu. Roskilde har for længst meldt ud, at det ikke blev til noget, da bandet ikke turnerer i Europa på det tidspunkt i år. Det gør de så til gengæld når sommeren går på hæld, hvor de blandt andet kan opleves på Reading/Leeds Festival, Lollapalooza i Berlin, samt et par andre steder rundt i Europa. Men IKKE i Danmark.

Og lige en fodnote fra sidste uge, hvor jeg i forbifarten nævnte The Strokes, som en mulighed for eksempelvis Heartland, Nu dumpede jeg lidt tilfældigt ind på Rock Werchters hjemmeside, den belgiske festival der afholdes samme uge som Roskilde og her var The Strokes søreme på plakaten. Sammen med navne som Pixies, Wilco og Placebo. Jeg siger det bare, det er ikke for at sprede rygter!

Helt sikkert er det til gengæld, at Royal Metal Fest forsætter med at spyttet navne ud. I denne uge har de af to omgange offentliggjort en række internationale navne i form af Terrorizer,  Hideous Divinit og Mass Worship, samt hjemmebane favoritterne Hatesphere og landets nok mest hårdt arbejdende band, hvad koncert- og rejseaktivitet angår, Hexis. Royal Metal Fest afholdes fra d. 16 (tyvstart på Radar). til d. 19 april på Voxhall og Atlas I Aarhus.

BREAKING NEWS: Ok, jeg ved ikke helt om de her news flashes fungerer eller bare virker lidt… tamt. Og så er denne nyhed endda ikke engang breaking, jeg gjorde det bare for at bryde teksten lidt op og få noget opmærksomhed. Nå… Men altså, fredag eftermiddag, lige omkring min deadline for det her, offentliggjorde Royal Metal Fest endnu et navn i form af False. De sidste 3 navne annonceres i den kommende uge.

Uhørt Festival har åbnet for ansøgningen til årets festival, der afholdes 21. til 23. august, og alle genre er velkommen. Og jeg kan kun anbefale, at man giver det et skud, hvis man går rundt med en drøm om at komme ud med sin musik. De gange jeg har gæstet festivalen har alt bare spillet, fra afviklingen, programsammensætningen og rammerne i det hele taget – det virker som et sted, og nogle folk, der tager hånd om vækstlaget på den helt rette måde. Du kan læse mere og ansøge HER

A Colossal Weekend vender tilbage, denne gang afholdes mini-festival til oktober, nærmere bestemt d. 1 til d. 3 i Vega. Måske et smart træk, at rykke festivalen fra foråret/forsommeren, hvor der allerede er begyndende trængsel på festivalmarkedet til efteråret. De første navne er Aiden Baker med de to projekter Nadja og Noplace Trio, Vi som älskada varandra så mycket, Neánder og grunge frontløberne Mudhoney.

Hvad med en rask prisuddeling? Tirsdag d. 21. april uddeleles Carl Prisen for 8. gang, en pris uddelt af musikforlæggerne i Danmark, der hædrer danske komponister, sangskrivere og tekstforfattere inden for alle genrer – lige fra klassisk til pop og børnemusik. I alt uddeles der 15 priser i Axelborg Salen, hvor slagets gang styres af konferencier Per Vers. Alt fra talentpriser, over komponister, tekstforfattere, årets sang til en ærespris uddeleles denne dag.

Er du Powersolo fan men mangler lige nogle af deres tidlige singler i samling, dem der kun udkom i stærkt begrænset oplag, eller bare ikke var til at få fat i? Fortvivl ej, Crunchy Frog har fået den sprøde (nyuk nyuk) idé at samle Powersolos tidlige singler på en LP d. 21/2, hvor du både får de gamle A og B sider, 18 numre i alt. Nu gør vi normalt ikke reklame her på siden, eller jo, al omtale er jo egentlig en form for gratis reklame, men det her er nok et nichéprodukt der henvender sig til samlere, så hva’ faen. Hvis du indtaster følgende koder ved bestilling er der 20 % rabat: Vinyl:7ifhvinyl, CD:7ifhcd, Download:7ifhdownload (download er inkluderet i LP og CD versionerne).

Inden vi byder velkommen til ugens gæst tager vi lige en lille afstikker til det svenske, hvor rockduoen Pale Honey snart er klar med et nyt album. Første singlen udkom på Valentins Dag i fredags, d. 21. marts kan du opleve Tuva Lodmark og Nelly Daltrey, kvinderne bag Pale Honey, på Vega.
Så skal vi have vores første gæst i “studiet”, vi byder velkommen til Aage Kinch fra RECession Festival, der løber af stablen sidste weekend i maj i Aarhus. Festivalen kan i år fejre 20 års jubilæum, Aage har været med siden 2009.

Hvis du kort skulle give en definition af RECession Festival, hvad er det så for en størrelse?

RECession festival er en lille venue festival der løber af stablen i Aarhus, og i år bliver det den 29. – 30 maj på spillestederne Radar og Headquarters.

Festivalen styres af en passion for musikken. Vi er en Non-profit frivillige forening der ønsker at musikken, samt kærligheden til denne er i fokus.

Vi har et ønske om at støtte nye og upcoming artister, ved at gøre plads til dem i festivalens lineup sammen med nogle hovednavne. Hvilke bandse der bliver booket kommer fuldstændig an på hvor meget økonomisk støtte vi får år efter år. Location/spillesteder vi samarbejder kommer også an på størrelsen af artister. Da vi i 2017 havde Trentemøller på programmet, gav det jo mening at han spillede på Voxhall.

Første festival var i år 2000, så I år er en form for 20 års jubilæum, hvad er du mest stolt over i forbindelse med festivalen, når du kigger tilbage? Og hvordan har den formået at overleve?

Personligt har jeg selv været med i teamet siden 2009, og da jeg landende Trentemøller var jeg ret stolt, men faktisk er vi hvert eneste år stolte over det program vi får sammensat, og nogle gange for meget små midler. Der har gennemtiden været hovednavne som The Fall, Spiritualized, Skinny Puppy, Marc Almond fra Soft Cell m.fl. og Martin Hall spillede også sin 30 års jubilæumskoncert på vores festival.

Jeg tænker vi overlever forbi vi syntes det er sjovt at lave festival og der forsat er nogle der har lyst til at støtte os økonomisk. I år skal en kæmpe tak lyde til Musikpuljen i Aarhus og Tuborg fondet. Uden støtte ingen festival. Jeg syntes også Aarhus skal have en festival som vores. Vi repræsentere en genrer og artister vi syntes der have en scene.

Hvordan har RECession udviklet/ændret sig gennem årene?

De første tre år var det enkeltstående events med Einsturzenden neubauten i 2000 og Violent femmes og Hefner i 2001. I 2003 og frem blev det en regulær festival. Størrelsen på festivalen har varieret fra år til år.

Har du et succeskriterier og nogle mål for RECesssion, både når det gælder årets festival og fremadrettet?

Vi opererer med følgende pejlemærker: Aktuelle navne, En blanding mellem up-coming og etablerede kunstnere og Spændende navne fra udlandet. Artisterne skal gerne have en særlig lyd og udtryk og et højt kunstnerisk niveau. Vi laver RECession af lyst, men det at være en musikfestival, hvor vi samler publikum til et socialt arrangement med musikken som en fælles referenceramme er et succeskriterier i sig selv. Vi håber folk dukker op, og støtter os og de bands der spiller, så vi forsat kan være en tilbagevendende begivenhed.

Hvis vi kigger på årets festival, hvad er det så for et billede der tegner sig?

Yes. Lørdag bliver alt for vildt. I år har vi booket amerikanske Health, støjrockerne Speaker Bite Me, Kasper Staub (Lowly) og svenske Mankind. Sidste nævnt nok over i garage rock genren. Det kommer til at vælte Radar d. 30. maj. Vi arbejder på højtryk for at få navne klar til åbningsaften på Radar d. 29. maj, og Headquarters 30. maj.

Kan godt sige der kommer nogle elektroniske navne, men vi bevæger os også over i indiefolk/Indie-rock genren og måske endda noget med en sært af Punk. Men alt er er stadig åbent.

Vi siger tak til Aage Kinch fra RECession Festival, du kan følge med i festivalens gøren og laden på Facebook.

Inden vi slukker lamperne for denne omgang, så kaster vi lige et hurtigt blik ind i den kommende koncertuge. Jeg ville, hvis tiden og resurserne var til det, hjertens gerne dække et større geografisk område, men det er, som sagerne står, helt umuligt. Så vi koncentrerer os om områderne vi selv har base i, sådan cirka, nemlig Aarhus og København. Men tjek dine lokale spillesteder ud, medmindre der er tale om store internationale navne, så er de danske navne der gæster landets to største byer ofte på tur rundt i landet i samme ombæring. Og shout out til Svendborg, der sker altså en del hvad livemusik angår der for tiden.

Næste uges liveoplevelser lader til, at være i den tungere ende med metal i mange afskygninger. På Voxhall kan man fredag d. 21/2 tage en tur ned af memory lane, hvis man da ellers kan huske 90erne, med veteranerne Konkhra, der de senere år er begyndt at røre på sig igen. Samme aften er der et anderledes moderne bud på, hvordan dansk metal kan lyde, når Natjager gæster Radar med deres autotunede toner. Med sig har de lokale Ral. der stille og roligt har fået fint med vind i sejlene.

Der er en koncertslagside til fredag, også i København finder man to arrangementer denne aften. På Beta står den på god, gammeldags jyde-død fra Dawn Of Demise, der tilsyneladende bare bliver ved med at tromle ufortrødent videre, lige meget hvilket år, eller årti, vi skriver. Spillestedet Stengade står i kvindernes tegn med støjrockende Roxy Jules og to navne, som jeg har oplevet på Roskilde Rising – i hver deres ende af karakterskalaen. Svenske Shit Kid scorede en bundkarakter for hendes bizarre optræden for et par år siden, måske missede jeg pointen? Det tror jeg ikke jeg gjorde med poppunkede Girlcrush og deres livsglade- og bekræftende koncert i sommers.

Og til at spille os ud denne uge har vi endnu et hårdtslående navn fra den danske metalscenen, nemlig Redwood Hill, der har har nyt album på vej og en spritny single ude. Min første reaktion på “Polar” var noget i retning af “Wårh hårh”.
Det var alt for denne uge, mojn mojn!

Vært: Ken Damgaard Thomsen

Foto: Jasmin Storch, Pale Honey pressefoto

Previous articleRepeat #44
Next articleFrankie: Lad Mig Være Jeg Er Ensom ★★☆☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.