Home Seneste August 2015 - Nyheder Koncerter i Aarhus special: Festugekoncerter 2015

Koncerter i Aarhus special: Festugekoncerter 2015

2581
0
I'll Be Damned forbandede SCC. Foto: Hasan

Festugen er over os – i hvert fald dem af os, der bor i Aarhus. Det betyder også, at der er et mindre overflødighedshorn af koncerter i byen den kommende uges tid. 

Lige en lille disclaimer til at starte med – dette er ikke en fuldstændig oversigt over alle koncerter, der lugter lidt af rock i festugen. Det er et udpluk af anbefalinger, og jeg kan sagtens have overset noget, som bliver glimrende. Tjek eventuelt festugens samlede program for det helt store overblik.

Fredag d.28. august

Det er ikke så længe siden D-A-D sidst var på besøg i Aarhus – men dengang i maj gik det galt for bassist Stig Pedersen, der gled på den regnvåde scene og brækkede armen, så bandet måtte afbryde deres optræden. Det har fået D-A-D til at tage revanche med en ny koncert på Aarhus Havn. Det er efterhånden en del år siden bandet havde deres sangskrivningsmæssige højdepunkt, men live bliver der stadig leveret med masser af rock’n rollet overskud. Og så behøver man vel knap nok at nævne, at D-A-D har en pokkers masse danske rock-klassikere i bagkataloget.

Som opvarmning er der to GFR-kendinge på plakaten, nemlig Electric Guitars, som vi har anmeldt to gange på album, senest i januar med String Fever, og I’ll Be Damned, som er snart er ude med debutalbummet – dem har vi anmeldt både på EP for læææænge siden og live i december sidste år, og hvis du keder dig, så bør  du da læse det meget lange og muligvis periodevis lidt retningsløse interview jeg lavede med dem under årets Spot Festival – det er fyldt med guldkorn, læs det HER.

Pier 3, Aarhus Havn, døre kl. 18.30, 51 kr i forsalg (Inkl. gebyr)/100 kr. ved indgangen

Lørdag d.29. august

På Klostertorv er der i løbet af festugen en del gratis koncerter på Canblau-scenen, og lørdag er der solide navne på plakaten, blandt andre Black Dog Howl, som vi har anmeldt på EP fra og som snart er klar med EP nummer 2 (kl. 16.00 – altså ikke EP-udgivelsen, men koncerten), og senere på aftenen er der solide navne i form af først sprogsmeden Peter Sommer og herefter Peter Viskinde.

CanBlau-scenen, Klostertorv, gratis

På Radar kan man få sig en dosis af de hårdere toner, når The World State, Bersærk og The Powergloves er på plakaten. De to førstnævnte har vi haft i anmeldermøllen her på siden. Førstnævnte eksperimenterende og progressive metalrockere anmeldte Ken en EP fra tilbage i 2013, og samme Ken anmeldte Bersærk’s dansksprogede stoner EP Trældom til 5 stjerner sidste år. Det er bestemt værd at tjekke ud.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 50 kr (kun dørsalg)

Tirsdag d.1. september

Et andet velkendt navn her på siden er aarhusianske Tristesse of Enola – de udsendte for 2 år siden debutalbummet Virtues, som samlede materiale fra 3 tidligere udgivne EP’er. Siden er der sluppet nogle enkelte numre fra bandet, og hvad tankerne er bag det, og hvilken musikalsk retning bandet er på vej i, kan du læse mere om i dette interview fra marts med sangskriver og forsanger Jesper Hother.

Jeg hørte sidst bandet i foråret, hvor de var i udmærket form og nogle af de nye sange blev luftet – og der er blevet føjet nye facetter til det i forvejen nuancerede udtryk.

CanBlau-scenen, Klostertorv, kl. 20, gratis

På Voxhall og Atlas kan man i ugens løb prøvesmage Trio-konceptet, hvor 3 forskellige sangere/sangskrivere går sammen på scenen, bakket op af et kompetent band. Tirsdag er det engelske Billy Bragg og de to amerikanere Joe Henry og Grant Lee Philips (især kendt som frontmand i Grant Lee Buffalo). En særdeles kompetent herre-trio.

Atlas, døre kl.19, start kl. 20, 260 kr. 

Torsdag d.3. september

Et musikalsk højdepunkt i festugen kunne det godt gå hen og blive, når amerikanske Howe Gelb (fra Giant Sand) har fået lov at samle en flok gæster på Voxhall torsdag aften under overskriften “Way Too Much Light”. Blandt andre Grant Lee Phillips og det nordjyske folk-ikon Allan Olsen er med på vognen, sammen med amerikanske M.Ward og den danske alternativ country sangerinde Maggie Björklund. The DeSoto Caucus sørger for stærk musikalsk opbygning til Gelb og kompagni. Lad os kalde det Ugens anbefaling, for et uhyre spændende line-up.

Voxhall, døre kl. 20.30, start kl. 21.30, 260 kr. 

Lørdag d.5. september

Tidligere nævnte M.Ward er også med i lørdagens trio-lineup, der udover Ward består af den danske sangerinde Randi Laubek, som har været meget selektiv med sine live-optrædener de senere år, og canadiske Daniel Lanois, der i øvrigt også spiller som en separat del af Ujazz-arrangementet dagen inden. Lanois er måske bedst kendt som producer for blandt andre Bob Dylan, Neil Young og The Killers, men er også selv en rost sanger og sangskriver. Endnu en spændende trio-kombination.

Atlas, døre kl. 19, start kl. 20, 335 kr. 

Samme dag byder Radar også ind med et rigtig spændende arrangement. Concert-In-stallationLys mere lys, hedder det, og her får du fire timers musik fra fire forskellige kunstnere, og derudover er der designet lys og visuals og kostumer til aftenen af  henholdsvis Dukkefar og Elektra Botin. De fire kunstnere er Malmö, Carl & GryUlvetimen og Ladylion. De to sidstnævnte har jeg anmeldt albums fra, Ladylion sidste år, og for nylig Ulvetimens fine debut, Indtag natten. Tidligere på måneden lavede vi i øvrigt et interview med Ulvetimen – det kan du læse HER.

Radar, døre kl.18, start kl. 19, 50 kr i forsalg/75 kr. i døren

Lørdag byder også på et regulært rockdrøn på Train, hvor retrorockende The Blue Van har taget lokale Velvet Volume med som opvarmning. Ken oplevede søstre-trioen på årets Uhørt-festival i København og var ganske begejstret, som du kan læse i hans reportage fra lørdagen på festivalen HER.

Train, døre kl. 20, start kl. 21, 150 kr. (+gebyr)

Vi slutter med sidste rockanbefaling til lørdag, hvor Backstage også vil være med. Her kan du opleve Kings in Exile og Lady-Like. Sidstnævnte anmeldte Ken en selvbetitlet EP fra sidste år, og han skrev blandt andet: “Bandet virker ikke bange for rockens klichéer, både lyrisk og musikalsk, de omfavner dem, losser dem i røven, blæser dem et stykke og får det hele til at lyde friskt, vitalt og medrivende, så man bare må overgive sig” – det gjorde han så, og hev 5 stjerner op. Hele anmeldelsen kan læses HER.

Backstage, døre kl. 19 (eller kl. 20?), 40 kr. 

Søndag d.6. september

Fik du ikke nok i ugens løb, så kan du få dig en fest mere søndag aften, hvor de australske skægaber The Beards har inviteret de energiske lokale lømmelrockere i TurboChild med som opvarmning. Sidstnævnte hørte jeg sidst give den gas på årets Spot Festival, hvorfra de fik nogle ord med i reportagen fra fredagen.

Voxhall, døre kl. 19, start kl. 20, 150 kr. 

EDIT: En lille tilføjelse – husk også koncerterne på Underland, Amfiscenen mellem Aros og Musikhuset, fra torsdag-lørdag d.3.-5. september. Her er der blandt andet mulighed for at høre The Entrepreneurs og Spökraket (fredag d.4 hvor det er Newbees Festival der står for løjerne) og Mads Björn (lørdag d.5 hvor Danmarks Grimmeste Festival står for programmet). Flux Festival står for torsdagens program.

Det var anbefalingerne for denne omgang – gå ud og rock lidt med festugen, det kan den så godt li’!

Af Jonas Strandholdt Bach

Foto: Hasan Jensen/Homage Photography

Previous articleThe Charlatans – Let The Good Times Be Never Ending – 28/8 – 2015
Next articleDirty Old Town feat. Jørck – She Let Her Heart Hang Free – 31/8 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.