Home Interviews Mosh pit og stadionhits – Interview med Dør Nr. 13

Mosh pit og stadionhits – Interview med Dør Nr. 13

2191
0

Dør Nr. 13 havde fået “the sweet spot” på Roskilde Rising tirsdag aften kl. 21.30, mens solen gik ned over pladsen. Vi fangede bandet backstage efter koncerten til en snak over en øl. 

Mens The Love Coffin går på scenen, finder vi plads omkring et bord bænkesæt med det fem mand store band, der er i højt humør efter koncerten. Fuldt forståeligt. Stemningen er løssluppen og øl bliver sendt rundt, optageren bliver placeret i en blomst i en potte, der står på bordet så den kan fange mest muligt, og vi begynder med det oplagte…

Hvordan var det at stå deroppe?

”Det var så fedt,” lyder det samstemmende fra bandet. ”Det var fantastisk. Vi havde slet ikke regnet med, at der ville være så mange mennesker,” fortsætter forsanger Lasse, ”og at de var med, og kendte vores tekster. Og der var mosh pit! Jeg ville gerne have været nede i den mosh pit…”

”Der var også folk der sang med på nogen sange, der slet ikke er indspillet endnu. Det forstod jeg ikke…,” bemærker Jesper, som er guitarist.

Har I forberedt jer på en speciel måde til koncerten?

”Vi har forberedt os det sidste halve år, på alle måder. Det lå ret perfekt, det her, for vi nåede lige at have en forårstour, hvor vi har fået en fast lydmand med, så vi kunne teste sangene og lyden, få styr på det, og skære alt det overflødige fra, så der kun var stadionhits tilbage”, fortæller Lasse. ”Efter forårstouren havde vi en evaluerings- og produktionsøver, hvor vi kunne være ekstra klar til at åbne festivalsæsonen. Så vi har faktisk forberedt os,” siger Lasse med et smil.

Bandet har vidst de skulle spille på Rising siden januar, men måtte ikke sige det til nogen før det blev offentliggjort.

”For et nystartet band som os, er det helt vildt vigtigt at stå på sådan en scene her, og det er faktisk også fedt at det er i opvarmningsdagene, for hvis vi havde spillet inde på selve festivalen tidligt om eftermiddagen, var der måske kommet tre,” fortæller Lasse.

Bandet er enige om, at de har været heldige, både med spilletidspunktet og vejret, efter at flere vejrudsigter havde truet med regn tirsdag. Nu fik bandet i stedet lov at spille solen ned på festivalens måske eneste rigtige solskinsdag i år. Aftenen inden havde bandet endda en generalprøve, da de spillede til en fest for medarbejderne på Roskilde, et job som deres booker havde sørget for.

Albumambitioner og synthesizers

Nu udgav i EP i foråret, hvad skal der så ske næste gang?

”Ambitionen er helt klart et album,” fortæller Lasse, ”vi ser os selv som et albumband. Vi er også selv vokset op med albums, og vi synes det vil være fedt at lave et værk. Men nu må vi se hvad det bliver til. Når først man går i gang med at indspille de sange, man har spillet live, kan der ske tusind ting. De ting, der virker en dag som i dag, det er ikke sikkert de virker på plade.

Men vi er allerede i gang med at indspille, og regner med at fortsætte henover sommeren, og så kan vi, måske, hvis vi er heldige, udgive et album til foråret næste år. Vi har skrevet en del nye sange her under vores forårstour, og det vil være godt at kunne bygge videre på det vi har været i gang med. Vi håber pladen bliver god. Jeg tror den bliver syg!”

Hvad er der sket musikalsk siden EP’en?

”Der er sket utroligt meget, bare i forhold til at vi er blevet mere sammenspillede,” bryder bassist Nicholas ind. ”Vi prøver også bare at smide alle konventioner om, at det skal være en bestemt stilart eller genre, og så bare gøre det, der gør nummeret bedst”

”Det var også det EP’en handlede om,” supplerer Lasse. ”Ligesom at smide alle forestillinger om hvad det skulle være på bålet, og bygge på det, vi kan sammen. Det var en form for begyndelse på vores lyd. Men helt konkret, så er der sket det siden EP’en, at vi havde Nikolaj med, som spillede tangenter, og han er siden gået ud, fordi han har for travlt med alle mulige andre projekter. Det er superærgerligt han ikke er med mere, men det har også gjort, at når vi skal have tangenter med, så har vi en guitar mindre, så det gør noget andet for lyden.

Men jeg tænker også at noget af det, der kommer til at præge det nye, er flere synthesizer-elementer, så der er noget mere 80’er stadion-pop ind over, og det tror jeg bliver fedt at blande med den der skramlede rock. Det gør det lidt friskere, på en eller anden måde”

Karrierekanonen 

I var også med i Karrierekanonen, og vandt, sidste år, hvad har det betydet for jer?

”Der var pludselig mange ting, vi skulle være med til”, forklarer Lasse og forsætter, “det var jo et helt forløb, der en masse sessions, så der var også noget med at vi skulle vie tiden til det. Førhen var det mere en fritidsting, hvor jeg bare var glad for at de her travle mænd ville bruge tid sammen med mig. Så det rushede lidt nogle ting, og fremskyndede nogle processer, så det voksede lynhurtigt lige pludselig. Det var i forbindelse med det, vi pludselig blev et helt andet band. Vi fandt ud af, at der hvor vi var fede, det var ikke der mit brainchild det var. Det første materiale var sådan lidt fattigmands-Spids Nøgenhat, og det var ikke der vi var gode.

Det tager altid tid at akkumulere kemi mennesker imellem, men det der med, at vi blev tvunget til at sætte os ned og tænke over om vi skulle gøre det her sammen, og tog en aktiv beslutning om at gå all in på det… men vi havde aldrig forestillet os at vi skulle vinde. Vi var for gamle, for sure og for mærkelige… Men det at have en coach, og der er en, der kommer udefra med nogle andre ører på ens musik, det giver noget. Som musiker er du så langt oppe i røven på dine egne sange, at det er svært at høre hvordan det lyder for andre.

Vi havde en session med Niels Brandt i et studie, og vi endte med at arbejde videre med ham. Han producerede tre numre på EP’en, og han kom med noget andet end vi gjorde, og var med til at vende tingene på hovedet. På det tidspunkt vidste vi ikke hvor vi skulle hen overhovedet, og så er det guld værd at der kommer en og siger, det er det dér, der er det fede. Det har været med til at udvikle os hurtigere og finde vores lyd”

”Det har også hjulpet os til at komme ind til kernen, skære ind til benet, og komme af med alt det overflødige. Hvad er det vi skal med den her sang…,” supplerer Anders, som er guitarist.

Epic snapchat

Hvad skal der ellers ske fremadrettet?

”Efteråret er lidt et spørgsmål lige nu. Om en måned spiller vi Open Air i Kongens Have i Odense, og så spiller vi både til Grim og Smukfest”

Der er altså et par chancer endnu for at opleve bandet i løbet af festivalsommeren, selv om de bliver enige om, at de lige nu godt kunne tænke sig at have flere koncerter i løbet af sommeren. Omvendt er der så lidt tid til at arbejde med indspilninger.

Bandet har både Father John Misty, Ice Cube, Savage Rose, Marching Church og metal på listen over hvad de gerne vil opleve på festivalen, men til slut viderebringer vi også en opfordring fra bandet, om at se Den Sorte Skole på Orange fredag:

”De har haft produktion de sidste to uger og har lejet hele Den Grå Hal, hvor de har bygget Orange scene 1:1, og der kommer gæsteartister fra hele verden, de har 22 dansere. Det bliver for sygt”

Anders og Jesper fra bandet overtager i øvrigt Roskildes Snapchat fra kl. 16-22 i dag, så følg med der! De lover det bliver epic – eller i hvert fald okay.

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleRF ’17: Reportage & korte anmeldelser fra mandag d. 26/6
Next articleRF17: Dør Nr. 13, Roskilde Rising, 27/6 ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.