Home Koncerter Koncerter i Aarhus, uge 10

Koncerter i Aarhus, uge 10

2174
0

Vi kommer vidt omkring i ugens koncertoversigt. Fra Emergenza Festival til Århundredets Festival om eksistens på Universitet, til alt fra Bisse til Big Fat Snake. Følg med på en lille rejse gennem sidste del af ugen i Aarhus. 

4.-7. marts

Vi starter med upcoming festivalen, Emergenza, som har indledende runder på Atlas fra onsdag til lørdag. I løbet af dagene er der nogle GFRock-bekendte i blandt, og vi har således for nylig anmeldt hævi-gutterne Embryo (anmeldt HER) som spiller torsdag, og shoegaze/post/black-rockende møl (anmeldt HER), som spiller lørdag.

Atlas, døre kl. 19, start kl. 19.30, 100 kr./billigere hvis du køber direkte fra et af bandsene

Torsdag .d.5. marts

Torsdag har vi et par interessant bud også. På Radar kigger færøske Orka forbi. Bandet imponerede stort for nogle år siden, da de brød igennem, og sidste år indspillede de seneste album, Leipzig, hvor de blander ambiente lyde med industrial spillet på hjemmebyggede instrumenter.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 90 kr.

Universitetet har åbningsfest for Århundredets Festival, som i år har temaet Eksistens. To bands er der også på programmet, ud over at man kan tilskrabe sig en forfærdelig masse viden. Tidlige Armbånd og Skammens Vogn er de to fremadstormende navne, der skal underholde de kloge hoveder. Tidlige Armbånd har Ken haft fornøjelsen af live, det kan du læse om HER.

Studenterhus Aarhus, døre kl. 20, 180 kr. (en del af åbningen for Århundredets Festival)

Fredag d.6. marts

Fredag byder også på nogle forskelligartede bud. Vi starter med PMS-ramte Bisse, der gerne vil bløde og sjaske lidt udflåd på dig fra sin skede. Altså billedligt talt. Bisse udsendte sit første album, PMS, i mandags, et album jeg anmeldte i ukarakteristisk ordrig form med blandt andet følgende karakteristik: “Bisse har i hvert fald noget få andre danske sangskrivere har, nemlig evnen til at skrive tekster, der skurrer, prikker, irriterer og provokerer, samtidig med at de også imponerer. Hvor det musikalsk lyder som om planen har været at gøre noget af det samme, er det oftere at lyrikken rammer plet for mig end musikken, selv om der absolut også er øjeblikke af høj musikalsk kvalitet undervejs på PMS”. Du kan læse hele moletjavsen HER – og jeg tør godt love at det kan gå hen og blive en speciel oplevelse. Nok til at Bisse får Ugens Anbefaling.

Support: Jonas Okholm

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 70 kr.

På Train er vi i en anden boldgade og generation. Her er det nemlig onkel-rockerne Big Fat Snake, der sørger for at levere hit på hit. Bandet spiller deres gennemprøvede rock på gud ved hvilket år, men de har et trofast publikum, og de kan tydeligvis deres kram. Om man så kan lide deres kram og synes det er 275 kr. værd, det er så en anden sag. Men hey, du kan få lov at synge med på “Bonsoir Madame” (SYNG, THOMAS!)

Train, døre kl. 20, start kl. 21, 275 kr.

Der er til gengæld nok mere fandenivoldskhed at finde på NyV58, hvor The Broken Beats og Captain Casanova tag-teamer. Sidstnævnte har lige live-hærget i Italien og er et udpræget live-band (du kan læse om deres live-oplevelser i Tyskland i dette interview), med masser af uforfalsket energi, noget jeg selv har nydt godt af et par gange. Også The Broken Beats har masser af benzin på motoren, og de to bands har da også tidligere været på turné sammen, så der er tydeligvis noget der, der går godt i spænd. Tjek dem ud på hjemmebanen i Aarhus.

NyV58, døre kl. 21, start kl. 21.30, 95 kr.

Endelig er der mere ungdommelig vildskab på A-Huset, hvor Flux præsenterer Useless Eaters, Fright Eye og J.E. Useless. Fright Eye har tidligere spillet på Aarhus Psych Fest, men ellers er det ikke meget, jeg kender til de tre navne. Men førstnævnte har været under Jay Reatard’s vinger, og det kunne tyde på at der er gode rockkvaliteter at finde.

A-Huset (Institut for X ved Godsbanen), start kl. 21, 60 kr.  

Lørdag d.7. marts

Lørdag kan du få din musikalske nysgerrighed stillet på Radar, der byder på hele 4 bands. Narcosatanicos, Ærkenbrand, Hunger og Tempelnat. Heraf er det kun førstnævnte vi har stiftet nærmere bekendtskab med, men det er til gengæld også blevet til to live-oplevelser, og så har Ken anmeldt bandets debut-album, en særpræget tur ind i mørket, som tævede 6 stjerner ud af den fortumlede anmelder:

Narcosatanicos er ikke nogen nem og ligetil plade. Det er kompromisløst og på mange måder et lukket univers, som man ikke umiddelbart får adgang til uden selv at yde en indsats – og ikke mindst åbne sindet. Det er bestemt ikke for alle, jeg vil ikke engang lade som om jeg “forstår” hvad det hele går ud på, men er man først lykkes med at tage springet over på den anden side, så venter der en forunderlig rejse og venter. Og en der ændrer sig hver gang man lytter albummet igennem”.

Læs hele anmeldelsen HER.

Radar, døre kl. 20, start kl. 20.30, 60 kr. (kun dørsalg)

http://youtu.be/4lkxRIkSWe8

Det var ugens anbefalinger herfra – vi ses i kosmos et sted.

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleFossils: The Meating ★★★☆☆☆
Next articleHayseed Dixie – Pour Some Sugar On Me – 6/3 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.