Home Koncerter GFRock Fokus: Udvalgte koncerter i København & Århus d. fredag 23/11 +...

GFRock Fokus: Udvalgte koncerter i København & Århus d. fredag 23/11 + lørdag d. 24/11

1377
0

Der er endnu engang lidt forskelligt at vælge imellem, hvis man har lyst til lidt live musik i weekenden – eller trænger til at stikke af fra en Julefrokost. I denne omgang kigger vi både på København og Århus.

Vi lægger ud på Radar i Århus, hvor retro-rockerne fra Thee Attacks er klar til at smide læderjakken og svede old school rock ‘n roll. Da vi anmeldte deres nyeste album Dirty Sheets tidligere i år lød det blandt andet sådan her: “Generelt kommer Thee Attacks godt rundt i rock manegen på “Dirty Sheets”, men uden det forvirrer, og de formår at holde styr på alle ender, og binde dem sammen til et komplet album af høj kvalitet”.

Dørene åbner kl. 20, og for den flade hund entréen koster får du tilmed opvarmning fra Shiny Darkly. Du kan læse mere om arrangementet HER.

Er du derimod i hovedstadsområdet fredag, så gæster det amerikanske kultband og anmelderdarlings Swans Konservatoriets Koncertsal på Julius Thomsens gade 1. Gruppen udgav deres 12. studiealbum i august måned i år, The Seer, som vi satser på at få anmeldt her på siden når vi samler op på de plader, vi ikke nåede da de udkom, i løbet af december måned.

Swans fortæller i et interview til Gaffa at “…jeg vil ikke placere vores musik i nogen kasse. Det er bare Swans-musik, og der findes ikke noget som den” – men skal den defineres (meget) løst, bruges ord som eksperimental og art rock. For den skæve sum af 267 kr. kan du forvente en koncert på mindst to timer og desuden varmer Sir Richard Bishop op fra kl. 21.00.

Voxhall i Århus byder lørdag på de unge danske himmelstormere i The Rumour Said Fire, hvis gennembrudshit “The Balcony” fra 2009 dominerede de danske radiostationer. Samme år vandt gruppen en P3 Guld pris som “P3 Talentet”. De fulgte succesen op med debutpladen The Arrogant i 2010 og er lige nu aktuelle med deres andet album Dead Ends. Den nye plade har signaleret et stilskifte mod mere komplekse og mørke toner, frem for de lysere folk-poprock strømninger der sørgede for bandets gennembrud. Så det er et ungt orkester, der er inde i en rivende udvikling du kan opleve i Århus. 160 kr. står der på prisskiltet, og for dem får du desuden mulighed for at opleve hypede og roste The New Spring.

Københavnerne kan tilgengæld se frem til helt andre toner, når Mighty Music afholder deres Mighty label Night på Loppen. Fra kl. 21.00 får du for kun 70 kr. hele 5 hårdtslående bands. Du får schweizisk dødsmetal fra Soulline, melodisk thrash fra finske Ruinside, spanske Doppler disker op med såkaldt techmetal og oveni får du det anmelderroste danske folkmetal band Vanir. Endvidere fejrer Electric Hellride udgivelsen af deres debutplade Hate.Control.Manipulate, der udkommer på mandag og som vi anmelder her på gfrock.dk i den kommende uge. Så der er nok af tunge og varierede rytmer af varme sig til i Loppens intime rammer. Hvis du er blevet fristet kan du læse meget mere om de forskellige bands og arrangementet HER.

Afslutningsvis vil vi nævne de lokale rocknødder fra I’ll Be Damned, der giver deres tredje koncert i efteråret på hjemmebanen Escobar, i Skolegade i Århus midtby. Samtidig optager de igen materiale til brug i deres kommende musikvideo til nummeret “Fever”, med optagelser fra barens security cams og publikums mobiltelefoner – så her er da en kærkommen lejlighed til at kombinere øl, rock og lidt kreativ udfoldelse. Vi oplevede bandet live fornylig, hvilket du kan læse mere om HER, og gav dem blandt andet dette korte skudsmål med på vejen : “Det virker som om de her fyre bare synes det er pisse hamrende sjovt at spille en ordenlig omgang skallerhjerne-rock – og samtidig gør de det virkelig godt”.  Er du forbandet? Så læs bandets egen invitation til aftenens gak og løjer.

God weekend og rock till you drop derude!

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleJacob Bellens: The Daisy Age ****** (6/6)
Next articleLis Er Stille indgår samarbejde med Enough Said Music