Home Seneste December 2019 - Nyheder GFR julekalender 2019 – 11. december // Roskilde 05

GFR julekalender 2019 – 11. december // Roskilde 05

837
0

Så blev det dælme december. Og ingen december uden en julekalender, sådan er det. Vi disker op med 25 små historier, fra festivalen der er grunden til, at denne lille musik-butik er i verden i dag, nemlig Roskilde Festival.

Siden 1995 har Thomas fra GFR nemlig betrådt markerne lidt uden for Roskilde, og i år ramte 25 år i træk. Så i dagene frem til jul, vil der hver dag, blive åbent for en låge, startende den 1.december med det første år, 1995. Det lille tilbageblik vil omhandle den største oplevelse det pågældende år, hvilket kan være alt mellem himmel og jord, men dog mest musik.

11. december – 2005

Let there be Foo! Og solskin.

Ja tak! Endelig, efter 10 års ventetid, var Foo Fighters endelig på plakaten igen, efter de snød med en aflysning tilbage i 1996. Og lad det være sagt med det samme, bandet leverede en af de større rock-fester, jeg i min tid på Roskilde Festival, har været vidne til. Og ikke overraskende, var deres koncert på Orange Scene, den største oplevelse, med længder, denne sommer på festivalen.

Bandet var fyr og flamme, og formåede at komme laaangt udover scenekanten, også helt bogstaveligt, da forsanger Dave Grohl, efter en længere gåtur foran scenen, pludselig stod på taget af lydteltet, og gav den gas. Så bliver det sgu ikke mere rock ‘n’ roll!

Det var ellers noget af et program der var blevet skruet samme. Black Sabbath, Audioslave, Green Day, Interpol, Athlete, The Raveonettes, Mars Volta, Sonic Youth og Kent gjorde så sandelig også en god figur. Men de nåede ikke Dave og co til sokkeholderne. Se årets plakat HER.

Camp Gnu var tilbage, på den rigtige mark, på West, i favoritområdet i nærheden af C70 (mener jeg firkanten hedder). Der var blevet taget ved lære, af de senere års fejlslagene forsøg på, at kapre den helt rigtige plads.

Hvis vejret var VM i råen i 2004, så skal jeg da love for, at det tog revanche i 2005. Godt med sol, og stort set ingen regn, lige som det skulle være. Dog havde det dårlige vejr skræmt folk fra at købe billet, da festivalen ikke var udsolgt, da portene blev åbnet om torsdagen. Det var iøvrigt også den mest fredelige festival i mange år.

Årets oplevelse: Foo Fighters!
Previous articleAuralist: Between The Devil And The Sea ★★★★☆☆
Next articleGFR julekalender 2019 – 12. december // Roskilde 06

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.