Home Seneste April 2014 - Nyheder GFR Fokus: Koncerter i København, uge 15

GFR Fokus: Koncerter i København, uge 15

2718
0

Så er der dømt påske, helligdage and what not, men der er stadig koncerter at finde rundt omkring i hovedstaden, her er et lille udvalg.

I aften har vi fundet 2 tilbud, vi lægger ud på Loppen, hvor der er electronica/indie/atmosfæriske pop toner fra britiske Waylayers. Danske Swoosh gør sig derimod i hvad der beskrives som “heftige trommer, rå riffs, kæk vokal og manisk attitude”. Det er vel ugens “en på opleveren/tag chancen koncert”.

Loppen // d. 16/4 // Kl. 21.00 // 90 kr.

Skal det være tungere, og har du ikke billet til den udsolgte Crowbar koncert på Beta, så kan du smutte i Templet i Lyngby. Her er der dækket op til stenet tung-rock fra gud eget land, Amerika, når Elder og support bandet Hull sætter farten ned og sætter den i stoner-gear. Elder  tager arven op efter Sleep og leverer klassisk stoner-metal krydret med heftig psykedelika, hvor Hull blander  elementer fra thrash, doom og heavy rock.

Templet // d. 16/4 // Kl. 20.00 // 80 kr
Torsdag lægger du alligevel brak fordi du ikke kan styre det at få ferie kombineret med livemusik og øl, så da tager vi en slapper og er friske igen til fredag.

Da er der nemlig musik i Lille Vega fra da undertegnede her var ung og the shit. New York thrash/groove/industrial-metal og hardcore punk veteranerne Prong, der blev dannet tilbage i 1986 kigger nemlig forbi Vesterbro. Bandet toppede kommercielt med 1994 gennembrudspladen Cleasing, men er er forsat med at udsende solide albums efterfølgende.

Support: Klogr

Lille Vega // d. 18/4 // Kl. 21.00 // 165 kr.
Fredag står i de forbandedes tegn, når aarhusianske I’ll Be Damned tager turen til hovedstaden og gæster High Voltage sammen med Raped In Reno. Undertegnede tog hele turen til Aarhus sidste lørdag KUN (okay næsten kun) for at opleve I’ll Be Damned spille sammen med Förtress i Studenterhuset.. og så aflyste de på dagen. Og jeg kan, selvfølgelig, ikke nå på High Voltage lørdag, det er klart. Men det kan DU! Og HER kan du læse meget mere om hvorfor GFRock synes de er et kig værd.

High Voltage // d. 18/4 // Kl. 22.00 // 70 kr.

Vi smutter let og elegant videre til lørdag, hvor der er had på programmet. Faktisk 2 slags. Først på Beta, hvor aarhusianske Hatesphere headliner en aften der ellers står i de mindre kendte navnes tegn. Inden Hatesphere indtager scenen er der nemlig en runde af W.O.A. Metal Battle, hvor Sons of Death Valley, Mushroom Cloud, The Vision Ablaze og Necrosis dyster om en plads i finalen, som afholdes på Radar i Aarhus d. 10/5. Den samlede vinder får chancen på årets Wacken Open Air Festival.

Men inden der kommer levende musik, så afholder Musikparlamentet en panel-debat om metalmusikken, den kan du læse mere om HER.

Hatesphere udsendte i øvrigt det solide album Murderlust sidste år, som jeg tildelte 4 lige så solide stjerner, anmeldelsen af den kan læses HER.

Beta // d. 19/4 // Kl. 16 (debat start) Kl. 19 (dørene åbnes til musikken) // 125 kr. (forsalg) 150 kr. (døren)

Templet byder på en anden slags had, nemlig det polske ekstrem-metal band Hate. Bandet har gennemgået en række udskiftninger siden dannelsen, hvor kun frontmand ATF Sinner har været med hele vejen. Bandets lyd blandet elementer fra genre som industrial, black metal og mere ambiente toner.

Support: Heidra

Templet // d. 19/4 // Kl. 20.00 // 140 kr.
Vi lukker og slukker for det korte påske-kig i kirke! Nærmere betegnet Church Of Misery, der holder musikalsk gudstjeneste på Beta søndag aften. Bandet præsenteres som “Japans mest kendte doom/stoner-band” – det er jeg villig til at tro på, uden lige at undersøge det nærmere. Bandets grundlægger, bassist Tatsu Mikami, dannede gruppen i 1995 udfra en sund fascination for Saint Vitus og Black Sabbath. Siden debutten i 2001 er inspirationsradiusen udvidet med så forskelligt klingende bands som  Led Zeppelin og EyeHateGod. Hvis det ikke er nok, så får de oven i hatten prædikatet “Japans tungeste band” – kan det mon passe?

Support: Tombstones (N)

Beta // d. 20/4 // Kl. 19.00 // 150 kr (forsalg) 175 kr. (døren)

Inden vi daffer ud i solen, så sætter vi lige et sidste punktum med et lille stykke med Crowbar. New Orleans sumperne spiller i aften en forlængst udsolgt koncert på Beta, enjoy!
Af Ken Damgaard Thomsen

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

heftige trommer, rå riffs, kæk vokal og manisk attitude – See more at: http://loppen.dk/event/waylayers/#sthash.eu8rBuVy.dpuf
heftige trommer, rå riffs, kæk vokal og manisk attitude – See more at: http://loppen.dk/event/waylayers/#sthash.eu8rBuVy.dpuf
Previous articleVokadin’s dagbog fra Asien – kapitel 1
Next articleGFR Live: Scorpion Child + support 15/4-2014, BETA ***** (5/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.