Home Koncerter Koncerter i Aarhus, uge 20

Koncerter i Aarhus, uge 20

2405
0
I'll Be Damned forbandede SCC. Foto: Hasan

Koncertugen i Aarhus byder på Pop Revo Festival og Mejlgade for Mangfoldighed, plus et par andre tilbud også. Der er kort og godt mange muligheder for at få renset ørerne med en omgang musik. 

Vi starter med Pop Revo festivalen, som efterhånden er blevet lidt af en institution – og også er Ugens anbefaling herfra. Festivalen er rigtig dygtige til at finde spændende internationale navne, der er på nippet til eller er slået igennem, og i år er ingen undtagelse. Således kan man blandt andet opleve amerikanske Viet Cong og Foxygen, der oplevede en ret massiv hype for et par år siden. Begge bands i øvrigt anmeldt på album af Ken, henholdsvis HER og HER. Her ud over er der også en række andre spændende internationale og danske navne på plakaten, blandt andre The Pop Group, Gooms, Les Big Bird, Thulebasen og Molly.

Endelig kan man også opleve “Collision with an insignificant city”, en hyldest og et tidsbillede af den levende aarhusianske undergrundsscene, som kurateres af Yung’s frontmand, Mikkel Holm. Festivalen løber fra torsdag d.14. frem til lørdag d.16. maj på Voxhall, Atlas og Radar (torsdag kun på Radar). Partoutbillet koster 390 kr. Link til Pop Revo’s hjemmeside HER, hvor du kan finde det fulde program med spilletidspunkter osv.

Torsdag d.14. maj

Lidt metal byder ugen også på, i form af torsdagens Wacken Open Air: Metal Battle, hvor fire bands dyster om en plads på årets Wacken Festival. De fire bands, der dyster torsdag aften er tre bands, vi har skrevet om her på siden, nemlig heavy metallerne Savage Machine (deres seneste EP anmeldt HER),  old school thrasherne Velociter (seneste EP anmeldt HER) og post-metal/black-bandet møl (EP anmeldt HER), mens Contrition er aftenens fjerde deltager. Endelig kan man opleve de to tidligere konkurrencevindere, dødsmetallerne Aphyxion (debutalbum anmeldt HER) og Huldre, som jeg oplevede på Radar sidste år, hvor folk-metallerne gjorde det rigtig fint. En god og varieret metal-kombi til en absolut rimelig pris.

Atlas, døre kl. 18, start kl. 18.30, 90 kr.

Fredag d.15. maj

Fredag kan man opleve Dirty Guns, stilen er rock’n roll, og på Fatter Eskils hjemmeside går de så langt som til at kalde dem “måske Danmarks mest underholdende rockband”.

Fatter Eskil, kl. 22, entré: ?

Backstage byder også ind fredag, og det gør de med tre bands. Her er det Cáninus, Counterfeit og Mak’vaerk, der er på scenen. Henholdsvis prog-rock post-grunge, prog-rock/hard-rock og hardrock skulle de tre bands stå for.

Backstage, døre kl. 20, start kl. 21, 70 kr. 

Lørdag d.16. maj

Sidste år blev Mejlgade for Mangfoldighed aflyst, men i år er en-dags festivalen klar igen i og omkring Mejlgade i det centrale Aarhus. Der er også masser af musik på programmet, på 3 forskellige scener. Raum Eins har en scene, Sound of Aarhus har en scene sammen med Northside, og endelig har Højt til loftet en scene.

Hos Raum Eins, som har scene på græsplænen umiddelbart bag Ris-Ras, har jeg især noteret mig: Fright Eye, Ærkenbrand og Tempelnat, og så Den Jyske Harsh Noise Mafia Allstars.

SOA/Northside-scenen, som ligger ved Domkirken, byder på en del navne vi har dækket her på siden, og her kan blandt andre anbefales: Elektro-rockerne War Drums (kl. 14 – anmeldt på EP), den ligefremme rocktrio Velvet Volume (kl. 16 – anmeldt live), indie-shoegazerne Catch The Breeze (kl. 20 – anmeldt på EP og live), folk-clubberne Keep Camping (kl. 22 – albumanmeldelse) og sidst, men ikke mindst, Keep Camping’s Karrierekanon-kolleger fra sidste år, heavy rockende I’ll Be Damned, som lukker med deres feber-udbredende eskapader (kl. 23.15 – senest oplevet på Spot og Stengade i København).

Det er gratis, der er sikkert masser af mennesker, og det bliver sgu sikkert også hyggeligt.

Af Jonas Strandholdt Bach

Foto: Hasan Jensen/Homage Photography 

 

Previous articleBeta Satan, Teufel Bash 7, d. 9/5 NV ★★★★★☆
Next articleDynablaster – Product Of A Boring Thought – 13/5 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.