Home Artikler GFR Fokus: Et dyk ned i mellemlaget på årets Roskilde Festival –...

GFR Fokus: Et dyk ned i mellemlaget på årets Roskilde Festival – Del 1

3061
0

Vi har tidligere kigget på årets hovednavne indenfor rocken, samt hvad Roskildes warm up dage byder på, på Pavilion Junior. Nu er turen så kommet til mellemlaget på plakaten, hvor der er en del guf at finde for rockelskere. I del 1 kigger vi nærmere på Animal Collective, Hatebreed, Kvelertak, Airbourne og Black Rebel Motorcycle Club. Del 2 af vores kig på mellemlaget kan du læse i morgen, fredag. 

Animal Collective, Arena, Torsdag kl. 22.30

Vi lægger ud med et af de markante navne fra mellemlaget, nemlig Animal Collective. Det eksperimenterende Brooklyn-kollektiv er måske ikke rock i traditionel forstand, for her er der tale om en synkopisk pærevælling af indflydelser. Bandets lyd kan vel bedst betegnes som en art eksperimenterende psykedelisk pop, omend seneste udgivelse, Centipede Hz, bød på lidt mere rå toner.

Det bredere gennembrud for de fire brooklynites kom med 2009’s Merriweather Post Pavillion, der fik sat Animal Collective på i hvert fald indie-verdenskortet. Bandets medlemmer er også aktive i diverse solo- og sideprojekter, så det er fire kreative hjerner, der rammer Arena torsdag aften. Live har gruppen fået noget blandede anmeldelser for deres seneste besøg i Danmark, så hvor langt ud over scenen, de psykedeliske toner kommer, er et åbent spørgsmål.
Hatebreed, Arena, Lørdag kl. 14.00

I en lidt anden boldgade finder vi de amerikanske hardcore thrashere i Hatebreed er efterhånden nogle ret erfarne herrer, og med deres “all pit, no shit” attitude er der garanti for smæk for skillingen, mosh pit og headbanging, selv om et spilletidspunkt kl. 14 lørdag eftermiddag er en lille smule op ad bakke. Men metal-publikummet er vant til eftermiddagskoncerter på Roskilde, og det er om ikke andet altid noget at det ikke er søndag kl. 14 Hatebreed får lov at sætte deres soniske angreb ind. Bandet udgav deres 6. album, The Divinity of Purpose i januar, og lyden er nogenlunde som den plejer – metallisk hardcore med smæk på.
Kvelertak, Arena, Lørdag kl. 20.30

Nordmændene i Kvelertak har fået en af de gode tider, nemlig lørdag aften på Arena. Deres andet album, Meiranmeldte vi her på siden i april, og selv om vores anmelder mente at Kvelertak kun indløste deres potentiale delvist, så er bandet live en energisk oplevelse ud over det sædvanlige. Med deres blanding af rock’n roll, punk, diverse metal og skrål på norsk, formår de 6 nordmænd at komme langt ud over scenekanten. Bagsiden af medaljen er begrænset variation i udtrykket, men nordmændene har nu alligevel en del fine sange de formentlig ryster ud over publikum denne lørdag aften. Så spænd metalhjelmen og spring ind under Arena-teltdugen.
Airbourne, Arena, Søndag kl. 16.00

Det er åbenbart rock’n roll søndag i år, for australske Airbourne har fået plads søndag eftermiddag. Bandet spiller sveddryppende rock’n’roll og alene det, at de kommer fra en by ved navn Warrnambool burde få folk til at møde op. Bandet bliver jævnligt sammenlignet med de aldrende landsmænd i AC/DC og måske er det erkendelsen af at de måske aldrig takker ja til Roskilde Festivals åbne tilbud om en plads på programmet, der har fået bookerne til at hive Airbourne ind i år? Bandet har 3 studiealbums under bæltet, senest Black Dog Barking fra maj i år, så de er bestemt aktuelle. Specielt opfindsomme er de ikke, men der er saft, kraft og rockattituder for alle pengene. Og ja, de kunne godt lyde som AC/DC.
Black Rebel Motorcycle Club, Orange Scene, Søndag kl. 16.45

Vi slutter med et band, som godt kunne have stået blandt de øverste, nemlig Black Rebel Motorcycle Club. De har da også fået plads på Orange Scene søndag eftermiddag. Amerikanerne brød igennem allerede med deres selvbetitlede debut i 2001 og album nummer 2, Take Them On, On Your Own manifesterede bandet som en del af en stærk rockbølge, der også omfattede blandt andre The Strokes og The White Stripes. På Howl fra 2005 tog bandet en drejning fra hårdere, støjende rock til en mere americana-inspireret lyd. Det resulterede i et af karrierens bedste albums med en række stærke numre, heriblandt ‘Shuffle Your Feet’ og ‘Weight of the World’.

Siden kom der et par mindre markante udgivelser, inden de seneste 2 albums, Beat the Devil’s Tattoo og den aktuelle Specter at the Feast har revitaliseret bandets karriere. Det er også et notorisk stærkt live-band og selv om deres til tider kantede og støjende rock næppe fylder pladsen til bristepunktet, så er B.R.M.C. alligevel et af festivalens bedste bud på en stor rockkoncert på Orange Scene.
Følg med her på siden i morgen, hvor vi kigger nærmere på nogle af de andre spændende navne i mellemlaget.

Skrevet af Judas

Foto: Christian Hjorth/Roskilde Festival

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleQueens Of The Stone Age: …Like Clockwork ***** (5/6)
Next articleAlice In Chains – Dirt (Full Album) – 14/6 – 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.