Home Seneste December 2019 - Nyheder GFR julekalender 2019 – 14. december // Roskilde 08

GFR julekalender 2019 – 14. december // Roskilde 08

782
0

Så blev det dælme december. Og ingen december uden en julekalender, sådan er det. Vi disker op med 25 små historier, fra festivalen der er grunden til, at denne lille musik-butik er i verden i dag, nemlig Roskilde Festival.

Siden 1995 har Thomas fra GFR nemlig betrådt markerne lidt uden for Roskilde, og i år ramte 25 år i træk. Så i dagene frem til jul, vil der hver dag, blive åbent for en låge, startende den 1.december med det første år, 1995. Det lille tilbageblik vil omhandle den største oplevelse det pågældende år, hvilket kan være alt mellem himmel og jord, men dog mest musik.

14. december – 2008

Et relativt stærkt program, prægede 2008, som rent vejrmæssigt var en del bedre end 2007 – heldigvis…

Jeg må ærligt erkende, at min hukommelse svigter 100%, når jeg tænker tilbage på 2008 og Roskilde Festival. Men der var noget med en helvedes masse Ga-Jol, Happy Vino, nogle lederhosen og en høvdinge-fjerpragt, man kunne være så uheldig at “vinde” æren af, at rene rundt med. Billeder har det været nærmest umuligt at opdrive, men lidt er det da blevet til.

Jeg fik da også mikset 2008 og 2009 fuldstændig op, så det jeg troede skete i 09, ja, det var 08. Selv Coldplay koncerten fik jeg lavet kludder i…

Men musikken kan jeg da huske lidt af, og her var der nogle fine koncerter og årets program var faktisk helt kompetent. Så det er måske ikke overraskende, musikken der løber med prisen i 2008, hvor Band of Horses og The Streets topper listen. Men også Radiohead, The Chemical Brothers og Mogwai leverede fornemme koncerter, og gode gamle Neil Young spillede i 1000 år, en god lur jeg fik der. Se årets plakat HER.

Band of Horses spillede på Arena, og der kunne ikke proppes flere folk ind i det telt. De åbnede med kæmpehittet “Is There A Ghost” og så sig derefter ikke tilbage, en smuk koncert.
The Streets fyldte pladsen foran Orange Scene og skabte en giga fest, specielt da han fik alle til at sætte sig ned (go low), for derefter af hoppe op på hans que, og gå danse-amok, var genialt. Yes, et godt brugt trick, men jeg har aldrig set en artist, der stort set fik alle foran Orange til at gå med på legen, vildt at være en del af.

Årets oplevelse: The Streets.
Coldplay lukkede Orange med en nærværende koncert, hvor bandet endte med at spille midt ude blandt publikum, den perfekte afslutning på en kanon festival.

Årets oplevelse: The Streets (og polet-fundet).
 

Previous articleTrader: Trader EP ★★★★☆☆
Next articleGFR julekalender 2019 – 15. december // Roskilde 09

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.