Home Artikler April 2013 - Fokus GFR Fokus: Spot Festival 2013, udvalgte koncerter (rock), lørdag d. 4/5

GFR Fokus: Spot Festival 2013, udvalgte koncerter (rock), lørdag d. 4/5

4163
0

Ved første hurtige øjekast, er årets Spot program lidt tyndt besat hvad rock angår, men et lidt dybere dyk ned i navnene viser, at der skam er lidt at komme efter alligevel. Her kigger vi hurtigt på udbuddet på dag to, lørdag d. 4/5. Fredag finder du HER

Indie og folk synes at være Spot’s primære fokus hvad rock i bred forstand angår, hvorimod du skal kigge langt efter rendyrket rock ‘n roll og metal. Især den bugnende danske metal-scene synes ignoreret i kriminel grad når der alene de seneste par måneder er udsendt fænomenale plader fra feks. Boil, Essence og The Psyke Project. Kritikken og manglerne, skal dog ikke tage noget fra de navne der rent faktisk er fundet plads til, og der venter stadig en masse potentielt interessante oplevelser derude.

Her er et hurtigt blik udover lørdagens program, de største navne er sorteret fra, vi fokuserer på de lidt mindre. Et klik på kunstnernavnet, sender dig videre til Spot’s bandinfo side for pågældende navn.

Paper Tigers, Café-Scenen, 14.30
Du skal tidligt op (forholdsvis) lørdag, og på Café, ikke for at spise hip-brunch, men for at høre Paper Tigers retro-rock/britpop. Det må passe perfekt til koncert-tømmermænds-ramte Spot-kroppe.

Artificial Brothers, SCC That, 15.15
Ellers kunne dagens første koncert måske være denne, især hvis du har hang til de nævnte inspirationskilder:”Sonic Youth, The Flaming Lips, Talk Talk, David Bowie, New Order” – det lyder da umiddelbart lovende.

Echo Me, Radar, 16.00
Bagefter kan du nå at vralte om til Radar, hvor et af byens bedste spillesteder ligger lokale til Echo Me’s version af moderne folk/pop-rock. Måske et kærkomment pusterum, for de næste par timer skal du løbe stærkt…..

Death Valley Sleepers, Atlas, 16.30
Bandet begejstrede ikke vores anmelder da de udsendte på deres selvbetitlede album sidste år, men for fans af The Raveonettes, er de måske et live kik værd?

Helmet Compass, Filuren, 16.35
Ellers er der nymodens hippie-toner fra den særdeles produktive trio Helmet Compass, som vi har anmeldt 1, 2, 3 gange her på GFRock. Oprindeligt fra Århus, nu bosat i København – vender de immigrerede bysbørn hjem med manér?

The White Album, Lille Sal, 17.00
Dagens første tur på ind i Musikhuset går til Lille Sal, hvor der serveres langskægget folk. The White Album har allerede fået opmærksomhed i USA og England, nu er turen kommet til Danmark.

By The Patient, Foyer, 17.15
Hvis der er brug for et mere dybt og hårdt stød i dunken, så er der “sård døø” fra By The Patient, som vi tidligere har anmeldt til 4 stjerner her på siden. Spot programmet er fælt underernæret hvad metal angår, så er du sulten efter den slags, er By The Patient et af de få tilbud i år.

Dangers Of The Sea, Voxhall, 17.30
Endnu et navn som har fundet vej til vores net-spalter, og til temmelig stor begejstring for vores anmelder. Han var ikke alene om at rose debutten fra de afdæmpede indie-folk’ere Dangers Of The Sea, så er metal ikke sagen, så tag turen tilbage til Voxhall.

Cody, SCC THIS, 18.15
Du kan endda næsten nå op af bakken igen til Cody, der er blandt de mere rutinerede navne på årets plakat, men aldrig helt har fået det brede gennembrud deres veludførte moderne country-rock ellers berettiger til.

Deathcrush (NO), Atlas, 21.15
Spot programmet tager sig igen en ordenlig blunder hvad rockede toner angår først på aftenen, så sulten burde være på plads hos publikum når norske Deathcrush inviterer til No-wave/noise rock. Der loves brutalitet, konfronterende seksualitet og mishandling af instrumenter, bon appetit!

The Good The Bad, Foyer, 21.30
Skulle det alligevel være for voldsomt, så er der laber Tarantino instrumental-rock fra The God the Bad, hvis seneste udgivelse lå i den 4-stjernede ende ifølge vores anmeldelse.

We Invented The Night, Café-Scenen, 22.15
Alligevel noget af en påstand… nå, bag bandnavnet gemmer der sig et 9 mand stort musikkollektiv, bestående af medlemmer fra Maskinvåd, Asbjørn, Islets of Dust, Kites and Komets, Ladylion og NovemberDecember. Der loves post-indie.

Hamferð, Atlas, 22.50
Så er der endelig mulighed for en metal-insprøjtning igen, når færøske Hamferð indtager Atlas med doom-metal inspireret af hjemstavnens barske og smukke natur. Bandet har vundet “Metal Battle” på Wacken Festival, så der er forhåbentlig en af de større oplevelser i vente.

Ocean View, Atlas, 00.25
Bliv hængende på Atlas, og luk årets Spot Festival med et band der lister følgende inspirationskilder: “Blod, sved, frihed, lighed og broderskabet”, spillet som “Post-junk” – lyder spændende, og som passende skrub-ud-i-natten musik.

Skrevet af Kodi

Yderligere info finder du på Spot Festival’s hjemmeside

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul,  metal and the what have you – hver dag!

Previous articleGFR Fokus: Spot Festival 2013, udvalgte koncerter (rock), fredag d. 3/5
Next articleSparkplug: Idiot Monster ***** (5/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.