Home Koncerter Koncerter i KBH, uge 19

Koncerter i KBH, uge 19

2687
0

Er man koncerthungrende, så går vi nogle dage i møde med et temmelig alsidigt og bugnende udvalg, så lad os se hvad man kan mæske sig i, i det københavnske.

Vi lægger ud med 2 tilbud i aften (torsdag), hvor man kunne svinge forbi Pumpehuset og opleve legendariske The Sandmen, der er aktuelle med det dansksprogede album Den Bedste Dag, der delte kritiker-vandene lidt. Bandet har dog en lang række klassikere som “House In The Country”, “Innervisions”, “Get Up Get Out”, “Long Leg Sally”, “Snowman” med flere på samvittigheden, så mon ikke der er lidt for enhver samg og vi kommer godt rundt i bagkataloget? Live er bandets ry uplettet, og de skulle efter sigende stadig være et af landets ypperste livebands.

Pumpehuset // d. 7/5 // Kl. 20.00 // 175 kr.

I Studenterhuset finder vi et gratis tilbud, i form af Burning Velvet. Stilen beskrives som en blanding af americana, country, folk med et mørkt twist.

Studenterhuset // d. 7/5 // Kl. 21.00 // Gratis
Guitar- liderbasserne Electric Guitars, der spiller op til strenge-bal på Forbrændingen fredag, har vi anmeldt albums fra 2 gange her på siden, og begge gange er det blevet til 3 stjerner for de blærede udskejelser. Først fra Jonas for deres debutalbum fra 2013 og senest fra undertegnede til opfølgeren String Fever. Og strengefeber har de uden diskussion, vi blev bare ikke helt smittet – men er du til guitar med guitar på, som du kan spille luftguitar til, så er det her sagen.

Forbrændingen // d. 8/5 // Kl. 21.00 // 79 kr.

Vi daffer videre på Stengade, hvor der er noget lidt andet og muligvis mere udfordrende på plakaten i form af We Like We. Som beskrevet i Jonas’ 4-stjernede anmeldelse, så er der ikke tale om rock i traditionel forstand:

“De fire kvinder bag We Like We har en baggrund i klassisk musik, og selv om albummet også nogle steder ligger i forlængelse af klassisk musik, er der også noget, der minder om strukturer fra rytmisk musik, herunder rocken, og flere steder en fælleshed med den mere eksperimenterende del af post-rocken (som igen finder inspiration i den klassiske musik, med mere). Kvartetten arbejder ud fra improvisationer (eller jamming, på rocksprog) og leger musikken frem. Men det er en alvorlig leg”. Læs hele anmeldelsen HER

Stengade // d. 8/5 // Kl. 21.00 // 80 kr. (forsalg), 100 kr. (døren)
High Voltage bliver det nok lidt mindre avantgardistisk, når der endnu engang skrues op for rocken. På plakaten er Spoil, Goodbye Kitty K og Counterfeit, de to første bands vi tidligere har anmeldt udgivelser fra til 4 stjerner.

“Danske Spoil manøvrerer rundt i ret trafikerede stoner/hard rock/grunge farvande, men undgår at drukne i mængden ved at have noget så simpelt som personlighed”. Således indledte jeg min anmeldelse af EP’en Let It All Burn fra, ja, Spoil, tilbage i oktober sidste år.

Med sig har de “scrap-rockerne” Goodbye Kitty K, som vi også tidligere har skrevet om og anmeldt et album fra. Det er skramlet lo-fi garage punket rock, med kras og kradsende kvindevokal i front. Kom ikke for tæt på, så gir’ det skrammer!

High Voltage // d. 8/5 // Kl. 22.00 // 70 kr.

Lygten Station er der søreme også 3 rockin’ tilbud fredag aften i form af Swindler, der kalder deres stil “chopper rock”, groove metallerne Diretone og hardrock fra Kill The Messenger.

Lygten Station // d. 8/5 // Kl. 20.00 // 75 kr.
Fredagens sidste tilbud finder vi i Pumpehuset, hvor Ulige Numre kigger forbi i forlængelse af udgivelsen af deres nyeste roste album Grand Prix. bandet behøver vel efterhånden ingen nærmere introduktion, efter deres massive gennembrud med debutalbummet og singlen “København”. Skal man tro anmeldelserne, og de 2 numre jeg har hørt, så har bandet ikke mistet evnen til at skrive dansksprogede ørehængere – tværtimod.

Support: Virgin Suicide

Pumpehuset // d. 8/5 // Kl. 20.00 // 190 kr.

Lørdag…. lørdag bliver travl! Så lad os ikke spilde tiden yderligere… I Templet i Lyngby er der dømt metal, med en af de indledende runder i WOA Metal Battle, hvor den endelige vinder får en tur til Wacken og op på en af festivalens scener.

De 4 bands der kæmper i indledende runde i Lyngby er: Prevail, Heidra, Phoebus Cartel og Abscission. Derudover er der optrædener fra 2 tidligere vindere af konkurrencen, Huldre og Aphyxion.

Templet // d. 9/5 // Kl. 18.00 // 90 kr.

Vi trisser frejdigt videre til Beta, hvor hollandske Peter Pan Speedrock pryder plakaten. Bag navnet gemmer sig en punkrock powertrio, der over hele 9 albums har leveret toner der blander alt fra Mötorhead, AC/DC, Suckerpunch, Zeke, Danko Jones, Gluecifer og Nashville Pussy.

Support: Grusom

Beta // d. 9/5 // Kl. 21.00 // 130 kr. (forsalg), 150 kr. (døren)
Zeppelin Bar trækker tung/grunge rockerne Franklin Zoo stikket, i den forstand at de spiller et intimt akustisk sæt, og i sammen ombæring præsenterer deres nye musikvideo til singlen “Walk Alone” og holder  LP release for deres kommende EP. Vi har i tidens løb skrevet en del om bandet, siden den spæde start ved en showcase i Aarhus til anmeldelsen af deres seneste album Untamed med mere.

Zeppelin Bar // d. 9/5 // Kl. 20.00 // Gratis

Er du mere til beat-musik, så var en tur på Ideal Bar måske en idé. Her forsøger The Beatophonics at leve op til navnet ved, at levere catchy og energisk 50’er inspireret rock ‘n roll. Trioen har leveret backing til så forskellige danske navne som Keld Heick, Christian Hjelm og Steffen Westmark siden dannelsen i 2010.

Ideal Bar // d. 9/5 // Kl. 20.00 // 95 kr.
Loppen skal vi til en helt anden del af kongeriget, når 2 af frontløberne af grønlandsk rock kigger forbi det lavloftede spillested på Staden. Nanook har vi stadig til gode at stifte bekendtskab med her på siden, til gengæld har vi allerede skrevet en del om Small Time Giants.

Ud over et interview om alt fra politik til den grønlandske rockscene, er det også blevet til en 4-stjernet anmeldelse af albummet, hvor Jonas blandt andet skrev:

“Musikalsk bevæger bandet sig tæt på især Placebo, og forsanger Miki Jensens vokal minder en del om Placebo-frontmand Brian Molko’s. Storladen guitarrock, der bruser og bølger omkring Miki Jensens vokal, og ud over førnævnte Placebo springer andre britiske rocknavne også frem –  blandt andet Coldplay fra deres tidlige, mere rockede periode”. Læs hele anmeldelsen HER

Loppen // d. 9/5 // Kl. 21.00 // 120 kr.

Skal det være gratis dansk rock-undergrund, så er Råhuset måske stedet for dig. Lørdag aften er der 2 navne på plakaten, 90er grungerne Garret Green som er aktuelle med EP’en Hey You, samt Sound of Shiva, som Jonas anmeldte sidste sommer og sammenlignede med Muse, Radiohead og Kent – i større eller mindre grad.

Råhuset // d. 9/5 // Kl. 20.00 // Gratis
Lygten Station vil endnu engang også være med på rock-legen, og har 3 bands på programmet lørdag aften. Øverst står de danske hard/heavy rockere Statement, der sidste år modtog glimrende anmeldelser for albummet Monsters, som vi af uransagelige årsager aldrig fik anmeldt?! Desuden får du hard rock ‘n metal fra Hell City og argentinsk stoner/metal/psych fra Los Deloreans.

Lygten Station // d. 9/5 // Kl. 20.00 // 70 kr.

Så er vi nået frem til de 2 sidste tilbud, og her skulle jeg vælge mellem hvilken jeg ville give Ugens Anbefaling. Jeg var lige ved, at snyde lidt, og give den til begge, men da jeg har rost, omtalt og hædret nogle af førstnævnte arrangements bands tidligere, så blev KB18 “snydt” i denne omgang.

Det er ellers noget af et heftigt line up der bydes på i Kødbyen, med Alter Of Plagues, Solbrud, Hexis og By The Patient! I du milde, det er faktisk noget af en hårdtslående lækkerbisken. Solbrud har vi både rost for sidste års suveræne udgivelse Jærtegn, og anmeldt live da de besejrede Pavilion Junior Scenen på Roskilde Festival 2013, til MTV Headbangers Ball senere samme år og tidligere i år, da de gæstede Radar i Aarhus.

Hexis er ligeledes et band vi har oplevet live på Roskilde Festival, da de sidste år måtte slås lidt med dagslyset på Rising Scenen. Tidligere på festivalen satte vi dem stævne til en uhøjtidelig snak på Camping Vest, og endelig fik jeg noget forsinket anmeldt deres fremragende album, Abalam, i december måned sidste år. Gruppen har siden annonceret udskiftning i line uppet, så KB18 koncerten bliver muligvis en af de sidste koncerter med Hexis i sin nuværende form.

Sidst men ikke mindst har vi metallerne By The Patient, der tidligere i år udsendte den mesterlige skive Gehenna, som jeg tildelte topkarakteren 6 stjerner. Den dom står jeg ved, og jeg har stadig svært ved at se, hvordan det album skal blive overgået i årets løb og snuppe den fiktive GFRock award “Årets Danske Metal Album” fra dem!

KB18 // d. 9/5 // Kl. 19.30 // 100 kr.
Ugens Anbefaling går i stedet for til noget jeg ikke har oplevet live tidligere. På Stengade er der 2 forskelligartede tilbud, som bindes sammen i deres dansksprogede tekster og leg med sproget. Punk-lømlerne De Høje Hæle har Jonas tidligere anmeldt albummet Mund Til Mund fra, og forsøgt at lave en Q&A med spradebasserne.

“Jeg er meget sjældent bevidst om hvad jeg egentlig foretager mig. Jeg er født i Danmark og snakker og synger og skriver på dansk, fordi det er mit modersmål. Min far snakker også dansk… “. Således forklarede De Høje Hæle hvorfor de sang på dansk, og ikke engelsk, da Jonas forsøgte at interviewe dem sidste efterår. Jonas havde også fornøjelsen af at anmelde deres album Mund Til mund, som han kastede 4 stjerner efter og blandt andet beskrev som “lidt af en uortodoks humørpille” i anmeldelsen HER

Andet navn er syre-rockerne Fribytterdrømme, fra Svendborg, et 7 mand stort orkester der udover dansk syre, gør sig i stenet psykedelika, dansable madchester toner, ørken-blues og ikke mindst finurlige og spændende danske tekster, der finder den perfekte balance mellem intellektuel poesi og tilrøget tågesnak. Fribytterdrømme, der er navngivet efter Tom Kristensen’s digtsamling af samme navn, er aktuelle med det pragtfulde album Labyrintens Farver, som jeg tildelte topkarakter tidligere på ugen.

I den 6-stjernede anmeldelse lød det blandt andet:

“Det er ikke fordi Fribytterdrømme genopfinder den dansksprogede psych-rock helt fra bunden med Labyrintens Farver, ej heller virker det som gruppens mission. Til gengæld lykkes det dem, at puste nyt og lidt tiltrængt liv ind i den danske psych-rock bølge, som jeg ærlig talt var ved at køre en smule træt i. Så dukker der et Svendborg band op til festen, lige som den er ved at gå lidt død, og tilfører løjerne nok personlighed, charme, autencitet og kort og godt forrygende og smittende toner til at det pludselig bliver rigtig sjovt igen!”. Læs hele anmeldelsen HER

Desuden er der DJ’ing fra selveste Lorenzo Woodrose.

Stengade // d. 9/5 // Kl. 20.00 // 40 kr.
Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleSwans, Voxhall, 5/5 – 2015 ★★★★★☆
Next articleBeta Satan – Great Moments of Pleasure – 8/5 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.