Home Seneste December 2013 - Seneste GFR Fokus: Koncerter i København, uge 50

GFR Fokus: Koncerter i København, uge 50

3434
0

Vi er midt i december, og inden spillestederne holder lidt velfortjent jul og nytårspause (i større eller mindre grad), er der stadig en del at komme efter rundt omkring i byen.

Vi lægger ud med et hyldest arrangement for Frank Zappa i Amager Bio torsdag aften, i anledning af Zappa’s 20 års dødsdag d. 4/12. Tidligere er dagen blevet markeret med koncerter af Frank Zappa Live Event, et band bestående af musikere der har spillet med legenden. I år gæstes Amager Bio af Frank Zappa Live Event’s keyboardspiller, Thomas Thor Viderø Ulstrup, og trommeslager, Jesper Pyskow, samt nye musikere, under titlen Mystery Men – En Frank Zappa Live Event.

Bandet vil fokusere på materialet fra 70’erne og især pladen Overnite Sensation, der samtidig kan fejre 40 års jubilæum i år.

Amager Bio
Torsdag d. 12/12
Tid: 19.00 (døre)
Pris: 200 kr.
I Råhuset bydes der på en interessant 3-retters menu bestående af danske bands. Black Seagull, der er opstået af asken efter On Trail og Passion Orange, gør sig indenfor den brede definition alternativ rock, tilsat akustisk folk. SPEKtR er et rent instrumentalt band med produktive Manoj Ramdas i centrum, på plade var jeg ikke overvældet, men live fungerer bandets filmiske univers noget bedre for mig. Slutteligt har vi de dansksprogede punk-pirater Skullclub, hvis EP Klyng Dem Op jeg kastede 5 fornøjede stjerner efter for nogle måneder siden. I anmeldelsen lød det blandt andet:

“Skullclub er lyden af et toptrimmet bodega-band, i bedste forstand, men samtidig også lyden af en flok gutter som man gerne sad sammen med på en bænk, en mandag formiddag og skuede ud over havnen, imens man delte en pose Elefanter. Hverken musikalsk eller lyrisk er det specielt banebrydende, men bandet har alligevel så meget personlighed og deres egen stil, at det på ingen måde føles fortærsket eller trættende”.

Råhuset
Torsdag d. 12/12
Tid: 21.00 (koncertstart)
Pris: 80 kr.
Loppen er der dansksprogede toner, når Spillemændene indtager det lavloftede lokale på Staden. Gruppen udsendte tilbage i september et af de mest originale albums jeg har hørt i meget lang tid, jeg giver lige ordet til mig selv i den 6-stjernede anmeldelse:

“Er det ætsende satirisk? Er Spillemændene lidt frastødte? Er de positivt stemte? Man får sjældent noget, der kan tydes som entydige svar på Nationalsange, alligevel virker det ikke distancerende, det er bare åbent for fortolkning på grund af bandets leg med både sprog og musik. Og konstant billedskabende”. Læs hele anmeldelsen HER

En barnligt nysgerrig blanding af jazz, indie-rock, visesang og meget andet.

Support: Den Magiske Ørn

Loppen
Torsdag d. 12/12
Tid: 21.00
Pris: 80 kr.
Bliver du af ukendte årsager, der fortaber sig i tågerne, hængende på Christiania, så kig ind på Loppen igen fredag. Her svinger endnu et dansksproget band forbi i form af De Høje Hæle. Lømmel- og knallert punkerne modtog 4 stjerner af kollega Judas da han anmeldte deres album nummer 2, Mund Til Mund, for et par måneder siden.

Desuden lavede selvsamme Judas en Q&A med bandet, som kan læses her, hvor det ikke helt fremgik om De Høje Hæle tog pis på situationen, med glimt i øjet formoder vi, eller bare har en skæv tilgang til verden. Det samme gætter vi på gør sig gældende i en live-situation, tjek det ud!

Support: The Great Veil

Loppen
Fredag d. 13/12
Tid: 21.00
Pris: 70 kr.
Er du mere til Psych-rock i forskellig indpakning, så er A Demonic Psych Night måske lige noget for dig. Dæmonens Port åbnes og præsenterer en musikalsk buffet bestående af 5 bands: Agusa, Myreskær, Hills, Narcosatanicos og Doublestone, hvis debutalbum Wingmakers fornylig modtog 5 stjerner her på gfrock.dk. I anmeldelsen lød det blandt andet:

“Wingmakers lyder som den er undfanget på samme tid som den klassiske stenede heavy rock kom til verden, så er du frisk på a blast from the past, fra et sejt rockende orkester der lyder som om de har fået masser af luft under vingerne, så er det her en uomgængelig udgivelse”. Læs anmeldelen HER

Dæmonens Port
Fredag d. 13/12
Tid: 20.00
Pris: 50 kr.
KB18 kan du samme aften få en ordenlig en på julesnotten, når Scream For X-mas ruller af stablen. ROCKFREAKS.NET & TRUE BELIEVER præsenterer årets sidste og vildeste Hardcore ✯ Metal ✯ Crust ✯ Black ✯ Punk ✯ Grind Xtravaganza i KBH!! Som de skriver på nettet.

Line uppet består af: Halshug, Iron (SE), Ajuna, Redwood Hill, Gesapolis og The Psyke Project.

Sidstnævntes album Guillotine modtog topkarakter af undertegnede HER, ligesom vi 2 gange har haft fornøjelsen af at opleve dem live i år: På Beta i sommers og til 1-Day Hardcore Showdown i Amager Bio tilbage i august måned.

KB18
Fredag d. 13/12
Tid: 19.00
Pris: 50 kr. (forsalg) // 70 kr. (døren)
Hvis du stadig har hørelse tilbage, så er der forskellige muligheder for at få blæst resten væk lørdag. Det danske dødsmetalband Iniquity udsendte i perioden 1996-2001 tre albums, og har ellers levet en ustabil tilværelse som kultband, med sporadiske gendannelser. I første omgang gik de i opløsning for over 10 år siden, men det seneste år har de givet spredte koncerter rundt omkring i Europa.

Nu sætter de punktum for den midlertidige gendannelse på Beta, hvor de har aalborgensiske Ferocity med som opvarmning.

Beta 2300
Lørdag d. 14/12
Tid: 21.00
Pris: 100 kr. (forsalg) // 120 kr. (døren)
Ovre i nabobygningen, Amager Bio, er der dømt blues aften med boogie og blues rockerne Midnight Blues. Gruppen udsendte tidligere på efteråret et nyt album, deres 5., og er nu på landevejene igen. Line uppet består denne gang af: Peter Domtorp (guitar og sang), Carsten  “Den skaldede kok” Olsen (bas og kor) og Klaus Nielsen (trommer og kor).

Amager Bio
Lørdag d. 14/12
Tid: 20.00 (døre)
Pris: 150 kr. (forsalg) // 175 kr. (døren)
Vi slutter runden af i Pumpehuset, hvor resterne af julesnotten kan blive trykket helt ind i kraniet til Anti X-Mas Metal Bash! Der inviteres til metal-hygge og fejringen af endnu et vellykket metal år i Danmark, med 3 bands på scenen og DJ-sæts fra folk fra Sort Søndag, Copenhell, Devilution, Blastbeast, BETA, Rockfreaks, m.fl.

De 3 bands er: Fall Of Pantheon, Hell’s Domain og Manticora

Pumpehuset
Lørdag d. 14/12
Tid: 21.00
Pris: 120 kr.
Af Kodi

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articlePro-Pain: The Final Revolution **** (4/6)
Next articleTouching Grace – Gospels – 13/12 – 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.