Home Koncerter GFR Fokus: Koncerter i København, uge 12

GFR Fokus: Koncerter i København, uge 12

5989
0

Endnu en uge og endnu et kig på kommende koncerter. Denne gang er især torsdag koncert-tung, imens man kan slappe lidt mere af i weekenden, let’s have a look!

Vi lægger ud med en koncert allerede i aften, tilmed en gratis en af slagsen. På HUSET KBH er der en ny omgang AuditionDays, denne gang i rock og punk’ens tegn. What Are You Like spiller melodisk punk rock, der loves fodrappe trommer, melodiske melodier og aggressivt guitarspil. Det andet navn på programmet er hard rockerne The Frances Desire, hvis EP vores anmelder Thomas smed 4 stjerner efter tilbage i august måned. I anmeldelsen lød det blandt andet:

“Alle sange emmer af overskud og spilleglæde, og der holdes et højt bundniveau EP’en igennem..”. Hele anmeldelsen finder du HER

HUSET KBH // 19/3 // Kl. 20.00 // Gratis
Torsdag er der det man kunne kalde et godt varieret udbud, man kunne eksempelvis taget et smut til Frederiksberg, hvor country trioen Dixie Chicks gæster Falconer Salen. De 3 kvindfolk levede en sikker og succesfuld tilværelse indenfor klassisk harmonisk country, med enormt pladesalg i hjemlandet, indtil frontfigur Natalie Maines 10 dage før Irak krigen i 2003 kom “galt afsted” ved at udtale sig kritisk om George W. Bush, som de deler hjemstat med. Så var de pludselig ikke så nuttede længere! Det er gruppens første besøg i Danmark, hvilket åbenbart retfærdiggør en høj billetpris.

Falconer Salen // d. 20/3 // Kl. 20.00 // 775-975 kr.
Synes man det var for dyrt, så kunne man i stedet for tage et smut til Rødovre, hvor Folkeklubben gæster Viften. De melodiøse folk-poppere udsendte sidste år det roste album Nye Tider, der sjovt nok resulterede i sammenligninger med store dansksprogede koryfæer fra fortiden. Kim Larsen blev der råbt.

Support: Ida Wenøe (Boho Dancer)

Viften Rødovre // d. 20/3 // kl. 20.30 // 167 kr.
I Amager Bio er der mere girlpower når den engelske sangerinde/guitarist Anna Calvi kigger forbi. Clavi udsendte sidste år albummet One Breath, der skulle forsøge at følge op på succesen fra 2011 debutten. One Breath fik en lidt blandet modtagelse, alt fra 3 til 5 stjerner, jeg nåede selv at snuse til de dunkle sager, men fik aldrig tid til en anmeldelse her på siden – men lad os kalde det 4 stjerner, hvis du er til en kombination af knugende sårbarhed og mere aggressive udfald, så går du ikke galt i byen.

Support: Alice Boman

Amager Bio // d. 20/3 // Kl. 20.00 // 200 kr. (forsalg) 230 kr. (døren)
Vi runder torsdagen af med en omgang metal i form af Architects, der torsdag aften indtager Pumpehuset. Metalcore bandet har netop udsendt deres 6. udgivelse Lost Forever // Lost Together, og har du endnu ikke sikret dig billet til løjerne, så kig da forbi hos Blastbeast drengene, hvor du kan vinde billetter hvis du disker op med en god opskrift på frikadeller. Ja.

Support: Stray From The Path + Northlane

Architects // d. 20/3 // Kl. 20.00 // 185 kr.
Efter den frikadelle snak er det tid til at tage skidtet lidt længere ud på sidesporet. Fredag anbefaler undertegnede nemlig en… hip hop koncert?! That’s right, Dude. Jonny Hefty & Jøden tager nemlig turen til Lyngby, hvor de fylder Templet med røg, damp og rock ‘n rollede hip hop rytmer. På sidste års vellykkede album, Den Fede, sampler de en masse rock/heavy ind i deres drengerøvsrap numre, så man bliver helt glad i sit skæve Beastie Boys hjerte. En anmeldelse af Den Fede finder du som end HER, og så er der vel bare tilbage at spørge “Hallooo, er der knald på?”.

Templet // d. 21/3 // Kl. 20.00 // 120 kr.
Fredag aften rammer Kissaway Trail endnu en forstad, nemlig Albertslund og Forbrændingen (torsdag gæster de Templet i Lyngby). Albummet Breach, der udkom sidste efterår, fik en generelt glimrende modtagelse, også af undertegnede der diskede op med 5 stjerner. Opvarmningsnavnet er nu heller ikke uinteressant, det er nemlig synth-rock/popperne Mount Rushmore Safari, som jeg søreme også har anmeldt et album fra. Elba modtog 4 stjerner sidste sommer, og er et lyt værd, hvis du er til musik fra den britiske 80er scene.

Forbrændingen // d. 21/3 // Kl. 20.00 // 100 kr.
Lørdag er der rock og rul på programmet, du kan blandt andet tage en tur på High Voltage, hvor L.A. Collection og TurboChild sætter ild til festen. L.A. Collection er et af disse rockbands vi har hørt en masse godt om, men ikke fået hørt endnu – men rosen fra andre sender vi hermed videre. TurboChild udsendte sidste år EP’en… EP.. som kollega Jonas tildelte 4 stjerner, om den aarhusianske rock lød det blandt andet:

“TurboChild’s første EP er alt i alt et fornøjeligt bekendtskab, som absolut er velegnet til rockstunder med gutterne, en håndfuld bajere, og hvad der nu måtte høre til. Gerne oplevet live.” Hele anmeldelsen kan læses HER

Og opfordringen er hermed givet videre.

High Voltage // d. 21/3 // Kl. 22.00 // 70 kr.
Inden Fortress blev til Förtress, og røg en tur i hype maskinen omkring udgivelsen af EP’en Legends (som vi aldrig fik til anmeldelse, call us..) anmeldte vi deres EP Of Bones til 4 stjerner. Bandet rider på lidt af en bølge for tiden (og er skidegode til at opdaterer på Facebook forresten), der også bringer dem en tur på Rising Scenen på Roskilde Festival 2014. Inden da kan du opleve dem hærge Amager, når de lørdag aften vælter Beta.

Support: SEA

Beta // d. 21/3 // KL. 22.00 // 100 kr.
Af Ken Damgaard Thomsen

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleSouthern Gothic Tales: I’m An Island **** (4/6)
Next articleSouthern Gothic Tales – I’m An Island – 20/3 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.