Home Artikler April 2014 - Fokus GFR Fokus: Roskildeprogrammet 2014 – første indtryk

GFR Fokus: Roskildeprogrammet 2014 – første indtryk

12681
0

Traditionen tro kaster vi et blik ned over Roskilde Festival’s fulde program, som netop er blevet offentliggjort, og giver vores bud på hvad vi synes er de mest spændende navne – og vi synes faktisk det er mange spændende navne i Roskildes rodekasse i år. Derfor er første indtryk også: Fedt!

Allerede inden i dag havde Roskilde offentliggjort en række navne, herunder Rolling Stones som det mest prominente. Briterne, der har over 50 år på bagen som band, har tiltrukket sig en del opmærksomhed, og det er da også ganske fortjent. For selv om Rolling Stones ikke har udgivet meget markant materiale siden 1970’erne (!) så har de så mange stærke og ikoniske rocksange med i baggagen at det næppe kan undgå at blive en monumental koncert, når de indtager Orange Scene allerede torsdag aften.

Ud over Rolling Stones, har de genforenede rappere i Outkast og tidligere Blur-frontmand Damon Albarn indtaget de øverste pladser i hierarkiet, ligesom legendariske Stevie Wonder blev tilføjet i dag. Under dem på plakaten (der er ikke så meget rock i nogen af dem, uagtet deres øvrige kvaliteter) finder vi, sædvanen tro, en række spændende navne. Især ser det ud til at Roskilde har haft en heldig hånd med årets metal-navne. Black Dahlia Murder, Bombus, Carcass, Corrections House, Helhorse/The Psyke Project, Nails, Philip H. Anselmo & The Illegals og Rob Zombie stod allerede på plakaten inden dagens offentliggørelser. Et bredt felt med masser af kvalitet, som blev suppleret med Electric Wizard og Deftones i dag.

Med de danske briller på, er det godt at se Spids Nøgenhat på plakaten. Uffe Lorentzen og co. leverede en syre-magisk koncert sidst de gæste Dyrskuepladsen, og de er ikke blevet dårligere siden. Psyched Up Janis vender også tilbage til festivalen, som de i 1999 spillede afskedskoncert på – et spændende gensyn. Blandt de mindre danske navne, jeg glæder mig til, er også snart albumaktulle Get Your Gun og vinderne af det uofficielle DM i skallerhjerne, Förtrëss, samt The Awesome Welles, der også er godt på vej med album – alle navne til den nye upcoming-scene, hvor også Narcosatanicos har fået  plads.

Kigger vi på de udenlandske navne med småt, så glæder jeg mig over de kompromisløse punkrockere i The Men (US), norske Skambankt, støj indierockerne i Deerhunter, de skotske støjrockere Mogwai og syrerockende Hookworms, mens der med Interpol også er sikret en god gang 00’er nostalgi. New Yorkerne udsendte et par glimrende albums for omkring 10 år siden, men siden er kvaliteten dalet, så det bliver spændende at se om de kan leve op til fortidens bedrifter. Med lidt større bogstaver står engelske Kasabian, som tidligere har vist at de godt kan spille Roskilde op, men hvordan er den nuværende tilstand? Et andet engelsk band, som er kommet på plakaten med store bogstaver, er Arctic Monkeys, som til gengæld for ganske nylig har vist at de er i god form. De besøgte blandt andet Danmark på sidste års Northside Festival, og leverer også som hovednavn på diverse festivaler i udlandet.

Alt i alt lidt af en rodebutik, som vi glæder os til at dykke mere ned i – vi synes nemlig den ser rigtig spændende ud i år. De kommende måneder vil vi her på GFRock kigge nærmere på udvalgte navne i programmet, som vi synes fortjener en ekstra anbefaling, så stay tuned… Vi kan i hvert fald se at vores slappe anmelder-ben og -arme kommer på overarbejde.

Tjek plakaten ud i sin helhed HER. Er du i nostalgisk humør, så kan du læse nogle af vores skriv om de seneste års Roskilde Festivaler HER.

Af Jonas Strandholdt Bach

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleGFR Fokus: Koncerter i Aarhus, uge 14
Next articleLes Claypool’s Duo De Twang – Man In The Box – 3/4 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.