Home Koncerter Koncerter i KBH, uge 44

Koncerter i KBH, uge 44

2696
0

3 dage, 4 arrangementer pr. dag, vi er klar med kigget på udvalgte koncerter i det københavnske for uge 44.

Vi lægger benhårdt ud med Ugens Anbefaling, som på denne Spil Dansk Dag går til et arrangement med, ja, danske rocknavne på plakaten. Med Royal Beer og deres Tak Rock koncept i ryggen, afholdes der på High Voltage en band-battle mellem 5 danske orkestre, vinderen får en tur i Grapehouse Studios og 40.000 kr. at indspille for.

De 5 finalister i konkurrencen er:  Zoo Me Now, Wagners Orkester, LSD On CIA, The Rosie Way og Tainted Lady.

De 3 sidstnævnte har vi alle sammen, på den ene eller anden måde, haft igennem anmeldermøllen her på siden. LSD On CIA er det ved at være et stykke tid siden vi har hørt noget fra, sidst var på Backstage i Aarhus til Off Spot 2013, hvor vi så dem energisk levere deres originale blanding af math rock, punk, Muse tendenser og en del andet. The Rosie Way spiller tung, melodisk og progressiv rock, som Jonas anmeldte til 5 stjerner på EP’en Avalanche Infinity tilbage i september sidste år. Ligeledes har han oplevet bandet live på Atlas i Aarhus, hvor de gjorde en fin figur som opvarmning for engelske Money, tilbage i marts måned i år.

Tainted Lady har jeg selv haft fornøjelsen af på EP, hvor det blev til 4 stjerner for Rock Is Dead for knap 2 måneder siden. I anmeldelsen lød det blandt andet sådan her om nummeret “Barely Legal”:

“…Og nu bliver det for alvor lummert hos Tainted Lady, melodien har vel det man på godt gammeldags dansk kunne kalde en “bolle-rytme”. Så er det sagt, det bliver måske ikke ligefrem dampende hedt og ophidsende for sådan en gammel sømand som undertegnede, men kan sgu ikke lade være med at trække lidt på smilebåndet og være med på legen. “You let your ass do the talkin’ / I guess you want to (…)”, det åbenlyse “fuck” er undladt, i stedet kommer der et pikant lille stød fra guitaren, som ikke overlader meget til fantasien, men alligevel fungerer det – på sådan en lidt “tø-hø”, wink and a nudge, drønnert måde. Det elegante trick gentages i øvrigt flere gange i løbet af de æggende 3 ½ minuts spilletid. I don’t think this song loves me, I think it wants to make love TO me?!”. Læs hele anmeldelsen HER

Ud og vrikke med rock-rumpetten torsdag det er gratis!

High Voltage // d. 30/10 // Kl. 19.00 // Fri Entré

http://youtu.be/E6qmumJtb_0

Skal det være mere stenet (no pun intended), så kan du i stedet smuttet på Stengade, hvor Mount Salem (US), Doublestone og Demon Head fyrer op for den 70’er inspirerede stoner-rock. Doublestone har vi skrevet om af flere omgange, du kan finde anmeldelser og andet HER. Hvis du er til stooner/doom, så er det her vist ugens mest kalorierige tilbud i den retning.

Stengade // d. 30/10 // Kl. 20.00 // 60 kr.

Skal det være retro, men i den mere syrerockede afdeling, så kunne et en tur på Drop Inn måske være sagen. Her spiller danske Syreregn op til slut 60’er/start 70’er inspireret syre-bal torsdag aften. Tilbage i maj måned anmeldte Jonas deres Skabt Værk Består og skrev blandt andet:

“Syreregn er så absolut værd at nævne i sammenhæng med bands som ligesindede Fuzz Manta, Red Sky Wizard og Spids Nøgenhat, og kan du lide rock både med tempofyldt blues og udsvævende psykedeliske stykker, så bør du tjekke Skabt Værk Består ud. 4 store stjerner tikker ind til bandet herfra”. Læs hele anmeldelsen HER

Support: The Elephant Suit

Drop Inn // d. 30/10 // Kl. 21.00 // 25 kr. (studiekort giver gratis entré)
Som sidste alternativ torsdag, har du muligheden for at få renset ørerne og få en på snotten samtidig. På Loppen stiller Age of Woe (SE), Weak og Anti Ritual op for at uddele brutale øretæver. Age of Woe beskrives som en blanding af Entombed, High On Fire og Converge. Weak er et sammenrend af medlemmer af bands fra Raw Birth Records familen, som vi har anmeldt andre udgivelser fra, som du kan finde HER.

Anti Ritual er en omgang uforsonlig grindcore/hardcore/sludge, som tidligere i år udsendte en selvbetitlet EP, som fik 5 stjerner af undertegnede. I anmeldelsen lød det blandt andet:

“Anti Ritual præciserer, at det soniske overfald ikke grunder i en nihilistisk tankegang, tværtimod stammer vreden, frustrationen og aggressionerne fra en kærlighed til livet og til “det gode” i mennesker/mennesket som bliver korrumperet på grund af dumhed og grådighed. Det kan lyde enormt “stort” og højtragende, faktum er, at den musikalske bulldozer på intet tidspunkt mister jordforbindelsen, men stålsat tromler ustoppeligt fremad, ikke på decideret følelseskold og afstumpet vis, som bandet selv fremhævede, det er bare forbandet uimodståeligt og kraftfuldt”. Læs hele anmeldelsen HER

Loppen // d. 30/10 // Kl. 20.30 // 50 kr

Så er vi nået frem til fredag, hvor du kan lægge ud med nogle mere rolige toner i Huset KBH, nærmere bestemt Musikcaféen. Her er Friedemann, Conny Ochs og Kristian Harting på plakaten. De 2 førstnævnte aner jeg ærlig talt intet om (beklager), men Harting har jeg jeg anmeldt 2 udgivelser af til hver 4 stjerner. Først den dansksprogede EP Glædens Kilde, hvor han satte musik til 4 danske digte og senest albummet Float, hvor han kaster sig ud i engelsksproget pop/singer songwriter musik med inspirationer fra “verdensmusik”.

Huset KBH // d. 31/10 // Kl. 21.00 // 50 kr.
Lygten Station er der 3 x metal på plakaten  i form af Blastroid, Mala Costumbre og Keema. Sidstnævnte tildelte Thomas 5 stjerner for albummet Rise Up tilbage i september måned sidste år, hvor han blandt andet beskrev deres lyd på følgende vis:

“Keema lyder som en blanding af mange bands og genrer, og at nævne nogen vil næsten være synd for alle dem man ikke nævner, men jeg smider da lige et par referencer alligevel. Volbeat, Breaking Benjamin, System Of A Down, Linkin Park og en bette snas Pantera, og en helvedes masse amerikanske hardrock bands”. Læs anmeldelsen HER

Lygten Station // d. 31/10 // Kl. 20.00 // 60 kr.

Turboweekend behøver vel nærmest ikke nogen nærmere introduktion? Men de spiller i Store Vega fredag aften, deres sidste koncert på denne tour, og der er få billetter tilbage, så…

Support: ENA

Store Vega // d. 31/10 // Kl. 21.00 // 225 kr.
Fredagens sidste tilbud bliver 3 x metal på KB18, hvor du kan opleve Psy:code, Devil’s Work og tech-metallerne Scamp, som Jonas var til koncert med i Aarhus i sidste uge. Om bandets præstation skrev han blandt andet:

“…live fungerer Scamp’s tech-metalliske angreb på trommehinderne glimrende og Bøgballe er energisk og karismatisk i front. Der er massiv energi og tilstedeværelse på scenen, og lydmuren fra de to gange guitar, bas og trommer er massiv. Præcise riffs, trommestød som maskingeværsalver, og nærmest sømløse temposkift, og stærke grooves. Scamp har det hele, og er tydeligvis kommet for at vise det”. Læs resten HER

KB18 // d. 31/10 // Kl. 20.00 // 80 kr.

Lørdag, lad os bare blive hængende på KB18, da er der nemlig endnu engang 3 bands på plakaten. Denne gang hardcore fra Ruined, metalcore fra Invisius og endelig Scarred By Beauty, der lidt blander det hele. i august sidste år tildelte jeg Scarred By Beauty 4 stjerner for ders toptunede album Cape Zero, anmeldelsen kan læses HER

KB18 // d. 1/11 // Kl. 20.00 // 60 kr.
Rust har de fundet 3 navne der er så upcoming, at vi slet ikke har noget om dem i vores arkiv! Jo, den er god nok!! Der er tale om folk-pop bandet The Grenadines, The Bleak der er inspireret af navne som Jack White, Arctic Monkeys og Coldplay, samt Wolf River der gør sig i psykedelisk 60’er rock og folk.

Rust // d. 1/11 // Kl. 21.00 // 40 kr.

Er du mere til de dybe og mørke toner, så kigger The Great Dictators forbi Stengade lørdag aften. De udsendte albummet Liars tilbage i februar måned, som Jonas anmeldte til hele 5 stjerner, han skrev blandt andet:

“Det er flot udført, velspillet og velskrevet kammerrock. Engang i mellem kan man sidde med fornemmelsen at Lugalzagosi er lidt distanceret og fraværende i sin mørke croon, men det er ikke noget, der bliver et irritationsmoment for mig. Andre vil måske have svært ved at se ud over ligheden med Matt Berninger’s vokal, men det vil være ærgerligt ikke at give sig selv muligheden for at opleve The Great Dictators som et band i deres egen ret”. Læs hele anmeldelsen HER

Support: Kjartan Bue

Stengade // d. 1/11 // Kl. 21.00 // 80 kr.

Vi lukker og slukker på Amager, nærmere bestemt Beta, der har hollandsk besøg lørdag aften. Men der er søreme en dansk forbindelse, for singer songwriter Johannes Sigmund har taget sit kunstnernavn Blaudzun efter Verner Blaudzun, cykelrytter og far til ligeledes pedaltramper Michael Blaudzun. Han har allerede haft succes i hjemlandet, og nu er de Arcade Fire inspirerede toner, med Morrissey klingende vokal stille og roligt ved at brede sig længere ud.

Support: Bellhound Choir

Beta // d. 1/11 // Kl. 21.00 // 100 kr. (forsalg) 120 kr. (døren)
Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleSteppeulvene – Dunhammeraften – 30/10 – 2014
Next articleCaved Crow: Ignorance Is… (EP) ***** (5/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.