Home Seneste Oktober 2012 - Nyheder J. Tex and The Volunteers og Ungdomskulen er klar med nye udgivelser...

J. Tex and The Volunteers og Ungdomskulen er klar med nye udgivelser sidst i oktober

2552
0

Stone Solid Press har sendt os lidt nyheder om om to kommende udgivelser, der er ude sidst i oktober måned – tjek det ud.

House on the Hill er titlen på J.Tex & the Volunteers nye album, som udkommer på Heptown Records 29. oktober 2012. Bag det enkle cover gemmer der sig 12 stærke sange, som viser bandet på et nyt stadie. Til forskel fra tidligere udspil er der nu skåret ned for indflydelsen fra country, men musikken er stadig solidt forankret i den amerikanske musiktradition. Med House On The Hill er J.Tex & the Volunteers stadigvæk en af Danmarks stærkeste fortolkere af støvet, swingende og autentisk roots.

J. Tex & the Volunteers har også på deres nye album stort fokus på kompositioner af forsanger, sangskriver og musiker J.Tex (Jens Einer Sørensen), men overordnet er House on the Hill i langt højere grad et bandalbum. Der er kommet ny bassist til, og instrumenteringen er mere udforskende og varieret, men stadig funderet i den genkendelige lyd og det karakteristiske touch. Uden at miste sit særkende og solide forankring i den amerikanske folk-tradition, har J. Tex & the Volunteers med House on the Hill skabt et mere bredtfavnende album.

House on the Hill indeholder seks sange skrevet af J.Tex samt fortolkninger af blandt andre Johnny Cash, Steve Earle og Little Feat.

Pladen udkommer d. 29/10, besøg deres hjemmeside HER

 

 

 

 
Det norske rockband Ungdomskulen har fra starten af deres karriere haft det mål ikke at sætte nogen grænser for sig selv. Og det høres. Trioen, der efterhånden har spillet sammen i 10 år, kommer fra Bergen og albumdebuterede i 2007. Ungdomskulen hiver inspiration ind fra alt fra postpunk og eksperimenterende rock til pop af forskellige varianter, og skaber deres egen smeltedigel af progressiv lyd.

Ungdomskulens tredje album, Secrecy, åbner med Askefast, der tænder op med hyper trommer og et heftigt drive. Tracket er i øvrigt inspireret af den askesky, der skabte så store problemer efter vulkanudbruddet på Island i 2010. Fra åbningsnummeret er fundamentet lagt for et spraglet, intenst og musikalsk overraskende album.

Ungdomskulen har træk tilfælles med flere af de senere års fremtrædende og mest interessante norske navne. Gennemgående er trioens nye album præget af kunstnerisk kreativitet, pågåenhed, en legesyg tilgang og et iøjefaldende musikalsk niveau. Det er ikke uden grund, at Ungdomskulen er signet på Datarocks eget label, Young Aspiring Professionals (YAP Records). For slægtskabet hvad angår indie dance/dance rock, bøjet firser-melodisk lyd og en original balancegang mellem et frimodigt touch med glimt i øjet og markant musisk seriøsitet, er tydeligt. Derudover har Ungdomskulen også, som andre bands fra den i flere år betydeligt inspirerende norske musikscene, antennerne rettet mod punkmusikkens udtryk og frihedsgivende basis og den mere progressive rock… Og pop. Men overvejende er Ungdomskulen helt sin egen.

Secrecy udkommer 26/10, følg med på Facebook HER

Like GFRock på facebook, og få nyheder om rock, rul, metal and the what have you – hver dag

 

 

 

Previous articleHelmet Compass: London EP
Next articleCrystal Shipsss tager på november tour