Home Seneste August 2014 - Nyheder Koncerter i KBH, uge 35

Koncerter i KBH, uge 35

3691
0

Koncertudbuddet er bugnende i denne uge og vi har valgt lidt ud med mere eller mindre nænsom hånd, Lad os se hvad vi fik fingrene i.

Vi lægger ud i Byhaven ved Pumpehuset, der sommeren over har præsenteret en lind strøm af gode navne, endda ganske gratis. Denne uge er der gratis musik fra onsdag til lørdag, vi har valgt to mere eller mindre tilfældigt ud og lægger ud onsdag aften. Her gæstes udendørsscenen af de for mig ubekendte The Entrepreneurs, der efter sigende spiller “romantisk punk” og The Shaking Sensations. Sidstnævnte lagde Jonas ører til i foråret 2013, hvor han tildelte instrumental post-rockerne 4 stjerner for albummet Start Stop Worrying, den anmeldelse kan du læse HER

Pumpehuset’s Byhave // d. 27/8 // Kl. 18.00 // Gratis

Torsdag tager vi os en lille slapper, medmindre du er nysgerrig efter, hvordan “improviseret art metal – en blanding mellem tung metal og klassisk freejazz“, lyder. Fredag har vi fundet 3 tilbud, alle i upcoming/undergrundsenden af skalaen.

I Råhuset spiller Awesome Mr. Powerwolf op til retro-rock bal, jeg havde selv fornøjelsen af at anmelde deres 4-stjernede EP Wake Up sidste efterår, hvor jeg blandt andet skrev:

“Awesome Mr. Powerwolf blæser originalitet et stykke og blæser i stedet bare til angreb med gamle våben, der ikke har mistet deres træfsikkerhed. Der er sgu ikke så meget at sige om det her, det er charmerende, velspillet og klassisk god gammeldaws rock ‘n roll”. Hele anmeldelsen kan læses HER

Råhuset // d. 29/8 // Kl. 19.30 // 50 kr.

Loppen holder country/folk/americana gruppen Workers In Songs releasekoncert for deres nye album That Glorious Masterpiece, et album jeg selv anmeldte her på siden torsdag. I anmeldelsen lød det blandt andet:

“… selv om det ikke er nye banebrydende engelske sprogblomster og temaer Workers In Songs sender ud i den mørke nat, så virker det som om, at ordene er nøje afmålt, der er vægt bag hvert eneste og netop at det er ord, som bare MÅ ud. Det gør, logisk nok, at man er interesseret i at høre efter, og selv om man muligvis ikke “lære” noget nyt, så føles det heller ikke som om teksterne bare er tomme ord – man tror kort sagt på dem”.

Support: The Woody Crushburn

Loppen // d. 29/8 // Kl. 21.00 // 50 kr.

I Valby er der også godt med damp på kedlerne, faktisk så meget,at Underwerket har været nødt til at arrangerer en hel festival fordelt over 2 dage for at få lettet trykket. Fredag og lørdag er der dømt Get In The Pit Fest 2014, med punk, hardcore og metal m.m. på plakaten. Du kan blandt andet opleve Your Demise, The No No Girls, Impalers, The New Low, Road To Manila og Dead Instrument. Derudover er DYI kultur i fokus  – læs mere på deres Facebook begivenhed

Underwerket // d. 29 + 30/8 // Kl. 17.00 (fredag) // 1-dags billet 100 kr. // 2-dags 150 kr.

Så er vi nået til overlæssede lørdag, hvor der virkelig skal vælges med omtanke, jeg kunne kun til nøds skære det ned til 5 forskellige tilbud.

Vi lægger ud på KB18, hvor aftenen står i metallens navn, med 2 forskellige bud på hvordan det kan spilles. Dansk/svenske Scientic spiller progressiv metal, i mens Lagerloudz fra Vordingborg har kastet sig ud i en medrivende kærlighedserklæring til den mere sleaze-glammede og festlige rock fra 70’erne/80’erne. Det var netop det festlige element i bandets musik, der fik mig til at falde pladask for deres album Hold On Tight, endda at i en sådan grad at mit mancrush kastede 5 party-rockende stjerner af sig, selv om det med mindre love in the old heart nok reelt set kun var til 4. Men live tror jeg til gengæld bandet spiller sig op på den fente!

KB18 // d. 30/8 // Kl. 21.00 // 50 kr.

Rust er der ikke et, men to, bands jeg tidligere har anmeldt udgivelser fra, begge to til 4 solide stjerner. Nemlig de 70’er og/eller start 90’er inspirerede hard rockere Stereoattack, der med frisk energi kastede sig over den klassiske lyd på deres selvbetitlede EP.  Læs anmeldelsen HER

90’erne synes også at være udgangspunktet for Noxtrain, der dog er ovre i den mere grungede eller post-grungede afdeling. Udover at de på albummet Novegon samler tråde fra de seneste 20 års rockhistorie og rummer ekko’er af bands som Stone Temple Pilots og Puddle of Mudd, så skriver gruppen bare forbandet catchy melodier og omkvæd. Læs anmeldelsen HER

Rust // d. 30/8 // Kl. 21.00 // 40 kr.

I Råhuset kan du også få en ordenlig ladning tråd lørdag aften fra hele 4 forskellige rock bands. På plakaten er: Counterfeit, Spoil, H.E.R.O. og Little Fish. Sidstnævntes debutalbum udkom tilbage i april måned, efter en cirka 16 år lang fødsel, og modtog, sig det i kor, 4 stjerner ved den lejlighed. Jeg skrev blandt andet:

“LittleFish kunne nemt være blevet en lidt for poleret omgang middle of the road radiorock, der er små tendenser til det hist og her, men helt overordnet synes jeg bandet klarer balancegangen fornemt. Søen LittleFish svømmer rundt i er godt nok velkendt og måske ikke voldsomt dyb, men hvad gør det hvis man kan skrive sange og ellers bare føle sig fri og svømme rundt som det passer en?”. Læs hele anmeldelsen HER

Råhuset // d. 30/8 // Kl. 20.00 // 100 kr.

Så er vi nået tilbage til Byhaven ved Pumpehuset, der lørdag lægger scene til Young Dinosaur og Tidlige Armbånd. Sidstnævnte oplevede jeg for ganske nylig på Uhørt Festival, og selv om jeg ikke var ovenud begejstret for bandets særprægede sammenblanding af alt fra traditionel dansk sangskriver pop/rock til dansevenlig funk, så synes jeg alligevel bandet er værd at tjekke ud. Jeg kunne ikke selv helt gennemskue meningen og syntes egentlig ikke det varierede lydbillede hang super godt sammen – men det kan alligevel et eller andet.

Pumpehuset’s Byhave // d. 30/8 // Kl. 18.00 // Gratis

Vi lukker og slukker med Ugens Anbefaling, som går til kvinde/pige/tøse/dame-gruppen Taras, der spiller med de rå feminine dyder på High Voltage lørdag aften. Gruppen vandt en tjans som support for D-A-D i London ved en koncert tilbage i april måned, til trods for, at det ikke er et band der holder sig aktuelle og i vælten ved at sprøjte nye toner ud konstant. Faktisk har de så vidt jeg ved ikke udsendt noget siden en EP i 2012. Det gør mig nysgerrig! For det betyder vel enten, at man er well connected, fremme i skoene, hårdt arbejdende i kulissen, god til at holde “hypen” og ilden kørende og/eller skide dygtige, så musikken holder dem relevante her 2 år efter deres EP. Måske lidt af det hele, men de par numre jeg har hørt tyder også på, at der er så meget saft og kraft i Taras toner, at det er forklaring nok.

Bedøm selv når de indtager deres “hjemmebane” lørdag aften!

Support: The Guilt (SE)

High Voltage // d. 30/8 // Kl. 22.00 // 70 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleCatch The Breeze – The Shallow Bed – 27/8 – 2014
Next articleKorte anmeldelser – lørdag, Gutter Island 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.