Home Seneste December 2019 - Nyheder GFR julekalender 2019 – 1. december // Roskilde 95

GFR julekalender 2019 – 1. december // Roskilde 95

1208
0

Så blev det dælme december. Og ingen december uden en julekalender, sådan er det. Vi disker op med 25 små historier, fra festivalen der er grunden til, at den lille musik-butik er i verden i dag, nemlig Roskilde Festival.

Siden 1995 har Thomas fra GFR nemlig betrådt markerne lidt uden for Roskilde, og i år ramte 25 år i træk. Så i dagene frem til jul, vil der hver dag, blive åbent for en låge, startende den 1.december med det første år, 1995. Det lille tilbageblik vil omhandle den største oplevelse det pågældende år, hvilket kan være alt mellem himmel og jord, men dog mest musik.

1. december – 1995

Velkommen til Roskilde Festival

Uha, det første år på markerne står knivskarpt i erindringen. Det første år, og også første år camping West var åben. Så da undertegnede og storesøster Charlie ramte West onsdag eftermiddag, efter en blaffe-tur fra Haderslev, var der stort set frit valg på marken, en kæmpe kontrast til i dag. Vi valgte et spot, som skulle vise sig at blive det samme sted, vi de mange efterfølgende år, løb for at kapre.

Den største oplevelse i 95 var, ja, alt. Når man en enkelt gang tidligere har været på Midtfyns Festival, var Roskilde en gigant. 130.000+ mennesker, et hav af scener, Gul, Rød, Blå, Grøn, Orange and how many colors have you – med musik og generelt bare indtryk-overload. Vejret var perfekt festival-vejr, programmet, set i 2019 perspektiv, helt latterligt godt (se plakaten her), og det var selvfølgelig, alt i alt, en oplevelse, der grundlagde passionen for Roskilde Festival.

Skal jeg sætte fingeren på den, eller de største oplevelser i 95, må det være The Cure’s koncert på Orange, Weezer med en skadet Rivers Cuomo, belgiske dEUS, Oasis og helt generelt, at gå på opdagelse i det musikalske eventyrland, med det bedste side-kick nogensinde. Tak Charlotte.

https://www.youtube.com/watch?v=biNNUTZn4cUhttp://

Previous articlePremiere: Ny single fra Christian Hede
Next articleGFR julekalender 2019 – 2. december // Roskilde 96

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.