Home Festivaler Gutter Island 2022 – Optakt Torsdag 18/8-2022

Gutter Island 2022 – Optakt Torsdag 18/8-2022

977
0

Gutter Island Garagerock Festival er tilbage for fuld smadder med et stærkt 3 dages program, efter en lille pause grundet corona.

Det er lige nøjagtig 4 år siden festivalen, der holder til på Masnedø ved Vordingborg, senest åbnede portene til det unikke fort-område på øen. En placering af en garagerock festival, der måske ikke er helt åbenlys, med dens fortræffelige udsigt over storstrøm, idylliske beliggenhed og generelt flotte natur. Nuvel, når garagerock-folket strømmer til, mørket falder på og fortet omdannes til garagerock-fest, så passer det sjovt nok meget godt sammen.

Festivalen har i år skruet et slagkraftigt program sammen, der byder på gode gamle gengangere og selvfølgelig nye artister fra både ind og udland, ja helt fra Australien har festivalens dygtige bookere formået at hive nogen til lille Danmark. Fik jeg sagt, at der er fuldstændigt udsolgt? Der er fuldstændigt udsolgt. Så vil man afsted, kan det ske at der er en tjans som frivillig at hente, men en billet er svær at komme i nærheden af.

De næste tre dage, mandag til onsdag, vil vi gennemgå årets program, og give vores personlige anbefalinger til Must Sees. Dermed ikke sagt, at man skal holde sig fra de øvrige koncerter, slet ikke, men man kan med garanti finde undertegnede til GFRs Must Sees 2022.

Nå, vi er ikke kommet for at snakke, husk det kære gutter-folk, der er jo noget musik, der skal opleves, ses og høres, og som sagt er der til årets udgave skruet et stærkt program sammen. Scenerne er de samme som de seneste par udgaver af festivalen, den store Teltscene og den åbne scene, Udescenen, som er placeret på pladsen, og inde i selve fortet, Fortscenen, hvor der er plads til DJs og mindre koncerter. Ja, der er nogle der har været kreative med navngivningen af scener 😉

TORSDAG 18. august 2022

Festivalen skydes igang torsdag klokken 19.00, hvor de nærmest legendariske The Orgelheimers åbner Gutter på Teltscenen. Et band der tidligere har besøgt festivalen nogle gange, og hver gang har fået flotte anmeldelser med på vejen. Et sikkert valg at åbne med, og også et band der med sikkerhed vil trække folk til teltet og starte Gutter med en fest, en rock ‘n’ orgel én af slagsen.
Herefter indtager President Fetch, som ligeledes er en genganger, Udescenen med deres energiske punk og eftersigende vilde med vild på, live optræden. Jeg så dem sidst de var forbi Gutter, og der var smæk for skillingen.

Sagde du energisk, vild og smæk for skillingen? Velkommen tilbage til Honningbarna, der kl. 21.45 har fået æren af at lukke Teltscenen på åbningsdagen. Jeg opdagede Honningbarna på netop Gutter da jeg besøgte festivalen anden gang i, var det 2012. Siden da har jeg oplevet dem mange gange live, og hver gang til topkarakter. Det er med længder det vildeste liveband der kan opdrives, og krydret med deres take på punk tilsat norsk charme og lidt cello, så skal publikum stå tidligt op for at følge med de norske ungersvende (som vel ikke er helt unge længere?, Red.). Det bliver vildt, energisk og, ja, vildt og energisk. Et absolut must see og klar anbefaling fra undertegnede.
Torsdag rundes af med Stine Omega & Early Pearly i Fortet, her er jeg lidt på bar bund, men det skulle være et DJ sæt af en art. Mon ikke de nok skal sætte gang i fusserne på de gutter-folk, der ikke allerede er trasket hjem til teltet? Om ikke andet, kan man jo lige slå et smut forbi Skinkekutteren på vej fra Teltscenen til Fortet, og få sig en opvågning med en Gutter-slammer…

GUTTER SE DIG!

GFRs Must Sees torsdag:
The Orgelheimers – Teltscenen kl. 19.00
Honningbarna – Teltscenen kl. 21.45

Previous articleKom Vi Løber: Parafrase (Album/anmeldelse)
Next articleGutter Island 2022 – Optakt Fredag 19/8-2022

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.