Home Koncerter GFR Fokus: Koncerter i København, uge 14

GFR Fokus: Koncerter i København, uge 14

2854
0

Marts er i gang med de sidste krampetrækninger, lad os se hvad de københavnske spillesteder blandt andet kan byde på måneden ud…

Vi lægger ud i Pumpehuset, der i aften gæstes af de britiske syre/retro rockere Uncle Acid and The Deadbeats. Bandet gæstede Roskilde Festival i sommers, hvor jeg i de tidlige morgentimer sad og stenede i en uværdig tilstand efter GFRock redaktionens forsøg på at selvdestruere under Metallica tidligere på aftenen. En gedigen stener! Og mon ikke der er linet op til samme traktement i Pumpehuset i aften?

Pumpehuset // d. 27/3 // Kl. 21.00 // 130 kr.

I aften er der også mulighed for at opleve Horsens veteranerne Pretty Maids i mere intime rammer end vanligt, når de giver en velgørenhedskoncert til fordel for Børnecancerfonden på Hard Rock Café. Alle billetindtægter går ubeskåret til fonden, så der er både heavy metal og en god sag at nyde for pengene. Bandet rider igen på lidt af en bølge, med et par stærke plader de seneste år. Sidste år tildelte jeg albummet Motherland 4 stjerner, samme antal modtog den netop udsendte Louder Than Ever.

Hard Rock Café // d. 27/3 // Kl. 21.30 // 250 kr.

Hvis X-Factor finalen ikke lige holder dig foran skærmen fredag, så kunne du smutte en tur i Templet i Lyngby, hvor art/prog-rock trioen Liserstille spiller op til moderne dans. Bandet gør sig indenfor lettere teatralsk og melodramatisk rockmusik, ikke helt ulige hvad man for eksempel finder hos Muse, måske bare lidt mere eksperimenterende. Jeg har to gange anmeldt udgivelser af bandet, først albummet Nous der modtog 4 stjerner for snart 2 år siden og senest mini-albummet Flight Of Belljar sidste efterår, der søreme også fik 4 af de gode.

Support: No Hay Banda

Templet // d. 28/3 // Kl. 20.00 // 80 Kr.

I Kødboderne diskes der op med 3 saftige upcoming kødlunser, når Vokadin, Skinny Violet og Bob Sacamano indtager KB18 fredag aften. Skinny Violet er lidt et ubeskrevet blad for mig, men deres skramlede garage-rock er ved at have medvind rundt omkring. Vokadin havde vi selv fornøjelsen af at have på plakaten til vores arrangement i Aarhus i oktober måned, er du til punk, grunge og rå rocknerve, så er det et band der er i stand til at blæse dig ud af skoene. Bandet er ved at gøre sig klar til en Asien tour, som du kan læse mere om HER. Bob Sacamano er er nok det mest afdæmpede navn blandt de 3, men selvom de flirter med mørk country/americana og “voksen rock”, så er der stadig plads til støjende guitar eksplosioner og smæk på instrumenterne. Live anmeldelser og andet som vi har bragt om bandet finder du HER.

KB18 // d. 28/3 // Kl. 20.00 // Gratis

http://youtu.be/ghWQBq7RMfk

Loppen er der fredag aften dobbelt dansk i form af rock/popperne Lars & The Hands Of Light, hvis radiohits “Hey My Love, Hey Love” og “Me Me Me” du måske har hørt, samt de dansksprogede new wave’ere Maskinvåd. Sidstnævnte har vi haft fornøjelsen af at opleve live to gange, første gang fangede Jonas dem som opvarmning for Jacob Bellens på Radar i april sidste år. Et par uger senere, under Spot Festival, var undertegnede på pletten sammen med selvsamme Jonas, da Maskinvåd gæstede HeadQuarters. En lille reportage derfra kan læses HER

Loppen // d. 28/3 // Kl. 21.00 // 60 kr.

Hvis du bliver hængende på Staden til dagen efter, så er der dømt hippie-rockdrøn fra nogle prominente danske navne indenfor genren, i en ny konstellation kaldet Masala Dosa (bandet har tidligere eksisteret med andre medlemmer i 7o’erne). Søren Berlev (Gasolin), Claus Bøhling (Secret Oyster), John Teglgaard (Bifrost/Hyldemor) og Ivan Tønder (blokfløjte YouTube sensation, eller noget) med psykedelisk lys leveret af legendariske Frank Hindsberg. Far out rock og rul, dude…

Loppen // d. 29/3 // Kl. 21.00 // 100 kr.

Hvis der ikke er guitar nok for en lørdag, så kunne man også tage en tur i Amager Bio, hvor Thorbjørn Risager og bandet The Black Tornado leverer bluesrock. Risager har netop udsendt albummet Too Many Roads til 5 stjernede anmeldelser, så har du nogen former af “the blues” i krop og sjæl er en tur i biffen nok kuren.

Amager Bio // d. 29/3 // Kl. 20.00 // 167 kr.

Lørdag aften er der også mulighed for at opleve “folkrockens fædre”, eller bedstefædre, når Fairport Convention tropper op på Viften i Rødovre. Bandet, der blev dannet tilbage i 1967, har rødder i både folk-rocken og den keltiske musik. Er du til folkrock med violin og mandolin, og hvad der nu hører til, så kan man da lige så godt indtage det, når det er tilberedt af nogle af genrens foregangsmænd, ikke sandt?

Viften // d. 29/3 // Kl. 20.30 // 197 kr.

http://youtu.be/DfVJj6Ku4dM

Hvem er du? Du en fucking nar! Sådan indleder Bolværket deres album Hvem er Du, der i begyndelsen af februar modtog hele 5 stjerner af Jonas (anmeldelsen finder du HER). Han mente samtidig at deres københavner-rock led af “humlebi syndrom”… “Det burde måske ikke helt kunne flyve, men den upolerede blanding af ligefrem, samfundsbevidst og flabet københavner-rock i stilen fra Gasolin’, og hård-rocks guitarer, der lyder som noget, der hentet frem fra 90′erne, flakser sig alligevel til vejrs på skæv charme, mørk energi og solidariske snapshots fra Københavns underbug”.

Det kan du opleve når bandet, der blandt andet tæller legendariske Willi Jønsson på bas, spiller gratis på Fingerbøllet lørdag aften. Det må være indbegrebet af god rock stil!?

Fingerbøllet // d. 29/3 // Kl. 21.00 // Gratis

Af Ken Damgaard Thomsen

Like GFRock på facebook og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

 

Claus Bøhling
Previous articleBosteen + Holst: Echo Lane *** (3/6)
Next articleThe Black Keys – Fever – 28/3 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.