Home Seneste December 2019 - Nyheder GFR julekalender 2019 – 2. december // Roskilde 96

GFR julekalender 2019 – 2. december // Roskilde 96

973
0

Så blev det dælme december. Og ingen december uden en julekalender, sådan er det. Vi disker op med 25 små historier, fra festivalen der er grunden til, at den lille musik-butik er i verden i dag, nemlig Roskilde Festival.

Siden 1995 har Thomas fra GFR nemlig betrådt markerne lidt uden for Roskilde, og i år ramte 25 år i træk. Så i dagene frem til jul, vil der hver dag, blive åbent for en låge, startende den 1.december med det første år, 1995. Det lille tilbageblik vil omhandle den største oplevelse det pågældende år, hvilket kan være alt mellem himmel og jord, men dog mest musik.

2. december – 1996

Da Rage sejrede, Foo Fighters udeblev og den første rigtige camp så dagens lys.

I 1996 var der for første gang arrangeret camp, med hf/gymnasie bekendte, venner og familie. Igen var der ikke specielt meget tryk på camp West, men i forhold til 1995, var udvalgte af frie pladser noget mindre. Men vi fik vores udvalgte spot, og den første camp, for mit vedkommende, var en realitet. Som året før var programmet i 1996 out of this world (Se plakaten fra 1996 HER.), og den absolut største oplevelse, blandt mange, var Rage Against The Machine. Til koncerten havde en lille gruppe fra campen, indfundet sig helt oppe foran Orange, midt for, ved hegnet. Der var tryk på, og alt i alt, var det en fantastisk oplevelse, på trods af en smadret krop efterfølgende.

Foo Fighters var på plakaten, og som en relativt stor fan af bandet allerede dengang, var det en af de større skuffelser, at finde ud af, at de ikke var at finde i programmet og at deres koncert var aflyst. Øv.

Så den første camp og Rage Against The Machine vinder årets oplevelse 1996.
Previous articleGFR julekalender 2019 – 1. december // Roskilde 95
Next articleWhere Did Nora Go: Womb of Life (EP) ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.