Home Koncerter Koncerter i Aarhus, uge 47

Koncerter i Aarhus, uge 47

1805
0

Der er blandede koncertbolcher i Aarhus denne uge (og mandag i næste uge med). Vi prøvesmager hvad der er i bolcheposen og giver et par anbefalinger til hvad du skal gå efter. Der er mulighed for at få en på opleveren musikalsk, tør jeg godt love. 

Hvad sagde du? Mangler du noget at lave torsdag, fredag, lørdag eller mandag aften? Udmærket, så læs med her.

Torsdag d.20. november

Vi starter med en omgang hæsblæsende blandingsprodukt, som canadiske Protest The Hero sørger for. I blandingen indgår både progressiv metal, punk og post-hardcore, og der er yderligere tre bands på plakaten: The Safety Fire, The Contortionist og Destrage.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 180 kr. 
Fredag d.21. november

Vi rykker frem til fredag, hvor vi har fundet to meget forskellige tilbud. På Backstage i Mejlgade er der dobbelt op på dansksproget undergrund. Der er to spændende navne på plakaten, øverst Skullclub, som Ken anmeldte tilbage i august sidste år, hvor han tildelte deres EP, Klyng dem op, 5 stjerner og blandt andet skrev:

“Skullclub er lyden af et toptrimmet bodega-band, i bedste forstand, men samtidig også lyden af en flok gutter som man gerne sad sammen med på en bænk, en mandag formiddag og skuede ud over havnen, imens man delte en pose Elefanter. Hverken musikalsk eller lyrisk er det specielt banebrydende, men bandet har alligevel så meget personlighed og deres egen stil, at det på ingen måde føles fortærsket eller trættende. Tværtimod er Klyng Dem Op en smittende og ubesværet lille udgivelse at komme igennem”.

Det lyder ikke helt skævt en fredag aften, især ikke når Pångk, med sønderjysk punk i ærmet, står for supporten. Det er i øvrigt også release-fest for Skullclubs debutalbum.

Backstage, døre kl. 20, start kl. 21, 80 kr. 

I en lidt anden boldgade finder vi veletablerede Carpark North. Jeg har i det store hele bevidst undgået de storladne pop-rockere siden ‘Transparent and Glasslike’ var et (fortjent) hit, og bandet har siden blandet electro og pop i store mængder ind i musikken. Hvor de har bevæget sig hen, kan man finde ud af på Train fredag aften. Det ene nummer, jeg har hørt fra det nye album, tyder på at stilen er lidt nærmere den den catchy melodiske rock fra starten af karrieren. Mads Björn supporter.

Train, døre kl. 20.30, start kl. 21.30, 275 kr. (+ gebyr)
Lørdag d. 22. november

Vi bevæger os til lørdag, og tilbage til upcoming-segmentet på Radar, hvor Catch The Breeze  og Ghost of Belle Star spiller indie-rock. Førstnævnte blev for nylig anmeldt her på siden af produktive Ken, der blandt andet skrev:

“Vingerne kan kort sagt bære og selv om det er velkendte virkemidler der dominerer Catch The Breeze’s debut EP, så tager man gerne en rundflyvning mere i indieland med disse kompetente rejseledere. Stilen er semi-støjende 90’er indie med drømme-pop passager og en vokal der leder tankerne i retning af Paul Banks fra Interpol – bare i et lidt lysere stemmeleje”. Læs hele den 5 stjernede anmeldelse HER og hør det live på Radar.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 50 kr. 
Mandag d.24. november

Fik du ikke nok, eller fik du ikke noget (høhø) i weekenden, så er der en chance for en spændende musikalsk oplevelse på Radar mandag. Ugens Anbefaling går til italienske Zu, som er en atypisk trio bevæbnet med bas, trommer og baryton saxofon. Siden de blev dannet i Rom i 1997 har de udgivet 14 plader og spillet i omegnen af 2000 koncerter, og blandt andet samarbejdet med Mike Patton (Faith No More, mm.) og Melvins. Musikalsk er det en eller anden form for sammensmeltning af avantgardistisk freejazz og rock. Opvarmningen sørger lokale Oxx for, og dem hørte jeg for halvandet år siden live, dengang sammen med Fossils, og jeg skrev blandt andet: “De fremmødte bliver mødt af et sandt bombardement af trioen Oxx, der på en god halv times spilletid får leveret en sprælsk cocktail af mathcore, punk og syrejazz. Der er bidder af lyden fra Converge og Dillinger Escape Plan i lyden, men alligevel imponerer bandet ved også at turde være deres helt egne”.

Læs hele reportagen HER.

Radar, døre kl. 20, start kl. 20.30, 110 kr.
That’s it, folks!

Af Jonas Strandholdt Bach

 

Previous articleElectric Hellride – Phosphorus – 20/11- 2014
Next articleKoncerter i KBH, uge 47

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.