Home Seneste April 2014 - Nyheder GFR Fokus: Koncerter i Aarhus, uge 14

GFR Fokus: Koncerter i Aarhus, uge 14

2448
0

Koncerttilbuddene klumper sig især torsdag denne uge i Aarhus, men allerede onsdag er der dog et godt tilbud.

Onsdag d.2/4

Ugens første gode tilbud finder vi onsdag på Fatter Eskil. Her afholdes første indledende runde i kampen om Fatter Eskil prisen for metal/hård rock. Denne aften er den første af fire indledende runder, og her kæmper fire gode navne, Cáninus, Monkey Okay, Great White Buffalo og Franklin Zoo med hinanden. To bands stemmes videre til semifinalerne. Franklin Zoo er et navn vi efterhånden kender godt og har oplevet live flere gange, ligesom deres debutalbum, Untamed, som udkom i september sidste år, fik pæne ord og 5 stjerner med på vejen fra Ken, som blandt andet skrev: “Untamed er en fed tungrock udgivelse fra et velspillende og erfarent orkester, som fortjener at blive hørt af mange”.

Ikke nok med at du får 4 spændende bands, det er også gratis og Fatter Eskil lover også billig bar.

Fatter Eskil, døre kl. 19, koncertstart kl. 20, entré: gratis
Torsdag d.3/4

Torsdag starter vi på Train, hvor amerikanske Cults kommer på besøg. To albums har gruppen hidtil på samvittigheden, begge godt modtaget i musikmedierne. Det fyger med beskrivelser som “solskinspop” og “euforisk poprock” i beskrivelserne – og du kender formentlig hittet ‘Go Outside’. Som opvarmning får du Keep Camping.

Train, døre kl. 19, koncertstart kl. 20, Entré: 140 kr. + gebyr

Headquarters afholder URK (Ungdommens Røde Kors) dobbeltkoncert med Ladylion og Ghost of Belle Starr. Førstnævnte leverer legende rytmesektioner og vokalharmonier med Randi Løvendahls vokal i centrum, mens sidstnævnte balancerer mellem det larmende og det intime, det sødmefyldte og det bitre. Ghost of Belle Starr optrådte blandt andet på sidste års RECession Festival.

HeadQuarters, døre kl. 20,Entré: 20 kr. 

Sidst, men ikke mindst denne torsdag, slår Radar dørene op for en koncert med albumaktuelle Dad Rocks! Den islandske aarhusianer Snævar Njáll Albertsson er hovedmand i bandet, og ham har vi for nylig interviewet. Dad Rocks! er aktuelle med albummet Year of the Flesh, som du også snart finder anmeldt her på siden. Bandet bevæger sig i et luftigt, folk-poppet univers, og denne aften er der et 10-mand stort band på scenen. Ida Wenøe fra Boho Dancer står for opvarmningen.

Radar, døre kl. 2o, koncertstart kl. 21, Entré: 90 kr. 
Fredag d.4/4

Vi bliver på Radar og holder fredags-fest med Club Brutal. Aftenen byder, ud over DJ Bager, på The Interbeing, mens Diamond Drive desværre netop har måttet aflyse på grund af sygdom (onsdag, red.). Førstnævnte leverer teknisk sci-fi metal med sin helt egen lyd, og er netop nu ved at indspille opfølgeren til debuten, Edge of the Obscure. Fang dem før de bliver store! Bersærk er netop tilføjet som afløser for Diamond Drive, og de er bestemt også værd at opleve – vi har blandt andet anmeldt deres seneste EP HER.

Radar, døre kl. 20, koncertstart kl. 21, Entré: 70 kr. 

Atlas er der indie-fest med Alcoholic Faith Mission, hvis blanding af indie-rock og avantgardistisk pop er blevet sammenlignet med prominente navne som Broken Social Scene og Arcade Fire. De indtager Atlas med features fra Cody, Sleep Party People, med flere, og der er opvarmning med Stærosaurus og Monkey Cup Dress. Leder du efter en fredagsfest, så er det her et godt bud.

Atlas, døre kl. 20, koncertstart kl. 21, Entré: 150 kr. 

Vi runder også lige Herning, og ja, vi ved godt det er ude på heden. Derfor er det meget passende at det er Plöw, der spiller. Plöw’s debutalbum fik 4 stjerner af undertegnede sidste år for en sejtrækker af en stonerplade, en anmeldelse, der kan læses HER. De spiller sammen med det tyske kraut/psych-rock band, Swedenborg Raum, der er på Europa-turné, og det sker på Rockstjernen. Er du på de kanter, så læg vejen forbi.

Rockstjernen (Herning), døre kl. 20, koncertstart kl. 21, Entré: 40 kr. 

Endelig er der også Emergenza semifinaler på Voxhall både torsdag og fredag – se line-up HER.
Af Jonas Strandholdt Bach

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleGutter Island 2014 nyt – program, festivalplads og billetsalg
Next articleGFR Fokus: Roskildeprogrammet 2014 – første indtryk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.