Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer The Vision Ablaze: Reach For The Stars EP **** (4/6)

The Vision Ablaze: Reach For The Stars EP **** (4/6)

2231
0

Reach For The Stars, er en metal EP som jeg kan lide dem – short, sweet and to the fucking point. Det amagerkanske band The Vision Ablaze spilder ikke tiden, og blæser ud over de moderne metal sletter med en eksplosiv omgang melodisk progressiv metal med masser af tempo.

Bandet har “kun” tre år på bagen, men lyder meget sammenspillede, det er både stramt udført og lyder meget naturligt, når de fem gutter drøner igennem EP’ens tre numre med masser af attitude og overskud. De tre Jacob Hansen producerede numre har alle et teknisk højt niveau og lyder både hårdtslående og ganske labre, omend produktionen måske er lige pæn nok – lidt flere kanter og knaster ville egentlig ikke skade.

Den tempofyldte og potente “Ascension” indleder Reach For The Stars i overbevisende stil, der er solidt smæk på samtlige instrumenter, uden at nogen af dem løber med hele opmærksomheden, imens forsanger skiftevis growler, skriger og leverer mere melodiske skønsangspassager. Vi befinder os på mange måder i et typisk 00’er metal-univers, hvor især et navn som Killswitch Engage dukker op som tydelig inspirationskilde. Så hvis deres blanding af hurtige aggressive klanglader blandet med mere rolige melodiske stykker ikke lige er dig, så bør du nok styrer udenom The Vision Ablaze.

“Smell Of Guilt”, EP’ens længste nummer med sine lidt over 5 minutter, skruer lidt op for de progressive tendenser, med flere temposkift og nogle trommer der lige får et par ekstra omgange gedigne klø. Endnu en vellykket skæring, som demonstrer at The Vision Ablaze er et musikalsk kompetent band, med masser af muskler bag instrumenterne, men samtidig et tilpas køligt overblik, så virkemidlerne ikke løber af med dem. Især sidste halvdel af sangen, hvor aggressiviteten lige får et ekstra nøk opad, er virknings- og kraftfuld.

The Vision Ablaze indleder EP’en sidste nummer, “Born Blind”, på mere udfarende bølle-metallisk vis, med instrumenter og knyttede næver svingende for fuld hammer. Vokalen er det første minut skrigende, hidsig og lige i fjæset på lytteren, inden den, karakteristisk for genren, slår over i et mere blidt og melodisk toneleje i omkvædet. Meget traditionelt, men bandet hiver den hjem på, at det ikke lyder upersonligt og som en bevidstløs genrepastiche, blot forankret i en genre, der måske var ved at sejre sig selv ihjel for nogle år siden. Den tændte og sammenbidte midterdel i nummeret, er der hvor “Born Blind” ånder tungest og lever mest for mig.

Alt i alt er der sgu ikke så meget mere at tilføje til det, The Vision Ablaze frembringer på denne relativt korte EP. Det er forbandet godt eksekveret, leveret med masser af overskud og selvtillid, fokuseret uden af det bliver for stift og der sker en masse på den begrænsede spilletid, uden at det fremstår rodet. EP’en fungerer samtidig som en smagsprøve på et kommende debutalbum, som bandet allerede er i gang med at indspille – det skal blive spændende at se, om gruppen har materiale nok til et helt album.

Den klassiske metal-formel, som de periodevis benytter sig flittigt af her på Reach For The Stars, virker glimrende i begrænsede mængder, men over et helt album skal der nok brydes lidt mere med genrens traditioner. Smides lænkerne, så er The Vision Ablaze helt sikkert værd at holde øje med når pladen udkommer, indtil da er EP’en en effektiv lille vitaminindsprøjtning.

Anmeldt af Kodi

Hør EP’en HER, og besøg bandet på Facebook

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articlePlacebo – Nancy Boy – 30/7 – 2013
Next articleAnthrax – The Devil You Know – 31/7 – 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.