Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Mads Beldring: Hør Nu Her *** (3/6)

Mads Beldring: Hør Nu Her *** (3/6)

2227
0

“Hør Nu Her” består af 11 skæringer, hvor Mads Beldring og hans karakteristiske stemme, og skæve tekster, er bærende elementer, og bakkes fint op af et arsenal af mere eller mindre kendte instrumenter. Herudover får han hjælp af medlemmer fra CODY, Søren Huss, Teitur, Efterklang og James Morrisson m.fl. så der burde være styr på sagerne.

Mads Beldring selv er oprindeligt konservatorieuddannet trommeslager, og har tidligere udgivet med bla. Virgo, De Glade Sømænd og Källing, så han er en erfaren herre, på trods af at “Hør Nu Her” er første skive i eget navn. Albummet er desuden blevet skrevet et sted mellem Nørrebro, Brooklyn og et bindingsværkshus på Lolland, og skildrer alt fra håbløshed, sandhed, ligegyldighed, fuldskab, ensomhed og ikke mindst, kærlighed.

Nå, hør nu lige her: “Parteret hestelig der lugter af lort på dåse”!!! Oki doki Mads Beldring, det er en kende underligt, pænt syret og fortæller lidt om hvilken verden man træder ind i på albummet. Strofen er taget fra “Lad Os Gå Fra Forstanden”, og så er vi ligesom i gang!
Helt overordnet er “Hør Nu Her” et semi-syret album, det stikker i mange retninger, dog med en gennemgående 70’er protest-feel, og består hovedsageligt af sange, hvor Mads Beldring’s vokal er i centrum og instrumenterne, især guitar og mundharmonika, støtter op om hans skæve fortællinger.

Mads Beldring mangler dog at finde sin egen lyd, og definere sit skæve univers en kende, det lugter til tider lidt for meget af Steppeulvene/Stig Møller vokal-mæssigt, og det ville pynte med lidt mere “kød” på nogle af sangene, eksempelvis “Under Dine Fødder” og “Hør Nu Her”er en kende for nedbarberede. Kæden hopper helt af i min verden på “Hvor Alting Sker” som ender i noget der lyder lidt ala. calypso-jazz, det er sgu en kende for wierd.

Når det er sagt, lyser Mads Beldring virkelig op på sange som “Den Lige Vej Hjem”, “Lad Os Gå Fra Forstanden” og “Rendegraver” hvor især de to sidste, er dejligt skæve, syrede og legesyge, og der bliver skabt et univers for lytteren der er interessant at lytte til, det måtte der gerne være mere af. “Den lige Vej Hjem”, er første single-udspil fra albummet, hvilket der er en god grund til, da det reelt er eneste sang på skiven, der har hit potentiale. Et fint nummer med et stærkt omkvæd.

Alt i alt en solid debut, der dog mangler lidt flere skæve indslag, en rød tråd og sin egen identitet, før albummet bider sig helt fast i hukommelsen. “Hør Nu Her” er absolut ikke et dårligt album, det kræver simpelthen bare meget af lytteren, til tider en anelse for meget for min smag. Derfor ender “Hør Nu Her” på et stort 3-tal, og jeg ser spændt frem til næste udspil fra denne løjerlige fætter.

Anmeldt af Bonde

Like GFRock på facebook og få nyt om rock, rul, metal, and the what have you – hver dag!

Previous articleGFR Fokus: Rock og metal-lørdag i Aarhus
Next articleDanske Jupid Oak klar med ny single