Home Seneste December 2019 - Nyheder GFR julekalender 2019 – 12. december // Roskilde 06

GFR julekalender 2019 – 12. december // Roskilde 06

1223
0

Så blev det dælme december. Og ingen december uden en julekalender, sådan er det. Vi disker op med 25 små historier, fra festivalen der er grunden til, at denne lille musik-butik er i verden i dag, nemlig Roskilde Festival.

Siden 1995 har Thomas fra GFR nemlig betrådt markerne lidt uden for Roskilde, og i år ramte 25 år i træk. Så i dagene frem til jul, vil der hver dag, blive åbent for en låge, startende den 1.december med det første år, 1995. Det lille tilbageblik vil omhandle den største oplevelse det pågældende år, hvilket kan være alt mellem himmel og jord, men dog mest musik.

12. december – 2006

Camp life ohne ende.

2006 var endnu et år, hvor solen dominerede, blot en enkelt dag faldt der regn, og det passede da også perfekt med, at badesøen åbnede dette år – den var velbesøgt, siges det.

For mit vedkommende, gik en del af tiden i campen, der igen lå hvor den skulle på West. En god stor Camp, hvor der for første gang, var banket en gedigen flagstang op, med vores første rigtige flag i. Et kæmpe rødt flag, med den flotteste Gnu-hoved på. I forbindelse med VM, var der smækket en kæmpe storskærm op ved Skate, som lå i motorvejsenden på West. Skærmen pegede meget belejligt ud mod campingpladsen, så man skulle ikke gå mange meter, før der var bold. En farlig god add-on, til en i forvejen, god opvarmningsuge.

Desværre deltog Danmark ikke ved dette VM, men det gjorde Italien, og det kunne undertegnede ikke så godt lide. Da jeg mødte GFR’s redaktionschef, Jonas første gang, var han iklædt en Italienstrøje, da han pænt ankom til campen. I min brandert var jeg ikke skide høflig, så det første han blev mødt med, var noget i retningen af; Fucking Judas! Og ta-da, Jonas hed nu Judas, og det gør han for den sags skyld stadig 🙂

Musik, musik, musik. Deftones spillede mindst lige så pisse højt, som da de gæstede Roskilde senest i 2001, Tool væltede Orange, som de også gjorde i 2001, Placebo tryllede på Arena, Kaizers Orchestra skabte elefant-trampe-fest foran Orange, Scissor Sisters en nattefest, Bob Dylan var underlig som han skal være, The Strokes medium kedelig, men max cool, Volbeat skruede unga-bungaen op på 11, Arctic Monkeys var formidable som altid og Roger Waters samlede cirka 1 milliard mennesker foran Orange Scene søndag aften – det var liiige i overkanten, men lyden, på det sprit-nye anlæg ved Orange, var sublim. Se årets plakat HER.

2006 var iøvrigt første gang GnuFighters/GFR dækkede Roskilde Festival, godt arbejde Kodi. Anmeldelser fra 2006 kan læses HER.

Årets oplevelse: Camp Gnu og mødet med Judas 🙂
 

Previous articleGFR julekalender 2019 – 11. december // Roskilde 05
Next articleRepeat #39

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.