Home Koncerter Koncerter i KBH, uge 47

Koncerter i KBH, uge 47

2868
0

November mere end nogensinde! Lad os se hvad vi kan glæde os til i varmen de kommende dage rundt omkring på de københavnske spillesteder.

Vi lægger ud i Råhuset, der torsdag aften har metal på plakaten. Anledningen er releasefest for bandet Exelerate’s EP EO, der blander power og klassisk metal med 80’er thrash, så det kan da nok ikke gå helt galt!

Support: Massive Aggression + Damegrøntsagskassen (det kan man da kalde bandnavne i hver sin ende af spektret)

Råhuset // d. 20/11 // kl. 18.00 // pris ?

I Amager Bio er der lidt andre toner i luften, når Johnny Madsen, Knud Møller og Henrik From kigger forbi som en trio i “stærkeste startopstilling”, som der står i beskrivelsen. Den vestjyske kapacitet behøver vel næppe nogen nærmere introduktion, i hvert fald er der mange der har opdaget koncerten, og der meldes om få billetter tilbage. Trioen leverer i denne omgang akustiske versioner af sange fra bagkataloget.

Amager Bio // d. 20/11 // Kl. 19.00 // 285 kr. (obs: unummererede siddepladser)

Vi hopper videre til fredag, hvor du kan få dig en solid dosis undergrundsrabalder på Loppen, hvor der står 3 bands klar til at høvle igennem. Black Pussy, der i følge dem selv gør sig i “Short loud songs about mortgage loans, drinking and truckers”. Burning Zion fra Horsens, hvor vi er ude i noget heavy og 70’er rock trip. Og sidst men ikke mindst The Rosa Riot, som jeg smed 4 stjerner efter for EP’en Three Chord Casanovas, hvor om jeg blandt andet skrev:

“De første tre sange på denne, deres debut EP, flyver af sted i et rasende tempo, 1 2 3 og derudaf. Og så var de færdige! Men kan ikke anklage bandet for at spilde tiden, eller læsse mere i numrene end de kan bære. Det er dejligt simpelt og ukompliceret, bare klampen i bund og så se hvor der fører en hen”. Den fjerde og sidste sang kan du læse om i anmeldelsen HER

Loppen // d. 21/11 // Kl. 21.00 // 50 kr.
Beta går der for alvor upcoming i den samme aften, når spillestedets frivillige har fået lov til at lege bookere for en aften, og været med til at sammensætte programmet til det de har valgt at kalde Copenhagen Underground. De bands der får lov til at at prøve kræfter med Beta’s udstyr er: Disarray Son, Dead Man Driving, Evolution of Me og Sonic Recall.

Beta // d. 21/11 // Kl. 20.00 // 75 kr. (forsalg) 100 kr. (døren)

Sidste navn fredag er også første navn lørdag, Red Warszawa gæster nemlig High Voltage begge dage, med 2 forskellige sætlister i bagagen.Under tour-titlen Udflod 2014 er man garanteret en mere voksen og moden udgave af bandet, der udover kendte klassikere og sjældenheder også vil spille et par Medina covers og numre om badminton hooligans…. der i følge beskrivelsen omhandler, “bl.a. det drabelige opgør mellem ‘Steen Gade Southside’ og ‘Lene Købben oldboys’ som fandt sted i Ballerup sidste år. Her blev flere gamle mænd ramt af fjerbolde”.

High Voltage // d. 21. & 22/11 // Kl. 22.00 // 110 kr. (pr. dag)

Dermed fik vi på elegant vis bygget bro til lørdag, hvor vi har fundet yderligere 5 tilbud frem.

Stengade er der dømt store hooks fra “The Hives franske fætre”, Fuzzy Vox. Ud over The Hives klingende garage-rock, kommer bandet også omkring boogie woogie toner, rockabilly, punk og endda lidt heavy.

Stengade // d. 22/11 // Kl. 21.00 // 70 kr.
Der er masser af skæg i Pumpehuset samme aften, altså bogstaveligt talt. Her hylder australske The Beards, der selv har noget prægtig hårvækst i ansigt, naturligvis, skægget. Blandt titlerne på deres folk-rock/stadion-rock sange finder man fine sager som “You Should Consider Having Sex With A Bearded Man”, “All The Bearded Ladies” og “If Your Daddy Doesn’t Have A Beard You’ve Got Two Mums”.

Pumpehuset // d. 22/11 // Kl. 20.00 // 200 kr.

I Studenterhuset står den på rock/blues/folk fra The Coney Island Babies og americana/country rock fra duoen The Devil’s Tiny Chains. Sidstnævnte udsendte fornylig albummet Wheres The Riot, som Thomas blev så glad for, at han tildelte det 5 stjerner. Han skrev blandt andet:

“Albummet åbnes af et meget stærkt trekløver, “We Don’t Believe”, “Dead Boys” og den meget stærke “ballade” “Stop My Drinking For You”. Tre meget forskellige sange, “We Dont Belive” er et gedigent uptempo nummer, hvor duoens vokalarbejde er spot on, som den er på hele albummet, en rigtig country-rocker. På “Dead Boys” er tempoet sat lidt ned, og vi er et smut forbi gode gamle Jon Bon Jovi, og tankerne bliver sendt mod hans fine album Blaze Of Glory uden det på nogen måde bliver plagiat, langt fra, det her er godt håndværk og et par country-rockere der gør én glad i låget”. Læs hele anmeldelsen HER

Studenterhuset // d. 22/11 // Kl. 21.00 // Gratis
Tilbage på til Loppen, der lørdag har 3 danske navne på plakaten. Young Dinosaur, fra Skørping i Nordjylland står øverst, de leverer i følge dem selv “prog pop”, hvilket blandt andet kan høres på en rost EP, hvor Jonas Ramon, der tidligere har huseret i Figurines, har været med ind over. Birthgiving Toad, et en-mandsprojekt der bevæger sig mellem simple og mere komplicerede rock kompositioner. Tudsen har blandt andet et “kassettebånds-bokssæt” på samvittigheden og udsendte tidligere i år rockpladen Served in its Juices. Sidste navn er københavnske RAV, der “byder til dans med sjælfuld og transcendental psychedelia”.

Loppen // d. 22/11 / Kl. 20.30 // 65 kr.

Så er vi nået frem til lørdagens sidste tilbud og tilmed Ugens Anbefaling, der i denne omgang går til en lille upcoming tre-trins raket, som fyres af på Rust.

ONBC er støj-pop der var godt nok til at Crunchy Frog fik øjne og ører op for det, hvis frøen siger det er ok, så er det også godt nok til dig og mig! Jeg har stadig mit første møde med bandets musik til gode, måske jeg når det inden lørdag.

The Binnacle List tildelte jeg 4 stjerner i går (onsdag) for EP’en First Hand Accounts, hvor bandet på catchy og melodisk vis blander elementer fra inspirationskilder som Pixies, Weezer og Manic Street Preachers. Mest de 2 førstnævnte. Jeg skrev blandt andet:

“Pixies viser sig mest tydeligt i The Binnacle List hang til i rask tempo, at nå frem til et catchy omkvæd, men ellers er det større musikalske armbevægelser, i et luftigt lydbillede med højt til loftet, der præger EP’ens 5 numre. Ud over dette, så gennemstrømmes First Hand Accounts af en let nostalgisk tone, ikke kun pga. af de mere eller mindre tydelige inspirationskilder, men selve tonen i musikken er ofte en, der rammer et eller andet i mig, som sender tanker og følelser bagud i tid.” Læs hele anmeldelsen HER

Sidst, men bestemt ikke mindst, har vi duoen Team of Experts, som leger med en blanding af super catchy pop og alternativ rock. Og som der står på Rust’s hjemmeside:

“En anmelder skrev for nyligt følgende om bandets debut-ep: ‘Det virker simpelt, men alligevel frodigt og mangfoldigt. Det er iørefaldende, uden at være anmassende. Kreativt og nysgerrigt, uden at det virker fremmedartet eller sært, det lyder nærmere som en masse du kender, bare serveret med et frisk twist så det alligevel lyder nyt og spændende’.”. Ja, det er sandt, det skrev JEG faktisk, for den anonyme anmelder bag citatet uden kildeangivelse, er undertegnede (no worries, we’re cool). Læs hele anmeldelsen HER

Rust // d. 22/11 // Kl. 20.00 // 40 kr.
Og på falderebet og i den 11. time, lige et lille pip ind i næste uge, for mandag aften skal fundamentet i Pumpehuset testes igen når spillestedet gæstes af Aborted, Origin og Exhumed. Tidligere på  dagen lægger Pumpehuset lokaler til en workshop for upcoming metalbands, arrangeret af den nyligt stiftede brancheorganisation MetalDanmark.

Og til sidste – lidt skæg!
Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleKoncerter i Aarhus, uge 47
Next articleJunkyard Drive – Pauline – 21/11 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.