Home Artikler April 2013 - Fokus GFR Fokus: Spot Festival 2013, udvalgte koncerter (rock), fredag d. 3/5

GFR Fokus: Spot Festival 2013, udvalgte koncerter (rock), fredag d. 3/5

7294
1

Ved første hurtige øjekast er årets Spot program lidt tyndt besat, hvad rock angår, men et lidt dybere dyk ned i navnene viser, at der skam er lidt at komme efter alligevel. Her kigger vi hurtigt på udbuddet på førstedagen, fredag d. 3/5. Lørdag finder du HER

Indie og Folk synes at være Spot’s primære fokus hvad rock i bred forstand angår, hvorimod du skal kigge langt efter rendyrket rock ‘n roll og metal. Især den bugnende danske metal-scene synes ignoreret i kriminel grad når der alene de seneste par måneder er udsendt fænomenale plader fra feks. Boil, Essence og The Psyke Project. Kritikken og manglerne, skal dog ikke tage noget fra de navne der rent faktisk er fundet plads til, og der venter stadig en masse potentielt interessante oplevelser derude.

Her er et hurtigt blik udover fredagens program, de største navne er sorteret fra, vi fokuserer på de lidt mindre. Et klik på kunstnernavnet, sender dig videre til Spot’s bandinfo side for pågældende navn.

Helhorse, SCC THAT, 15.30
Vi lægger ud med det måske stærkeste rocknavn overhovedet på Spot programmet, sludge-metallerne fra Helhorse. Er du til navne som Eyehategod, High On Fire, Down, Pantera og Crowbar, så er Helhorse sagen.

The Malpractice, HeadQuarters, 16.00
Herefter kan du skynde dig over på den anden side af gaden, drøne ned i HQ kælderen og se The Malpractice. De spiller selvudråbt “dirty and evil popmusic”, en sprælsk genrecocktail, der har kastet en række flotte anmeldelser af sig – så det bør du jo nok ikke snyde dig selv for.

Boho Dancer, Voxhall, 16.00
Er du mere til alternativ folk, så forlad det lyse forårsvejr og hop ind i mørket på Voxhall, hvor Boho Dancer giver deres bud på moderne folk-musik. Gruppen har allerede optrådt på både Smukfest og Northside, er hypen berettiget? Kom og tjek det ud.

Darling Don’t Dance, Åben Scene, 17.00
Du har bagefter tid nok til at finde Åben Scene, hvor Darling Don’t Dance byder op til støjrock-bal. Gruppen præsenteres som “Støjrock i høje hæle”, så kan man jo ikke fortænke dem i at larme frem for at danse.

Go Go Berlin, SCC THAT, 17.30
Danse får du tilgengæld mulighed for når de unge udadvendte beat-rockere Go Go Berlin, efter eget kække udsagn “Danmarks Bedste liveband”, indtager scenen. Vi anmeldte deres koncert på Beta fornylig, anmeldelsen finder du HER.

Baby In Vain, Atlas, 18.00
Hvis du hellere vil stene til noget stoner-grunge, så kig forbi Atlas. Om ikke andet for at få bekræftet, at det ikke kun er en genre forbeholdt mænd, men at tre teenage-piger også kan stene seriøst ud.

Before The Show, HeadQuarters, 18.00
Samme tid, lige i nærheden, leveres der prog-pop fra Before The Show, der bliver kaldt en blanding af tidlige Peter Gabriel og Sigur Rós – kan det nu også passe? Og hvordan lyder det så mon? Ned i kælderen og find ud af det!

Kiki Pau (FI), Foyer, 19.15
Efter en lille pause, hvor du kan nå i Føtex og købe pølsehorn, er der mulighed for at slå mave til kosmisk space-rock…. fra Finland! Du behøver ikke vide mere.

Dad Rocks!, Atlas, 19.45
Hvis det trods alt er for mærkeligt for dig, så hold en lidt længere pause og smut ned på Atlas. Her er der folk-pop, med blæs, stryger og tangenter, det KAN kun være godt for fordøjelsen.

Indians, Voxhall, 21.00
Her er et navn, der måske allerede har for meget foromtale og buzz med sig til, at vi egentlig burde have taget det med her. Men, rock-programmet er lidt tyndt fredag aften, så hvis du savner noget med guitar, byder Voxhall indenfor.

Yast (SE), Voxhall, 22.45
Bare bliv hængende efter Indians, svensken kommer med “lo-fi dream pop”, inkl. guitar.

Maskinvåd, HeadQuarters, 23.00
Eller måske var det turen værd, at drible op af bakken igen og ned i kælderen. Maskinvåd begejstrede vores anmelder, da de fornylig varmede op for Jacob Bellens på Radar – læs hvorfor HER.

Ginger Ninja, Voxhall, 00.30
Aftenes noget tynde rock-program afsluttes med altid festlige Ginger Ninja, der efterhånden er fast inventar på Spot Festival. Du kender helt sikkert nogle af deres humørspreder sange, så hvorfor ikke slutte aftenen med et smil på læben på Voxhall?

Skrevet af Kodi

Yderligere info finder du på Spot Festival’s hjemmeside

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul,  metal and the what have you – hver dag!

Previous articleWhite Ocean: Woods *** (3/6)
Next articleGFR Fokus: Spot Festival 2013, udvalgte koncerter (rock), lørdag d. 4/5

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.