Home Artikler GFR Fokus: Et dyk ned i mellemlaget på årets Roskilde Festival, del...

GFR Fokus: Et dyk ned i mellemlaget på årets Roskilde Festival, del 2

3133
0

Vi har tidligere kigget på årets hovednavne indenfor rocken, samt hvad Roskildes warm up dage byder på, på Pavilion Junior. Nu er turen så kommet til mellemlaget på plakaten, hvor der er en del guf at finde for rockelskere. I del 1 kiggede vi nærmere på Animal Collective, Hatebreed, Kvelertak, Airbourne og Black Rebel Motorcycle Club. Del 2 af vores kig får du her.

Suicidal Tendencies, Arena, Torsdag kl.  18.00

Med over 30 års erfaring i garnet og 12 studie albums i bagkataloget, så er det nogle rutinerede herrer der får lov til at åbne Arena på Roskilde 2013. Umiddelbart var det første ord der strejfede mig “afdanket”, men så erindrede jeg beretninger fra nogenlunde troværdige kilder, om at deres koncert på Copenhell 2010 var lidt af et triumftog – så deres crossover thrash er sgu nok et kig værd.

Listen af tidligere medlemmer tæller i omegnen af 25 mand (!), og det er da også kun forsanger Mike Muir, der har været med hele vejen. Mest kendte ex-medlem, er nok Rob Trujillo, som nu huserer på bassen hos Metallica. Svingdøren til trods, så skulle det altså være et revitaliseret Suicidal Tendencies vi får at se som Arena-åbner torsdag, og muligvis den perfekte opvarmning til Slipknot med en solid omgang bølle-thrash metal, der indtager Orange senere samme aften.

Dead Can Dance, Arena, Fredag kl. 15.30

Den engelsk/australske gotiske neoklassiske dark wave-duo, er et af de mere “hypede” navne på programmet i år. Hype er næsten altid noget man forbinder med yngre kunstnere, men Dead Can Dance har faktisk lige så mange år på bagen, som førnævnte Suicidal Tendencies.

Duoen har dog eksisteret lidt on/off, og også haft andre medlemmer inde over projektet, men nu har de brudt hele 16 års stilhed og er aktuelle med albummet Anastasis. Det er Dead Can Dance’s første koncert nogensinde i Danmark, og deres eneste skandinaviske denne sommer – så vi er ude i en af de her eksklusive Roskilde navne, som du nok ikke bør gå glip af.

Turbonegro, Orange, Fredag  kl. 17.00

Ok, det her bliver en anbefaling næsten udelukkende baseret på, at du kan se tusindvis af fulde nordmænd tænde totalt af foran Orange. For Turbonegro ER sgu afdankede, både på pladefronten, hvor deres seneste album ikke ligefrem imponerede anmelderne, og live, hvor det blot virker som en omrejsende pengemaskine. De har ikke engang deres “rigtige” frontmand Hank von Helvete med, i bar slaske-dunk og læder, længere.

Kan de stadig starte en fest med deres glam/punk/whatever rock? Muligvis, men så bliver det en gammelkendt en af slagsen og faretruende tæt på det uværdige. Et af årets “fyld Orange ud” bookinger…

Kreator, Arena, Fredag kl. 23.00

Nogen, der burde være lige så udtjente som Turbonegro, er de tyske thrash veteraner Kreator, men det virker bare ikke som tilfældet. Deres album Phantom Antichrist fra sidste år var en mægtig magtdemonstration, et fremragende album som jeg smed 5 stjerner efter. Det er en plade jeg stadig sætter på jævnligt, og kan høre fra ende til anden, der er simpelthen ikke et dårligt nummer på. I anmeldelsen skrev jeg blandt andet:

“Kreator deler gavmildt ud af tyske lækkerier, med en plade af absolut internationalt topformat på stort set samtlige fronter”.

Om de aldrende thrashere fra Essen så kan holde samme kadence live, det må du droppe det meste af Rihanna’s smagfulde tease-strip show for at finde ud af.

The Sword, Odeon, Søndag kl. 14.30

I går nævnte min kollega Judas, i sin gennemgang af navne fra mellemlaget, at i det mindste spiller Hatebreed ikke søndag kl. 14. Det gør texanske The Sword heller ikke, de venter lige en halv time inden den står på tunge riffs og fængende sange om sværd, hekse og andre fantasy drømme på Odeon. Personligt er det et af de navne jeg ser mest frem til på årets festival, ikke mindst på baggrund af, at de er aktuelle med deres glimrende 4. album, Apocryphon, fra sidste efterår.

Det er endnu et album jeg måtte kapitulere overfor og belønne med 5 stjerner, og svært bevingede ord som:

“The Sword’s Apocryphon vinder ikke hjerter på grund af overraskende nytænkning og nye landvindinger indenfor guitar domineret rockmusik, men bevæbnet til tænderne med klassiske tricks og stædig insisteren på egne styrker, formår de at spille en overbevisende sejr i hus. Det er ekstremt maskulint, man kan nærmest lugte MAND, og den primitive primal-energi er gennemgående helt uimodståelig”.

Og så slutter anmeldelsen fra november sidste år forresten med profetien:

“Jeg ser fremad mod Roskilde 2013, og håber jeg kan udskifte min campingstol her, med den ægte vare – nu vil jeg rejse mig, og gå ind til Odeon og svede flydende stål til The Sword”..

Fuldtræffer! Hvad har jeg vundet? En koncert med The Sword på Odeon!

Henry Rollins – spoken word, fredag-søndag

Slutteligt et hurtigt shout out til den gamle tyrenakke Henry Rollins, der har semi-pensioneret musikkarrieren tilfordel for stand up/spoken word. Den skarpe og veltalende Rollins optræder med sit spoken word show hele 3 gange på festivallen omkring middagstid. Du kan se de præcise tider/steder, hvor du kan få nogle verbale lussinger inden musikken starter, lige HER

Følg med i vores forsatte pre-Roskilde dækning, når vi i næste uge kigger på det med små bogstaver på plakaten.

Skrevet af Kodi

Foto: Roskilde Festival/Christian Hjordt

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleAlice In Chains – Dirt (Full Album) – 14/6 – 2013
Next articleAlice In Chains: The Devil Put Dinosaurs Here **** (4/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.