Home Seneste December 2013 - Seneste GFR Fokus: 5 Aarhus-anbefalinger, uge 50-51

GFR Fokus: 5 Aarhus-anbefalinger, uge 50-51

2621
0

Den kommende uges tid byder på 5 spændende tilbud med fremadstormende navne i Aarhus. 

Aarhus er ved at gå i jule-hi koncertmæssigt, men der er nu alligevel nogle spændende koncerter at komme efter, selv om man ikke er til hverken klassisk musik eller julefrokost-singalong.

Fredag d.13/12

Første tilbud finder vi på Headquarters på den ildevarslende dato, fredag d.13. Her holder den eksil-vestjyske duo Drön release for deres 7″ skive. Drön spiller “potent rock med buldrende trommer, hylende guitar og vrælende vokal” og trækker på inspiration fra rocken fra 60’erne og frem til i dag.

Vestjyderne suppleres denne aften af to andre duoer, nemlig intense Fossils, som spiller instrumental punk-rock-metal, og The Railthin Brothers, bestående af brødrene Kim og Bo Hjorth Jeppesen. Hvis navnene ringer en klokke, så er det fordi brødrene også har været hovedpersoner i Powersolo og Kim and the Cinders. Kim Kix og Atomic Child, som de også kalder sig, spiller noget, de selv kalder Donkey Punk.

Koncertstart kl. 2o, Entré: Gratis
Lørdag d.14/12

Lørdag er det så Radar, der byder indenfor til en aften med tre bands. I samarbejde med Flux, præsenterer spillestedet drone-duoen Urr, Tongues, der er et relativt nydannet aarhusiansk black metal band, og endelig Slissof – der for den opmærksomme læser er Fossils bagfra. Slissof er Fossils – suppleret med guitar, som spiller doom-udgaver af egne numre.

Døre kl. 20, koncertstart kl. 21, Entré: 50 kr. 

Sørme om ikke også Sway byder på tre bands lørdag aften. Tre livlige af slagsen, endda. På plakaten er Mount Rushmore Safari, hvis album, Elba, kollega Kodi anmeldte til fire stjerner i juni. Deres 80’er inspirerede rock suppleres af Captain Casanova’s fandenivoldske rock-combo. Dem har jeg oplevet to gange i år, og begge gange leverede de overbevisende koncerter. Sidst jeg så dem, optrådte de sammen med Velvet Volume, som også spiller på Sway denne aften. Pige-trioen har fuld fart over feltet, og er i øjeblikket i gang med at indspille en EP, og de er absolut også et lyt værd.

Kl. 21, Entré: Gratis

Studenterhus Aarhus må man nøjes med to bands, men det er til gengæld to glimrende folk-rock/pop ensembler. Boho Dancer udsendte debutalbum i april i år, og har siden fået roser fra mange sider og høstede også 3 nomineringer til årets Gaffa-priser. Dangers of the Sea, hvis selv-betitlede debutalbum jeg anmeldte til fem stjerner i februar, leverer håndspillet folk-rock af høj kvalitet, og tæller medlemmer fra både Efterklang og Slaraffenland. Koncerten på Studenterhuset er den sidste af 8, så mon ikke de to bands er opsatte på at give publikum en god oplevelse.

Døre kl. 21, Entré: Medlemmer/ikke-medlemmer, 60/80 kr. 
Torsdag d.19/12

Vi springer frem i tiden til torsdag, hvor Headquarters igen lægger lokaler til en spændende koncert. Denne gang er det Train, der præsenterer pigetrioen Nelson Can, der opererer i samme rockterritorier som The Black Keys, The Dead Weather og The White Stripes. Sidste år udgav pigerne en debut-EP og spillede et væld af koncerter, blandt andet på SPOT og Skanderborg festivalerne, og har ry for at være et energisk live-band. Det kan vel næsten kun blive en god torsdag aften på lavloftede Headquarters?

Kl. 20, Entré: 70 kr. 
Endelig får du lige en bonus-anbefaling til juledagene. Vi minder om at I’ll Be Damned slår julen ihjel på Escobar d.26. december, så: Rock > Jul.

Af Judas

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleTouching Grace – Gospels – 13/12 – 2013
Next articleSerpent Eater: Hyena ***** (5/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.