Home Koncerter Koncerter i KBH, uge 22

Koncerter i KBH, uge 22

2615
0

Vi ræser videre mod sommeren og festivaler, spillestederne begynder stille og roligt at trappe ned på tilbud, nogle holder allerede ferie, meeeen, der er stadig koncerter at finde derude.

Torsdag har vi 3 tilbud på tapetet, vi lægger ud på Loppen, hvor der er japansk “free form psykedelika” (yes!) fra Kikagaku Moyo – “Bandets lyd bevæger sig mellem yderpunkter af delikat poetisk lethed og et langt mørkere outer Space”.

Som opvarmning får du danske Moon Mountain, som Thomas sendte 4 stjerner efter for EP’en White City tilbage i oktober sidste år. Stilen er psych-folk/rock, i følge Thomas “bevæger de sig i en meget minimalistisk, eksperimenterende og ikke mindst psykedelisk verden, hvor man som lytter bliver præsenteret for et mix af analoge og digitale lyde og instrumenter”. Læs hele anmeldelsen HER

Loppen // d. 28/5 // Kl. 20.30 // 90 kr.

Folk’ede toner finder du også i Studenterhuset, ganske gratis endda, hvor man kan få dem i det mere poppede ende af spektret. Songs For Iris er inspireret af folk, americana og pop, og gør det åbenbart så godt, at de har turneret i Irland og Skotland i 2011, 2012 og igen i år.

Studenterhuset // d. 28/5 // Kl. 21.00 // Gratis
Vi skal en tur til Amager for at finde torsdagens sidste tilbud, hvor Man Without Country gæster Beta. Musikalsk er vi nok omkring grænselandet for vores dækningsområde, med en duo der blander electronica og vokalarbejde. Bandet nævner selv kunstnere som Blonde Redhead, The National og Trentemøller som inspirationskilder.

Beta // d. 28/5 // Kl. 21.00 // 125 kr. (forsalg), 145 kr. (døren)

Fredag lægger vi fra land på KB18, hvor der er 3 upcoming rocknavne på plakaten. Du får indie og alternativ rock fra den københavnske trio John Alcabean, “horror fuzz love pop” fra ligeledes københavnske Eerie Glue og endelig energisk ROCK fra aarhusianske Captain Casanova. Sidstnævnte har vi skrevet om flere gange, blandt andet anmeldte Jonas en koncert på HeadQuarters tilbage i oktober 2013, ligesom han interviewede bandet i november 2014.

KB18 // D. 29/5 // Kl. 20.00 // 30 kr.

Skal det være mere hipt, så er amerikanske Liturgy Jazzhouse måske sagen. bandet blander alt fra black metal, indie, punk, middelalderlig kirkemusik og ambiente toner. Det lyder jo eksperimenterende nok i sig selv, men efter den omgang står den danske due KPTT klar med “tranceinducerende impro”.

Jazzhouse // d. 29/5 // Kl. 21.00 // 110 kr.
Fra hvad der lyder som ugens udfordring til Ugens Anbefaling, den finder vi denne uge på Lygten Station, hvor der er lagt op til et tungmetallisk brag fredag aften, med hele 5 bands på plakaten. Du får svensk sludge/doom fra Siberian, death/thrash fra københavnske Atrophy, thrash/core fra KforKill, også fra København, klassisk tysker-thrash fra sønderjyske Impalers og sort død fra aarhusianske Crocell. De 2 sidstnævnte har vi tidligere været omkring her på siden.

Impalers anmeldte jeg selv en EP fra tilbage i 2013, hvor jeg godt nok var lidt lunken, det kunne godt være en af de tilfælde hvor jeg var lidt for stor en fedterøv. Bandet har nemlig modtaget mange roser andre steder fra, ikke mindst for deres seneste album, God From The Machine, fra tidligere i år.

Crocell tildelte jeg til gengæld 5 stjerner for albummet Come Forth Plague for omkring 2 år siden, bandet er lige nu aktuelle med opfølgeren, bandets 4. album i alt, Prophet’s Breath, som Jonas har en anmeldelse på vej af. Jeg har dog ikke kunnet styre min nysgerrighed, og har smuglyttet på linjen. Det er fremragende. Voldsomt OG fremragende. Voldsomt fremragende endda! Måske endnu bedre end forgængeren. Kan du lide et band som Behemoth’s blanding af black og death metal, men med et melodisk tilsnit, så er det her noget for dig. Crocell lyder måske bare lidt grummere end Behemoth gjorde på The Satanist.

Lygten Station // d. 29/5 // Kl. 20.00 // 70 kr.
Du har også mulighed for at opleve den sidste koncert med The Woken Trees i lang tid, måske nogensinde, hvem ved? Fredag aften trækker de i hvert fald stikket op ubestemt tid, når de har givet koncert i Bremen Teater. Vi har tidligere bragt en del om psych/støj-rockerne, der bragede ind i vores bevidsthed for lidt over 2 år siden med albummet NNON – som Jonas tildelte topkarakter her på siden. Efterfølgende oplevede vi dem live på Roskilde Festival 2013, hvor vi også mødtes med Magnus og Mathias fra bandet til en små-syret snak.

Bremen Teater // d. 29/5 // Kl. 21.00 // 80 kr.

Vi slutter på Bellahøj, hvor der fredag og lørdag afholdes En Sommerdag På Bellahøj, et to-dages arrangement der afholdes i Bellahøjs gamle amfiteater. Der er fine navne på plakaten, hvor jeg især vil fremhæve veteranen Niels Skousen, der udsendte en af sidste års allerbedste danske plader i form af Smil eller Dø, og psykedelisk trippende Fribytterdrømme. Sidstnævnte har som det eneste band scoret 2 x 6 stjerner her på siden, endda indenfor samme uge, da jeg tidligere på måneden faldt i svime over deres debutalbum Labyrintens Farver, og blev sendt på narkofrit trip til deres releasekoncert på Stengade.

Bellahøj // d. 29. + 30/5 // 140 kr. (forsalg) 17o kr. (døren) – billetten gælder begge dage
Lørdag lægger vi ud på Rust, der igen har gravet lidt i undergrunden og fundet 3 upcoming navne frem. Du får folk-rock fra Neon Fish, The Fabrik, der startede som et Bush coverband i slut-90’erne, men nu leverer egne numre inspireret af 70’er rock/90’er grunge. Endelig er der tung ørkenrock fra duoen King’s Cult.

Rust // d. 30/5 // Kl. 20.30 // 40 kr.

KB18 vil også lege med lørdag aften, hvor den står på dobbelt op på finsk metal med en dansk add on. Vorum leverer old school dødsmetal og Maveth kompromisløs dødsmetal – det var altså 2 gange finsk død. Godt så. Det danske islæt, Phrenelith, er koncert debutanter og præsenteres som “Kill-Town Death Metal act featuring some of the usual suspects”.

KB18 // d. 30/5 // Kl. 20.00 // 60 kr.

“Danske Ghost Iris leverer progressiv metalcore på internationalt niveau på Anecdotes of Science and Soul, et album som fortjener din opmærksomhed, hvis du er til genren”. Således indledte Jonas sin anmeldelse af Ghost Iris’ debutalbum tilbage i marts måned. Lørdag indtager de Lygten Station sammen med balkan-metal/rockerne Stream City, der er aktuelle med albummet Hoax.

Lygten Station // d. 30/5 // Kl. 20.00 // 80 kr. (forsalg) 100 kr. (døren)
Endelig åbner Byhaven i Pumpehuset officielt sæsonen, der kommer til at byde på en lang række gratis koncerter i hyggelige omgivelser sommeren over. Lørdag klokken 18.30 begynder åbningsfesten, senere er der livemusik fra We Are The Way For The Cosmos To Know Itself.

Som en lille bonus napper vi lige et enkelt tilbud søndag, hvor Lille Vega får besøg af de canadiske indierockere The New Pornographers. Bandet har eksisteret i over 15 år, men trods pæn succes i det nordamerikanske været sjældne gæster på vores breddegrader. Bandets seneste udgivelse, Brill Bruisers, modtog 5 stjerner i Gaffa tilbage i august sidste år.

4 stjerner havde jeg til gengæld til opvarmningen, som det danske indie/lo-fi pop-orkester Goodbye Lisichka står for. Anmeldelsen af deres fine mini-album Shadow Rabbits finder du HER.

Lille Vega // d. 31/5 // Kl. 20.00 // 175 kr.
Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleFribytterdrømme – Kosmonauten – 28/5 – 2015
Next articleThe Shrines – Blues-inspiration, MPC og ny kreativitet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.