Home Festivaler Gutter Island 2022 – Optakt Fredag 19/8-2022

Gutter Island 2022 – Optakt Fredag 19/8-2022

1307
0
Gutter Island, 2015

Gutter Island Garagerock Festival er tilbage for fuld smadder med et stærkt 3 dages program, efter en lille pause grundet corona.

Det er lige nøjagtig 4 år siden festivalen, der holder til på Masnedø ved Vordingborg, senest åbnede portene til det unikke fort-område på øen. En placering af en garagerock festival, der måske ikke er helt åbenlys, med dens fortræffelige udsigt over storstrøm, idylliske beliggenhed og generelt flotte natur. Nuvel, når garagerock-folket strømmer til, mørket falder på og fortet omdannes til garagerock-fest, så passer det sjovt nok meget godt sammen.

Festivalen har i år skruet et slagkraftigt program sammen, der byder på gode gamle gengangere og selvfølgelig nye artister fra både ind og udland, ja helt fra Australien har festivalens dygtige bookere formået at hive til lille Danmark. Fik jeg sagt at der er fuldstændigt udsolgt? Der er fuldstændigt udsolgt. Så vil man afsted kan det ske at der er en tjans som frivillig at hente, men en billet er svær at komme i nærheden af.

De næste tre dage, mandag til onsdag, vil vi gennemgå årets program, og give vores personlige anbefaling til Must Sees. Dermed ikke sagt, at man skal holde sig fra de øvrige koncerter, slet ikke, men man kan med garanti finde undertegnede til GFR Must Sees 2022.

Nå, vi er ikke kommet for at snakke, husk det kære gutter-folk, der er jo noget musik der skal opleves, ses og høres, og som sagt er der til årets udgave skruet et stærkt program sammen. Scenerne er de samme som de seneste par udgaver af festivalen, den store Teltscene og den åbne scene, Udescenen, som er placeret på pladsen, og inde i selve fortet, Fortscenen, hvor der er plads til DJs og mindre koncerter. Ja, der er nogle der har været kreative med navngivningen af scener 😉

FREDAG d. 19. august 2022

På Gutter er der ingen grund til at rulle ud af teltet tidligt, første band går nemlig først på klokken 15.30, så der er rigelig med mulighed for at komme sig over torsdagens strabadser. Meeen, der sker dog en del på pladsen, selvom musikken ikke spiller. Allerede 11.30 er der Morgenvækning i Spiseteltet, hvor Nikolai Høi og Johan Olsen laver halløj. Eller et eller andet, morgenvækning er det i hvertfald. Umiddelbart efter kan man kaste sig ud i Brodega, brodering tilsat alkohol vil jeg gætte på, why not? Oplev det i samme telt kl. 12.00 og 14.00. Er det ikke lige dig, kan du slentre over til Udescenen hvor der er Fernet Yoga og Heavy Zumba på programmet! Sidst men ikke mindst er der kl. 13.00 Rodeo konkurrence i Gryden. 

Puha! Det var sgu noget af en omgang, godt at man lige kan nå at slappe af i en times tid, før den danske garagerockduo Skinny Violet indtager Udescenen, med tung og catchy rock, indhyllet i skrigende guitarer og tonsende trommer. Det sker 15.30, og nåede man ikke morgenvækning, brodega, Fernet yoga, heavy zumba eller rodeo, så er dette nok den bedst måde at vågne op på en fredag.

Skal man vækkes mere blidt bør man vente til 16.25, hvor Roxy Jules går på Teltscenen. Hun erstatter Here Hare Here, som måtte aflyse i sidste øjeblik. En fuldgod erstatning og man kan se frem til en koncert i et støvet, melodisk og atmosfærisk univers. Tror jeg, for selv har jeg kun hørt Roxy Jules på plade, så ser meget frem til at opleve hende live. Det kan måske gå hen og blive en af festivalens bedste koncerter. 

Nestter Donuts!? Ok, så prøver vi det. Her kan man se frem til en one-man-gipsy band, direkte fra Spanien. Må indrømme at jeg ikke er specielt kendt med Nestter’s musik, men det er noget med noget trash, masser af instrumenter og åbenbart noget nøgenhed… Oplev det spanske fænomen på Udescenen kl. 17.20.

Var det noget med spillemandspunket folk råbt direkte ind i bøtten på dig? Ja, jamen så er det dælme med at drible på Teltscenen kl. 18.15, hvor den Aalborgensiske kvartet, Stöj Snak spiller op til spillemands-råbe-folk-fest…

Kl. 19.10 er der lagt op til rock og rul fest når amerikanske The Sheiks går på Udescenen. Vær forberedt på en gedigen omgang garage-rock, der blæser dit slikkede hår endnu mere tilbage på skallen og får dine hofter til at vrikke som aldrig før.

Hvis du er til supersonic gonzo synth punk, tja, så bør du nok ikke gå glip af franske The Scaners. Det jeg har hørt lyder faktisk meget fedt, og de kunne gå hen og kick-starte fredagen, med en crazy dance party på Teltscenen kl. 20.25. Det er ikke helt nemt af definere franskmændenes lyd, og tænker at det bør opleves og ikke forklares, men vær klar på en masse energi, selv når tempoet er taget en kende ned.

Kosmik Boogie Tribe er noget nemmere at definere. Er du til skallerhjerne-råbe-rock, fuld smadder og sange med titler som “Dirty Farmer”, “Shitkicker” og  “Piss, Punk and Pie” så er du placeret det helt rigtige sted, hvis du da altså står foran Udescenen kl. 21.40. Husk hjelm.

Surfs up dude… Eller noget. Rid med på bølgen når den amerikanske Memphis duo, Turnstyles, indtager Teltscenen for fuld skrald med højenergisk surf-psych-rock n roll kl. 22.35. 

23.30 er der dømt dansk/braziliansk garage-rock på Udescenen, når duoen The Courettes spiller op til nattefest. Forvent fuld fart over feltet, 60’er pigeband, doo woop og en charmerende omgang rock, du ikke vil gå glip af.

Noget du heller ikke bør gå glip af, er Uffe Lorenzen’s seneste projekt, Lydsyn. Trioen, der også tæller Palle Demant på bas og Jens Yde på trommer, spiller god gammeldags rock – og hvem faen kan ikke lige dyrke det kl. 00.45 på en ø lidt udenfor Vordingborg? 

Er man ikke træt i både ben og ører efter dette rock maraton, kan man da lige nappe The Orgelheimers i Fortet kl. 02.00. Missede man dem torsdag eller kan man bare ikke få nok, ja så er det bare med at tylle en kande kaffe eller to, skyde en håndfuld Fernet og få danseskoene på, til en omgang orgel i fortet – som man siger…

GFR Must Sees fredag:
Skinny Violet – Udescenen kl. 15.30
Roxy Jules – Teltscenen kl. 16.25
The Scaners – Teltscenen kl. 20.25
Kosmik Boogie Tribe – Udescenen kl. 21.40
Lydsyn – Teltscenen kl. 00.45

Previous articleGutter Island 2022 – Optakt Torsdag 18/8-2022
Next articleGutter Island 2022 – Optakt Lørdag 20/8-2022

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.